Vanliga problem med BMW M850

BMW M850 problem

BMW M850 är en av de lyxigaste BMW-sedanerna på marknaden. Den har också en kraftfull motor med många avancerade funktioner. Men den kommer också med flera problem som intresserade köpare bör känna till. Men vilka är de vanligaste problemen med BMW M850?

De vanligaste problemen med BMW M850 är defekta bromsar, oljeläckage, felaktig igenkänning av bälteslås, problem med V8-motorn, styrproblem, läckage i kylsystemet, skramlande avgaser, fel på dörrhandtag och problem med automatisk växellåda. Inte för att de flesta av dessa problem kan åtgärdas genom att besöka ett BMW-servicecenter.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW M850?

Felaktiga bromsar

Det här problemet är vanligt förekommande i 2019 års BMW M850. Bromsarna blir felaktiga eller fungerar inte som avsett på grund av en defekt hydraulisk enhet i bromssystemet. Problemet leder till begränsat bromsstöd och ökad bromssträcka. Som ett resultat leder det till en ökad risk för att råka ut för en olycka.

Oljeläckage

Liksom de flesta BMW:er drabbas även BMW M850 av oljeläckage. Efter att ha kört flera mil kan BMW M850 ha en sprucken eller utsliten ventilkåpapackning, oljepannans packning eller timing cover packning. Som ett resultat kommer oljan att börja läcka tills de felaktiga eller slitna delarna byts ut mot bra eller nya delar.

Problem med V8-motorn

BMW 850 levereras med en V8-motor. Den äldre modellen hade både V6- och V12-motor. Men i det här fallet är det V8-motorn som utvecklar problem. Användare har rapporterat att den här motorn har fått fel tändningar och går dåligt. Den främsta boven bakom detta problem är slitage av borrhålen i motorblocket.

För att åtgärda problemet kan du behöva byta ut motorblocket och skaffa nya kolvar. Observera att det är något kostsamt att byta ut dessa delar.

  De bästa BMW-modellerna med dubbelturbo

Felaktigt erkännande av bälteslås

Den främsta orsaken till detta problem är den korta kabeln som förbinder hallsensorn med säteslåset. När kabeln är kort kommer det att orsaka en felaktig identifiering av bälteslåset, vilket också påverkar fasthållningssystemets funktion och utlösningen av krockkudden. Detta ökar också risken för en skada vid en olycka.

Den goda nyheten är att de berörda modellerna, inklusive BMW M850-bilarna från 2019 och 2020, återkallades och problemet åtgärdades.

Kylsystemet läcker

Liksom oljeläckage kan en läcka i kylsystemet uppstå på grund av en dålig packning i huvudet, en skadad kylare eller ett svagt kylarlock. Om någon av dessa delar är skadad kommer ditt kylsystem att börja läcka. Låt den dåliga delen bytas ut så snart som möjligt för att förhindra ytterligare kylvätska läcker.

En alltför stor kylmedelsläcka kommer att leda till att motorn överhettas och påverka bilens prestanda.

Styrningsproblem

Ett annat vanligt problem som BMW M850-ägare möter är att ratten vandrar åt sidan i stället för att stanna i en rak linje. Det här problemet orsakas normalt av ett problem med servostyrningslådan. För att åtgärda problemet är du tvungen att byta ut den dåliga eller defekta servostyrningslådan.

Problem med automatisk växellåda

Ibland kan du märka att din bils växling på den automatiska växellådan är dålig. Dessutom kan du få fördröjningar när det gäller acceleration. Med sådana tecken är det en indikation på att kopplingen glider och att växellådan behöver renoveras.

Rasslande avgasrör

Detta är ett annat problem som ägare av BMW M850 bör räkna med att få. Detta problem uppstår normalt när motorn är kall. Dessutom är det också ett larm om att avgasen och katalysatorn nästan håller på att gå sönder. Du kan åtgärda problemet genom att byta ut den dåliga katalysatorn och avgasen.

  BMW X6 VS Maserati Levante - vilken är bäst?

Fel på dörrhandtaget

Det här problemet är vanligt i de äldre BMW M850-modellerna eller den första generationens BMW M850-modell. Dörrhandtaget går sönder efter att användaren har kört flera mil. Det börjar med att dörren måste lyftas mer än normalt för att öppna dörren. Efter en tid öppnas dörren inte längre helt och hållet. Detta orsakas av en billig metall som används i dörrens konstruktion.

Byt ut den dåliga dörrhandtagsmetallen mot mer tillförlitliga och hållbara delar.

FAQ

Är BMW M850 tillförlitlig?

BMW M850 faller runt genomsnittlig tillförlitlighet. Detta är i nivå med de flesta av dess konkurrenter. Kostnaderna för reparation och underhåll gör dock att den här bilen är opålitlig, vilket är ett bakslag för intresserade köpare. Men om du tar väl hand om den här bilen kommer den att hålla i många år.

Efter hur många mil börjar BMW M850 få problem?

Det beror på hur väl du tar hand om bilen. Om du sköter dig ordentligt och kör försiktigt kan du börja få mindre problem efter 100 000 mil. Men om du kör slarvigt och inte tar hand om bilen kan du börja få problem redan efter 60 000 mil.

Vad är den höga milkostnaden för BMW M850?

Den högsta körsträckan för BMW M850 är 150 000 mil. Så om du planerar att köpa en begagnad BMW M850-modell är det viktigt att du får en modell med mindre än 150 000 mil. Observera att detta endast gäller första generationens modell eftersom andra generationens modell har funnits från 2019 till idag.

  BMW ix3 VS Audi e-Tron - vilken är bäst?

Är BMW M850 dyr att underhålla?

Ja, BMW M850 är mycket kostsam att underhålla. Detta beror på att den är mindre bränslesnål än de flesta av sina konkurrenter. Dessutom har den flera problem som användarna måste ta itu med, vilket innebär att användaren kommer att tillbringa mer tid i garaget än en genomsnittlig bil. Slutligen är kostnaderna för reservdelar och service ganska höga.

Håller BMW M850 sitt värde?

Nej, BMW M850 håller inte sitt värde bra. Detta beror på att den kommer med en hög startkostnad, som endast ett fåtal har råd med. Dessutom är bilen dyr att underhålla, vilket gör den ännu dyrare att äga när den blir äldre. Som ett resultat av detta har denna bil ett av de sämsta återförsäljningsvärdena på marknaden.

Slutsats

Om du tänker investera i den lyxiga och avancerade BMW M850 bör du börja med att titta på några av de problem som du kan komma att möta i framtiden. Efter att ha belyst de vanligaste problemen som denna bil står inför bör du underhålla din bil ordentligt för att undvika att uppleva de flesta av dem.

På det hela taget är BMW M850 en vacker, högpresterande, avancerad, säker och snygg coupé. Den är dock också dyr att skaffa och underhålla.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts