Vad är BMW Premium-paketet?

Vad är BMW Premium-paketet?

BMW Premium-paketet är ett populärt val bland BMW-fans. Det ger dig exklusiva funktioner som bekväma säten med inbyggd massagefunktion, elektrisk baklucka och ett elektriskt soltak. Premiumpaketet skiljer sig mycket åt beroende på vilken modell av BMW som köps.

BMW Premiumpaketet varierar mellan olika BMW-modeller.

Ett bra exempel på premiumpaketet är premiumpaketet i en BMW 328i eller 328d som har komfortåtkomst, komfortstolar, LED-strålkastare, moonroof, lumbastöd och satellitradio med ett kostnadsfritt abonnemang under ett år.
Vissa BMW-modeller som BMW 340i har BMW Premium-paketet som standardköpsalternativ. Det beror också i hög grad på i vilken region du för närvarande är bosatt när du köper BMW. Olika regioner tenderar att ha olika paket.

Vanliga premiumfunktioner

De flesta nyare BMW-modeller som har BMW Premium-paketet har följande funktioner:
● Automatiska dörrspeglar för förare och passagerare
● Garageportöppnare
● Kompass
● Elektriskt justerbara passagerar- och förarstolar med ländstöd och justering.
● Måntak
● BMW Assist-system med Bluetooth
● Dakota-läder
● Möjlighet att minnas förarsätet

Sportpaketet

Som en jämförelse för BMW Premium-paketet bör vi titta på listan över skillnader mellan BMW Premium-paketet och BMW Sport-paketet. Sportpaketet medför följande fördelar:
● Förbättra den alternativa sportfjädringen
● Shadowline-klädsel
● Sportratt
● En ökad gräns för högsta hastighet
● Olika 17”-hjul med bättre prestandadäck.
● En 6-fasig Steptronic-växellåda med växellåda för växellåda.
Som du tydligt kan se fokuserar det ena paketet på komfort och lyx och det andra på ren körglädje och förbättrad hastighetsprestanda. Vilket som passar bäst för dina behov är helt upp till dig. Tänk på att premiumpaketet även har ett sportkörningsläge, vilket visar sig vara mer än tillräckligt för vissa förare.
Sportpaket tenderar alltid att ha en styvare och sporttrimmad fjädring, vilket ger bra resultat vid körning i höga hastigheter, men kan vara mer besvärande när man kör genom farthinder eller gropar i stan.

  Har BMW många problem?

BMW Premium Package i olika BMW-serier

Typiska tillägg och kostnader för BMW 3 Series Premiumpaketet

BMW:s mest sålda serie av bilmodeller är BMW 3-serien. Det som BMW Premium-paketet lägger till i dessa bilar är uppvärmda fram- och baksäten, en uppvärmd ratt, trafikuppdateringar i realtid, GPS-navigering och uppgraderingar från infotainmentsystemet på 10,25 tum till ett rejält 12,3 tum stort system. Dessutom får du leka med en head-up display.
För 2021-bilar kostar premiumpaketet cirka 3 500 dollar extra, men det ger funktioner som ett körhjälpspaket, körfältsavvikelse, blindspotsdetektering och praktiska funktioner som parkeringshjälp.
BMW:s paket kommer med krav, till exempel om du vill köpa Executive-paketet för 4 500 dollar måste du redan ha täckt körhjälpspaketet som kostar cirka 700 dollar.

BMW 5 Series Premium-paketets funktioner

2021 års BMW 5 Series Premium-paket kostar 2 700 dollar och inkluderar läderstolar, fyrhjulsdrift, uppvärmda baksäten och en head-up display. Dessutom ingår Wi-Fi-hotspot, elektrisk baklucka, fjärrstart och trådlös enhetsladdning. Du får också en uppgraderad version av Harman Kardon-stereosystemet med 16 högtalare och gestbaserad infotainment.
Nästa nivåuppgradering för BMW 5 Series är Executive-paketet, som kostar 3 600 dollar mer och innehåller alla ovan nämnda funktioner, plus skuggade bakrutor och keramiska reglage. Utöver det kan du också få massagerande framsäten för 1 000 dollar.

BMW 7 Series Premium-paketets funktioner och kostnad

Lustigt nog tillåter detta fullt ut vackert tillverkade lyxfordon också kunden att uppgradera till ett premiumpaket, som om det inte vore premium nog från början.
Premium-paketet i BMW 7-serien är tillgängligt för modellerna 740i, 740i xDrive och 750i xDrive och inkluderar en elektrisk solskyddsskärm bak och solskydd för bakre sidofönster. Det har också en head-up-display och en vacker inredning i nappaläder.
Autobahn-paketet finns också tillgängligt för samma modeller och innehåller ett aktivt Comfort Drive-system, Road Preview och ett integrerat aktivt styrsystem.
BMW 7 Series Premium-paketet medför även massagesäten och laminerat glas som reglerar inredningens temperatur och även fungerar som ett ljudisolerande material. Du får också ta del av doftande luft.

  Är begagnade BMW tillförlitliga?

Andra paket

Om du väljer att utöka din BMW:s bekväma körförmåga till nästa nivå kan du skaffa Technology-paketet som tillför körhjälpmedel.
Om du bestämmer dig för att öka dina passagerares tillfredsställelse kan du sträcka ut handen och skaffa Rear Seat Comfort Pack, som uppgraderar bilens baksäten till första klass. Det lägger till uppvärmda säten samt stora 10-tumsskärmar på baksidan av båda framsätena. Inte bara det, du får även en Blu-ray-spelare och en tv inne i bilen.

Fler frågor om BMW-paket

Är BMW Premium-paketet värt det?

Beroende på vilken modell och vilken region du befinner dig i ger BMW:s premiumpaket olika fördelar till din bil. Det är mer värdefullt för vissa modeller som BMW 3-serien eftersom det tillför många funktioner, och mindre värde för pengarna på andra modeller som BMW 7-serien, som redan har mycket lyx och funktioner.

Vad ingår i BMW:s teknikpaket?

Alla BMW-paket är olika för de olika BMW-modellerna, men generellt sett innehåller BMW:s teknikpaket trådlös laddning, LCD-displaynyckel, en 12,3-tums infotainmentskärm med geststyrning, en head-up-display och en parkeringsassistent som kan parkera bilen automatiskt i alla möjliga utrymmen genom att växla, bromsa och röra sig på egen hand.

Vad är BMW executive-paketet?

BMW executive-paketet är inte tillgängligt för alla fordon och kräver att du redan har förköpt vissa paket som BMW Premium-paketet. Det är en uppgradering av ditt fordon som är särskilt utformad för företagsledare och chefer. Det medför extra funktioner som fjärrstart av motor, uppvärmda och kylda mugghållare, skuggade bakrutor, mjukstängande dörrar, adaptiva LED-strålkastare och många andra.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts