BMW X6 VS Audi Q8 – vilken är bäst?

BMW är känt för att erbjuda en rolig och spännande körupplevelse, medan Audi är populärt för sitt utseende och sin komfort. Men vilken bil mellan BMW X6 och Audi Q8 är bäst?

BMW X6 och Audi Q8 är lyxiga kompakta SUV:er. Icke desto mindre är BMW X6 bra för dem som söker kraft, bränsleeffektivitet, bättre hantering och hastighet. Å andra sidan är Audi Q8 idealisk för personer som söker stil, komfort, rymlighet och tillförlitlighet.

Så om du är på marknaden och letar efter en lyxig kompakt SUV kan du ha svårt att välja mellan dessa två utmärkta bilar. Det beror på att de har liknande funktioner och presterar enastående bra. Men med den här jämförelsen kommer du till slut att landa en bil som uppfyller både dina behov och din budget.

Vilken bil är bäst – BMW X6 eller Audi Q8?

Utvändigt och invändigt utseende

BMW och Audi skapar några av de snyggaste bilarna på marknaden. BMW X6 är vackert utformad och vackrare än BMW X5. Audi Q8 ser dock snyggare och snyggare ut än BMW X6. Tack vare funktioner som 21-tumsfälgar, LED-bakljus med animering, elektrisk baklucka och mycket mer.

BMW X6 är kanske inte lika stilig som Audi Q8, men den har ett mer agilt utseende. Tack vare den större grillen och fronten som ger den ett muskulöst utseende. Dessutom har den också adaptiva LED-strålkastare 20-tums hjul och en subtil dubbel takspoiler baktill.

Förutom att Audi Q8 har en vacker exteriör har den också en exceptionell och förstklassig interiör. Dessutom är interiören rymligare än BMW X6:s med mer ben- och huvudutrymme bakåt. Dessutom är utrustningen mycket förstklassig och lyxigare än i BMW X6.

  Är Lexus billigare att underhålla än BMW

Några av de inredningsdetaljer som skiljer Audi Q8 från sina konkurrenter är inlägg i äkta trä, fint läder, åttavägs eljusterbara uppvärmda säten med fyravägs lumbalkontroll och automatisk klimatkontroll med tre zoner.

Trots att Audi Q8s interiör är enastående har BMW X6 också en exklusiv och bekväm interiör. I vilket fall som helst har X6 också mer benutrymme framtill än Audi Q8. Audi Q8 har dock också mer lastutrymme även när baksätena är nedfällda.

BMW X6 har en hjulbas på 117,1 tum, en längd på 194,8 tum, en bredd på 78,9 tum och en höjd på 66,3 tum. Å andra sidan har Audi Q8 en hjulbas på 117,9 tum, en längd på 196,6 tum, en bredd på 78,5 tum och en höjd på 67,2 tum.

Med ovanstående mått är Audi Q8 något längre och högre än BMW X6.

Prestanda

Audi Q8 och BMW X6 har tre trimsnivåer. BMW X6 har sDrive40i, xDrive40i och M50i. Medan Audi Q8 erbjuder Premium 55 TFSI quattro, Prestige 55 TFSI quattro och Premium Plus 55 TFSI quattro. Alla Q8-utrustningar levererar samma effekt, medan X6-utrustningarna skiljer sig åt när det gäller nivån på den producerade effekten.

Basutrustningen av Audi Q8, som är Premium 55 TFSI quattro, är utrustad med en 3,0-liters V6-gasmotor med turbo. Motorn levererar upp till 335 hk och 369 lb-ft vridmoment. Dessutom har den en topphastighet på 130 mph och kan accelerera från 0 till 60 på 5,6 sekunder. Audi Q8 Prestige- och Premium Plus-utrustningen levererar också samma effekt och hastighet.

  Kan en BMW servas var som helst?

BMW X6:s basmodell, xDrive40i, har däremot en 3,0-liters turbo inline-6-gasmotor. Den levererar upp till 335 hk och 331 lb-ft vridmoment, vilket är något mindre än i basmodellen av Audi Q8. Dessutom har den en topphastighet på 151 mph och kan accelerera från 0 till 60 på bara 151 mph.

Även om basmodellen av BMW X6 inte är kraftfull levererar topputrustningen enastående kraft och prestanda. BMW X6 M50i är utrustad med en 4,4-liters V8-gasmotor med dubbelturbo som producerar maximalt 523 hk och 553 lb-ft vridmoment. Den har också en topphastighet på 155 mph och kan accelerera från 0 till 60 på 4,1 sekunder.

När det gäller prestanda presterar BMW X6 högre trim bättre än alla Audi Q8-trimmer. Trots detta presterar den lägre BMW X6-trimmen inte bättre än Audi Q8:s basmodell.

Pris

Audi Q8 och BMW X6 är lyxiga kompakta SUV:er av hög kvalitet. Därför är de båda dyra. BMW X6 är dock något billigare än Audi Q8. Basmodellen av BMW X6 går för 67 300 dollar, medan basmodellen av Audi Q8 går för 70 300 dollar. X6 är alltså mer budgetvänlig än Q8.

FAQ

Vilken bil är snabbare – BMW X6 eller Audi Q8?

BMW X6 är den snabbare bilen. Detta beror på att alla Audi Q8-trimmar producerar samma effektnivå, till skillnad från BMW X6, som har höga trimmar som presterar enastående. Topphastigheten för BMW X6 är 155 mph, medan Audi Q8 är 130 mph. Dessutom kan Audi Q8 accelerera från 0 till 60 på 5,6 sekunder, medan X6 kan göra det på 4,1 sekunder.

  Vilken är mest prestigefylld, Mercedes eller BMW?

Vilken bil är billigare att underhålla – BMW X6 eller Audi Q8?

Liksom de flesta lyxiga SUV:er är Audi Q8 och BMW X6 dyra att underhålla. Audi Q8 är dock något billigare att underhålla eftersom den inte går sönder så ofta. Dessutom är dess reservdelar också billigare än BMW:s reservdelar.

Är Audi Q8 värd pengarna?

Det beror på vad du letar efter. Om du är beredd att spendera pengar för att få en lyxig, högpresterande, bekväm och snygg kompakt-SUV är den värd pengarna. Men om du vill ha en mer praktisk, prisvärd och bränslesnål bil är den inte värd pengarna.

Slutsats

Att välja mellan Audi Q8 och BMW X6 är ingen enkel sak eftersom de båda är snygga, eleganta, bekväma, lyxiga och presterar exceptionellt bra. Trots detta överglänser BMW X6 Audi Q8 när det gäller prestanda, hantering, hastighet och bränsleeffektivitet. Tvärtom är Audi Q8 bättre på komfort, tillförlitlighet, rymlighet och stil.

Sammantaget är dessa två bilar kraftfulla och får folk att vända på huvudet när du kryssar nerför gatan. De är också säkra och mycket snygga, vilket gör dem till några av de bästa kompakta SUV:erna på marknaden.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts