Vanliga problem med BMW X1

Att köpa en begagnad bil är en stor utmaning eftersom du inte vet vad du kan förvänta dig. Det är ännu mer utmanande om du köper bilar som kräver mycket underhåll som BMW. Så innan du investerar i en begagnad bil bör du ta reda på dess historia och göra en seriös inspektion. Bortsett från detta, vilka är några av de vanligaste problemen med BMW X1?

BMW X1 är en snygg, kompakt, praktisk, lyxig och högpresterande bil. Men precis som de flesta BMW har även denna bil några vanliga problem som intresserade köpare bör känna till. Några av dessa problem är för tidigt slitage av bromsbelägg, problem med dörrhandtag, oljeläckage, problem med styrkedjan och mycket mer.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW X1?

Oljeläckage

Oljeläckage är ett vanligt problem på alla BMW, inklusive BMW X1. Den främsta orsaken till oljeläckage på BMW X1 är en sliten ventilkåpspackning. På BMW ska ventilkåpapackningen bytas ut efter 60 000 mil.

För tidigt slitage av bromsbelägg

BMW rekommenderar att man byter bakre bromsbelägg var 30 000:e mil. Observera att de bakre bromsbeläggen på BMW X1 är mjukare än de främre och att de därför slits snabbare. Detta är alltså något som du alltid bör hålla utkik efter.

Problem med styrkedjan

Det här problemet är vanligt förekommande på 2012 års BMW X1. Några av de saker som påverkar styrkedjans prestanda är fel olja och en dålig spännare. Trots detta rekommenderar BMW att man byter styrkedjan efter 90 000 mil.

Defekt på växelvredet som orsakar ett överföringsfel

Växelvredet är en av de mest förbisedda delarna av bilen. Trots detta kan det, om växeln byts kraftigt, orsaka skador på bussningen i botten, vilket kan leda till slapphet i växelspaken. Dessutom kan detta leda till en defekt solenoid på växelspaken som kan orsaka transmissionsfel.

  BMW M6 Gran Coupe tillförlitlighet

Problem med fjädringen

Ett annat vanligt problem med BMW X1 är upphängningsproblem. Detta kan orsakas av ett antal saker och de inkluderar fel på den främre nedre armkontrollen, dåligt bumpstop för främre stötdämpare, fel på främre stötdämparens toppfäste och höjdfall i den främre fjädringen.

Problem med bussningar för den nedre styrarmen

Eftersom de nedre styrarmsbussningarna är kopplade till fjädringen är det lättare att se varför det är ett vanligt problem på BMW X1. Men i de flesta fall rekommenderar BMW att den här delen byts ut efter 90 000 mil. Icke desto mindre kan de som kör på dåliga vägar behöva byta delen mycket snabbare.

Överdrivet vindljud från bakre dörrfönstret

Detta är ett annat vanligt problem på nästan alla BMW. X1 är alltså inget undantag. Den främsta orsaken till detta är att dörr- eller fönstertätningarna slits ut snabbare. Så du bör byta ut dem oftare.

Luktar A/C under sommaren

Tyvärr är detta ett vanligt problem på alla BMW:er. Det är ett resultat av dålig konstruktion; därför torkar inte vatten eller fukt som kommer in i bilens HVAC-system helt och hållet. Så under sommaren eller i varma temperaturområden som Kalifornien kommer luftkonditioneringen att lukta när den sätts på.

Problem med dörrhandtaget

De flesta BMW har problem med dörrhandtagen. När bilen blir äldre brukar dörrlåssystemet börja utveckla problem och kan till och med sluta fungera. Några av de viktigaste orsakerna är ett felaktigt dörrlåssystem, felaktigt dörrlåsmanöverdon, dålig kabeldragning eller trasiga säkringar.

  Det bästa kylmedlet för BMW

Trångt passagerarsäte fram

BMW X1 må vara praktisk, men den är inte särskilt rymlig. Som ett resultat av detta kan långa personer tycka att det är obekvämt att sitta på de främre sätena. Detta beror på att platsen är trång och inte tillräckligt bekväm.

FAQ

Vilken bil är mer bränsleeffektiv – BMW X1 eller Mercedes-Benz GLA?

BMW X1 och Mercedes-Benz GLA är bilar i samma klass. Dessutom har de liknande prestanda och är lyxiga med högteknologiska funktioner. När det gäller bränsleförbrukning är Mercedes-Benz GLA ändå mer bränsleeffektiv än BMW X1. Detta beror på att den har ett bättre EPA-betyg.

Mercedes-Benz GLA har ett EPA-betyg på 24 mpg i staden, 34 mpg på motorvägen och ett kombinerat 28 mpg. Å andra sidan har BMW X1 ett EPA-värde på 23 mpg i staden, 31 mpg på motorvägen och ett kombinerat värde på 26 mpg.

Vad är den höga körsträckan för BMW 1X?

Om du tänker köpa en begagnad BMW X1 är antalet körda mil mycket avgörande. Detta beror på att du kan avgöra om bilen kommer att ha många problem att ta itu med eller inte. En BMW X1 med över 150 000 mil anses ha hög körsträcka. I det här skedet kan bilen börja utveckla riktigt allvarliga problem.

Vilken bil är billigare att underhålla – BMW X1 eller Volvo XC40?

Båda bilarna är billigare att underhålla jämfört med sina motsvarigheter, men Volvo XC40 är mycket billigare att underhålla än BMW X1. Detta beror på att Volvo XC40 är mer tillförlitlig än BMW X1 och att dess reservdelar också är billigare. Vidare är servicekostnaden för Volvo XC40 också billigare än BMW X1.

  2022 Mercedes GLC vs BMW X3

Hur snabb är BMW X1?

BMW X1 må vara en trevlig familjebil med en lägre underhållskostnad, men den här bilen är inte särskilt snabb. Den har en topphastighet på upp till 144 mph och kan accelerera från 0 till 60 på bara 6,3 sekunder. Observera att BMW X1 xDrive28i är snabbare än sDrive28i. Den senare kan accelerera från 0 till 60 på 6,6 sekunder, vilket är ganska långsammare.

Efter hur många mil börjar BMW X1 få problem?

BMW X1 är en pålitlig och hållbar bil som håller över 150 000 mil. Men som de flesta BMW:er börjar den här bilen utveckla allvarliga problem mellan 80 000 och 100 000 mil. Om du underhåller din bil ordentligt och följer det schemalagda serviceunderhållet kommer du ändå kanske inte att uppleva de flesta av dessa problem.

Slutliga tankar

BMW X1 är en subkompakt och lyxig SUV med exceptionella funktioner och prestanda, men den har också några vanliga problem som intresserade köpare bör känna till. Några av dessa är för tidigt slitage av bromsbelägg, upphängningsproblem, oljeläckage, problem med styrkedjan, problem med dörrhandtag, fel på växelvredet och mycket mer.

Det som är bra är att de flesta av dessa problem kan hanteras av BMW-servicecentret eller certifierade BMW-tekniker. Icke desto mindre kan de flesta av dessa problem undvikas med rätt skötsel och underhåll.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts