Bästa begagnade BMW SUV

BMW X1 är den bästa BMW SUV:n att köpa begagnad. X1 är en subkompakt lyxig SUV som är omtyckt på grund av sin kraftfulla motor och extremt bra BMW-körupplevelse. Bilen skrivs av med cirka 50 % efter 5 år, vilket gör att många kan ha råd att köpa den begagnad och ändå uppleva den högkvalitativa BMW-körupplevelsen.

BMW X1: En kraftfull subkompakt SUV

Den subkompakta BMW SUV:n introducerades 2008 på bilsalongen i Paris och släpptes på marknaden 2009. Det är en 5-dörrars SUV med standard framhjulsdrift för bättre bränsleekonomi och ett alternativ med fyrhjulsdrift för bättre väghållning. Bilen är en av de mest sålda SUV:erna i USA, med en genomsnittlig försäljning på cirka 20 000 enheter per år.

X1 är för närvarande inne på sin femte generation sedan lanseringen. Den är känd för sina kraftfulla turboladdade 3-cylindriga och 4-cylindriga bensin- och dieselmotorer med turboladdning, som ger cirka 228 hästkrafter. Bilen har ett underbart vridmoment och kan köra 0 till 60 mph på bara 6,3 sekunder.

BMW X1 är inte ens alltför dyr, jämfört med sin rival. Den kostar omkring 37 400 dollar.

Snabb avskrivningstakt

Det här är en lyxig SUV, och som alla andra lyxbilar upplever den också snabb avskrivning. Detta är dock goda nyheter för personer som vill köpa en begagnad X1. X1 förlorar 20 % av sitt ursprungliga värde på bara ett år. Under det andra året förlorar den cirka 29 % av sitt ursprungliga värde och under det femte året förlorar den cirka 50 % av sitt värde.

  Vad är BMW Premium-paketet?

Därför kan du uppleva BMW:s lyxiga och prestigefyllda körupplevelse för bara hälften av priset genom att köpa ett fem år gammalt fordon. Du kan enkelt få en X1 från 2015 för cirka 16 000 dollar. Den skulle fortfarande vara en mycket bra bil och förmodligen ha många mil kvar.

Saker att tänka på innan du köper

Det finns ingen bil utan fel eller problem. Om du vill köpa en begagnad BMW bör du göra din hemläxa. Det finns många områden på bilen som man bör kontrollera innan man köper en begagnad X1, t.ex:

 • Millimeter
 • Oljepump
 • Timingkedja
 • Vakuumtätningssats
 • Knackande ljud
 • Bromsbelägg
 • Byte av rotor

Tveksam tillförlitlighet

Om du köper en begagnad bil bör du känna till tillförlitligheten hos märket och bilmodellen. BMW har inte särskilt exceptionella resultat när det gäller tillförlitlighet och hamnar på 31:a plats av 40 bilmärken när det gäller tillförlitlighet. Detta innebär att tillförlitlighet är BMW:s starkaste egenskap.

BMW är dock fortfarande inte det sämsta märket att köpa, och det är mycket bättre än många andra märken som Jaguar eller Chrysler. BMW X1 har ett JD Power-pålitlighetsbetyg på 75 av 100. Detta är verkligen inte så dåligt. En bils tillförlitlighet beror också på dess underhållskostnader, säkerhetsfunktioner och människors erfarenhet av bilen.

Billigare underhåll än andra BMW SUV:er

Underhållskostnaden för en bil är ett viktigt försäljningsargument. BMW X1 har den lägsta underhållskostnaden om vi jämför den med andra BMW SUV:er. Den årliga underhållskostnaden för X1 är cirka 915 dollar, vilket är över genomsnittet jämfört med andra bilar, men är billigare än andra BMW SUV:er.

  Har BMW många problem?

Underhållet av en bil mäts också genom att titta på hur många gånger bilen behöver större reparationer. Dessa större reparationer kan vara mycket kostsamma, så det är ännu viktigare att tänka på om du köper en begagnad bil. X1 har ett frekvensvärde på 2,01, vilket återigen är lägre än andra BMW-modeller.

5-stjärnig säkerhet

Säkerhetsbetyget för en bil är mycket viktigt nuförtiden. Det finns så många snabba bilar, så du måste överväga att titta på säkerhetsfunktionerna innan du köper en viss bil. X1 är fullmatad med BMW:s standard säkerhetsfunktioner. X1 upprätthåller ett 5-stjärnigt betyg när det gäller säkerhet. Bland standard säkerhetsfunktionerna finns bl.a. följande:

 • Airbags
 • Bromsassistans
 • 4-hjuls ABS
 • Elektronisk stabilitetskontroll

En bästsäljare av en anledning

SUV:n har varit en av BMW:s bästsäljare på den amerikanska marknaden. Bilen presterar bra i varma och kalla temperaturer. Körningen är mycket smidig och sportig, precis som alla andra BMW. Du kan lätt få en X1 från 2017 för halva priset år 2022. Lastutrymmet är också rymligt och har en kapacitet på 58,7 kubikfot.

Utrustningen är också precis som vilken annan SUV som helst, och interiören är också densamma. På grund av sin bättre form ger den ännu bättre hantering än andra SUV:er. Om du vill köpa en begagnad BMW SUV bör därför BMW X1 vara med i dina överväganden.

FAQ

Vad är bäst begagnade SUV:er?

SUV:er är mycket populära för sin sportiga och robusta design. Den höga markfrigången gör att de kan ta sig fram överallt med maximal smidighet. De kan lätt köpas begagnade till ett bra pris. Detta är de mest tillförlitliga begagnade SUV:erna:

 • 2015 Ford Expedition
 • 2017 Kia Sorento
 • 2014 Buick Encore
 • Toyota Highlander 2010
 • 2010 GMC Yukon
  Vilken bil värderas snabbare - Mercedes eller BMW?

Varför är SUV:er så populära?

SUV:er introducerades ursprungligen för tuff användning, vilket är anledningen till att de hade en stor sportig design. Folk började gilla dessa konstruktioner på grund av deras sportiga utseende och höga markfrigång. Människor älskar dem också på grund av deras höga praktiska användbarhet. De kan användas var som helst för att transportera människor och mängder av deras tillhörigheter.

Många SUV:er har fyrhjulsdrift. Detta fyrhjulsdriftsalternativ gör det möjligt för bilen att göra terrängkörning eller klättra på branta ytor. Även om du inte ska köra offroad är förarens sikt mycket bättre i SUV:er och förarna känner sig säkrare på vägen.

Har SUV:er många problem?

Alla bilar har problem, även SUV:er. Några vanliga klagomål som folk har på SUV:er är följande:

 • Dålig bränsleeffektivitet
 • Dyrare än andra bilar
 • Kräver mer underhåll än andra mindre bilar.
 • Större risk för att välta på grund av den höga markfrigången.
 • Dåliga för miljön

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts