Vanliga problem med BMW E60

BMW E60 Problem

BMW E60 tillverkades mellan 2003 och 2010. Under den här perioden var den en av de bästa BMW 5-serie-sedanerna eftersom den var unikt utformad och kom med massor av ny teknik.

Dessutom är BMW E60 rymlig, bekväm, lyxig och pålitlig. Eftersom denna bil kom med flera nya tekniker hade den flera problem att hantera. Dessa gjorde att den blev mindre pålitlig och dyr att underhålla.

Vanliga problem med BMW E60 5-serien är fel på styrarmar, fel på bromskraftförstärkare, läckande absorbenter, sönderrivna säten, transmissionsproblem, bränslerelaterade problem och fel fungerande slipring, för att nämna några.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW E60?

Bränslerelaterade problem

Ett vanligt problem med BMW E60 är bränsleproblem. Detta problem är utbrett på BMW 535i. Problemet orsakas av en felaktig termostat och bränslepumpar. När dessa delar slits ut eller skadas orsakar de effektförlust, minskad bensinprestanda, gnällande ljud, kylmedelsläckage och problem med värmaren.

Reparera eller byt ut den defekta bränslepumpen eller termostaten för att åtgärda problemet. Låt dessutom inte bränslepumpen eller termostaten slitas ut helt innan du byter ut dem.

Fel på styrarmen

När din BMW E60 når runt 40 000 mil kan du börja få problem med fel på styrarmen eller så kan även bussningarna gå sönder. Om den här delen blir defekt kan du få en lös styrning som leder till allvarliga problem med fjädringssystemet. Se till att byta ut en dålig styrarm och bussningar.

Problem med växellådan

Transmissionsproblem är också vanliga på de flesta BMW E60, men de är värre på BMW E60 5-serie 530d. Den automatiska ZF-transmissionen i den här modellen utvecklar problem när transmissionsdelarna börjar slitas ut. Eftersom de flesta av delarna är tillverkade av plast slits de mycket snabbare.

  BMW X6 VS Mercedes GLC - vilken är bäst?

När transmissionen är dålig börjar du höra konstiga ljud när du växlar från parkering till körning. Observera att kostnaden för att reparera en dålig växellåda i E60 är kostsam.

Läckande dämpare

Ett annat vanligt problem som BMW E60-ägare bör vara beredda att hantera är läckande absorbenter. Eftersom dessa delar utsätts för smuts och damm tenderar de att slitas ut snabbare. De främre absorbenterna slits snabbare än de bakre absorbenterna. Du bör därför inspektera dem var 40 000 till 50 000 mil och byta ut dem vid behov.

Bristande bromsförstärkare

Det här problemet har rapporterats av ett fåtal förare. Felet på bromsförstärkaren ledde till att bromsarna var mycket svåra att trycka in. Problemet har kopplats till en felaktig slang som läcker olja in i bromsförstärkaren. Som ett resultat av detta återkallades vissa BMW E60-modeller. Kontrollera alltid denna fråga innan du köper en begagnad BMW E60-modell.

Felaktigt termostathus

Ett felaktigt termostathus är ett annat problem som BMW E60-ägare bör vara beredda på att möta. Detta sker vanligtvis på grund av ett ledningsfel i termostaten som förhindrar att elektriska signaler skickas till bilens kyl- eller värmesystem. Byt ut termostaten.

Fel i det aktiva styrsystemet

Huvudorsaken till att de flesta BMW E60 har det här problemet är att servostyrningsremmarna slits snabbare. Så om de inte byts ut i tid kommer de att leda till att det aktiva styrsystemet blir felaktigt. Andra orsaker kan vara pumpfel, blockerade slangar, felaktig servostyrningshäck, felande hjulglidring och en defekt aktivstyrningsmodul.

  Vad är BMW M Sport Package?

Läckande ventilkåpa eller oljefilterhölje.

Ventilkåpan i BMW E60 slits snabbare. När detta händer kan det spricka eller gå sönder och påverka andra delar, till exempel oljefilterhuset. Tecken på ett dåligt ventilkåpa är bland annat oljeläckage, låg motorolja och en smutsig ventilkåpa. Byt ut de slitna delarna så snart som möjligt för att undvika att problemen eskalerar.

Avslitna eller trasiga säten

Trasiga eller trasiga säten är mycket vanliga i BMW. Detta beror främst på kvaliteten på de material som används för att tillverka sätena. Detta är dock ett litet problem eftersom de sönderrivna sätena kan sys eller bytas ut.

FAQ

Är BMW E60 tillförlitlig?

Nej, BW E60 är inte en pålitlig bil. Detta beror på att den kommer med flera problem, såsom transmissionsproblem, elektriska problem och mycket mer. Dessutom ger många tillförlitlighetsorgan den en tillförlitlighet som ligger under genomsnittet, eftersom den här bilen registrerar fler problem än branschgenomsnittet.

Så om tillförlitlighet är vad du letar efter i en bil, håll dig borta från BMW E60 eller någon annan BMW 5-serie. BMW 5-serien är bland de minst tillförlitliga BMW-linjerna.

Vilken är den mest tillförlitliga BMW E60-modellen?

Den mest tillförlitliga BMW E60-modellen är BMW 528i. Denna exceptionella sedan var utrustad med en 3,0-liters N52 naturgasdriven rak-6-motor. N52-motorn är inte bara en av BMW:s mest tillförlitliga motorer, utan den är också kraftfull med få problem.

Oavsett, om du köper en begagnad BMW E60 5-Series 528i modell, se till att den är väl underhållen för att undvika att få kostsamma reparationer i framtiden.

  BMW X6 VS Audi Q8 - vilken är bäst?

Är BMW E60 dyr att underhålla?

Ja, BMW E60 är dyr att underhålla eftersom den kommer med massor av ny teknik av sitt fel. Som ett resultat av detta kan den här bilen vara dyr att reparera och underhålla. Eftersom BMW OEM-delar och arbete är dyra gör de ändå att den totala underhållskostnaden blir avsevärt hög.

Efter hur många mil börjar BMW E60 få problem?

Med rätt underhåll bör BMW E60 inte ha några innan den når 100 000 mil. Men om den inte underhålls ordentligt kan den här bilen börja få problem redan vid 50 000 mil. Om den dessutom underhålls på ett bra sätt kan den hålla i mer än 250 000 mil.

Sammanfattning

Efter att ha tittat på de vanligaste problemen som BMW E60 5-Series står inför kan du nu fokusera på att underhålla din bil för att få en lång livslängd. E60 är en trevlig bil med högteknologiska funktioner och exceptionella prestanda. Men utan rätt skötsel och underhåll kan den här bilen bli en huvudvärk att äga.

Följ BMW:s serviceprogram för schemalagt underhåll för att se till att din E60 håller sig i form och fungerar optimalt. Detta kommer att minska den totala kostnaden för reparation och underhåll i framtiden.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts