2022 Mercedes GLC vs BMW X3

Segmentet för kompakta lyxiga SUV:er är otroligt konkurrensutsatt, särskilt när man tar hänsyn till bilar som Mercedes GLC, BMW X3 och Audi Q5. X3 och GLC är dock de som verkar samla mest intresse i det här segmentet, inklusive den överlägsna men dyrare Porsche Macan.

Mercedes Benz GLC är det stilmässiga valet i gänget eftersom den erbjuder en mer åtråvärd exteriördesign. X3 ser mer återhållsam ut även om den ser mer lovande ut på insidan. X3 har nyligen reviderats, vilket innebär att den erbjuder ett övertag när det gäller teknik.

Det betyder inte att den direkt slår GLC, men på det hela taget verkar den vara en bättre bil. Personer som köper kompakta SUV:er bryr sig också om prestanda och kördynamik och här slår X3 GLC, även om GLC erbjuder en mer tilltalande motor.

På det hela taget verkar X3 vara bättre än GLC när det gäller utrymme, teknik och prestanda. GLC är dock fortfarande en mer åtråvärd bil tack vare sitt märke, sin design och den övergripande användarupplevelsen.

2022 Mercedes GLC – En mer elegant och åtråvärd bil

Mercedes Benz GLC börjar på 43 850 dollar, men det genomsnittliga priset som betalas för GLC är några tusenlappar högre. För den här prislappen får du en snygg kompakt SUV som ser åtråvärd ut och erbjuder en ganska bekväm och dynamisk körupplevelse.

De flesta skulle föredra Mercedes MB UX jämfört med BMW:s iDrive-system eftersom det verkar lite bättre integrerat, även om iDrive-systemet känns lite mer intuitivt. GLC är ett steg över X3 när det gäller önskvärdhet och design enligt de flesta människor där ute.

  BMW 4-serien Gran Coupe Tillförlitlighet

Utrymmesmässigt är GLC inte lika tillmötesgående som X3, både när det gäller lastutrymme och totalt passagerarutrymme. GLC börjar närma sig sitt slut och det är uppenbart på vissa områden som till exempel inredningen. Det betyder inte att den ser dålig ut, men X3 känns märkbart högre kvalitet.

Toppmodellen GLC 63 erbjuder en V8-motor som känns mycket mer tilltalande än den som finns i BMW X3 M. GLC ska få en fullständig uppdatering om ett år eller två, vilket definitivt är värt att vänta på eftersom den sannolikt kommer att ärva den nuvarande inredningen i C-Klass.

2022 BMW X3 – En mer dynamisk och högkvalitativ SUV

BMW X3 börjar på cirka 43 000 dollar och det genomsnittliga priset som betalas är också några tusenlappar högre. X3 har nyligen reviderats vilket innebär att den erbjuder högre strålkastarteknik, en mer responsiv och högupplöst infotainmentskärm och en övergripande kvalitetshöjning.

X3 känns helt enkelt bättre byggd än GLC och den överträffar även GLC i fråga om användbarhet. X3 är också en effektivare bil eftersom den använder jämförelsevis nyare motorer. När det gäller tillförlitlighet känns X3 faktiskt lite mer hållbar och de övergripande tillförlitlighetsresultaten är till X3:s fördel.

X3 känns dock mer dynamisk och roligare att köra, särskilt i den topputrustade BMW X3 M-utrustningen. X3 erbjuder också mer utrymme för både de bakre passagerarna och för ditt bagage på grund av en mer fyrkantig design.

  2022 Mercedes GLE vs Audi Q7

Både interiör- och exteriördesignen är inte på samma nivå som GLC vid en första anblick, men efter att du tillbringat lite tid i X3 kommer du att uppskatta en övergripande ökning av materialkvaliteten även om den inte ser lika futuristisk ut.

Slutsats – BMW X3 är det bättre valet

BMW X3 är helt enkelt en nyare bil och det är uppenbart om du ställer de två bilarna sida vid sida. Även om Mercedes GLC fortfarande är en härlig kompakt SUV så är den inte lika bra som X3 i de flesta segmenten. X3 är mer bränslesnål, erbjuder nyare teknik, är bekvämare och har högre kvalitet på byggmaterialen.

Om du är ett Mercedes-fan är chansen stor att du ändå kommer att föredra GLC framför X3, vilket egentligen inte är någon överraskning. En Mercedes-badge väcker mer intresse vilket innebär att GLC är en mer eftertraktad bil överlag.

Det bästa du kan göra är dock att vänta tills den nya GLC anländer om ett år eller två eftersom den sannolikt kommer att vända på steken till förmån för GLC.

FAQ-avsnittet

Är Mercedes GLC en säkrare bil än BMW X3?

Både Mercedes GLC och BMW X3 erbjuder klassledande säkerhetsreferenser och skillnaderna här är marginella. Enligt IIHS-testerna lyckas både X3 och GLC få topptrumf i de flesta krocktestkategorier, vilket innebär att båda erbjuder mer än tillfredsställande säkerhetsnivåer.

Aktiva mjukvarusäkerhetsfunktioner är till X3:s fördel, helt enkelt för att X3 uppdaterades för inte så länge sedan. På det hela taget bör säkerheten inte vara en relevant faktor när det gäller att välja vilken av dessa två man ska köpa eftersom båda är mer än tillräckligt säkra.

  Vilken Mercedes har mest benutrymme?

Är Mercedes GLC en bättre familjebil än BMW X3?

BMW X3 är en bättre familjebil eftersom den erbjuder både fler sittplatser och mer lastutrymme än GLC. X3 är också en mer ekonomisk bil, vilket innebär att du kommer att spendera mindre tid och pengar på bensinstoppar.

Att montera en barnstol i både X3 och GLC är nästan identiskt och säkerhetsbetygen är också nästan identiska. På det hela taget är GLC en bra familjebil, men X3 är ännu bättre.

Är Mercedes GLC roligare att köra än BMW X3?

När det gäller kördynamiken tar X3 hem priset eftersom den erbjuder en mer förarorienterad inställning. Även om V8-motorn som finns i GLC 63 i topputförande är mycket mer tilltalande, är transmissionen och chassit som X3 erbjuder ett steg över dem som finns i GLC.

Båda dessa bilar är likartade när det gäller komfort, men när det gäller smidighet, hantering och reaktionsförmåga är det X3 som gäller.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts