BMW X6 VS Mercedes GLC – vilken är bäst?

Att välja mellan Mercedes och BMW är en win/win-situation. Det beror på att dessa märken specialiserar sig på att tillverka några av de bästa och mest avancerade bilarna på marknaden. Men vilken bil mellan BMW X6 och Mercedes GLC SUV är den bättre bilen?

BMW X6 erbjuder enastående prestanda, hastighet, hantering och mycket utrymme. Å andra sidan erbjuder Mercedes GLC en snygg design, högkvalitativ interiör, toppsäkerhetsfunktioner och är effektivare. Så oavsett vilken bil du väljer får du en lyxig kompakt SUV med fantastiska funktioner och prestanda.

Men det är viktigt att notera att Mercedes-Benz GLC är betydligt mindre än BMW X6. Ja, dessa bilar är kompakta SUV:er, men BMW X6 är något större och högre än Mercedes-Benz GLC. Båda har dock plats för upp till fem passagerare och är mycket praktiska.

Vilken bil är bättre BMW X6 eller Mercedes GLC?

Utvändigt och invändigt utseende

Mercedes-Benz GLC har en traditionell SUV-design, men den är ganska mindre än den typiska SUV:n. Den har en omformad kylargrill och ett underkörningsskydd som matchar det smidiga utseendet på denna kraftfulla tyska maskin.

Även om BMW X6 också ser elegant ut med ett agilt utseende är den inte en match för Mercedes GLC. Beroende på din smak kan vissa människor föredra den låga taklinjen på BMW X6 och den stora njurgrillen. På det hela taget ser båda SUV:erna spektakulära ut och kommer att få folk att stirra på din bil när du kryssar nerför gatan.

Förutom den yttre designen är Mercedes GLC:s inredning också mer lyxig och exklusiv än BMW X6:s. Detta beror på att Mercedes använder förstklassiga material jämfört med dem i BMW. Tvärtom är BMW:s interiör rymligare än Mercedes.

  Toyota VS Mercedes pålitlighet

Dessutom är BMW X6:s interiör bättre organiserad med ett bättre infotainmentsystem än Mercedes GLC:s. BMW X6 har en 12,3-tums digital förardisplay med röststyrning, HD Radio, Apple CarPlay, ett ljudsystem med tio högtalare och mycket mer.

Mercedes GLC 300 har en hjulbas på 113,1 tum, en längd på 183,3 tum, en bredd på 74,4 tum och en höjd på 64,7 tum. Den högre och större BMW X6 har en hjulbas på 117,1 tum, en längd på 194,8 tum, en bredd på 78,9 tum och en höjd på 66,3 tum.

Prestanda

Mercedes GLC och BMW X6 är några av de bäst presterande SUV:erna på marknaden. Men i det här fallet har BMW X6 en liten fördel. Det beror på att BMW X6 har en kraftfullare variant än Mercedes GLC. Mercedes GLC i basutförande är inte heller lika kraftfull som BMW X6 i basutförande.

Mercedes GLC300 kommer med två varianter: GLC 300 SUV och GLC 300 4Matic, medan BMW X6 har tre varianter: sDrive40i, xDrive40i och M50i. Mercedes GLC 300 och 300 4Matic är utrustade med en 2,0-liters turbo inline-4-gasmotor med en 9-växlad automatisk växellåda.

Dessutom producerar Mercedes-Benz GLC maximalt 255 hk och 273 lb-ft vridmoment. Dessutom har de två Mercedes-Benz GLC-varianterna ett fyrhjulsdrivet system, vilket är viktigt för terrängkörning. De kan också accelerera från 0 till 60 på 5,8 sekunder och har en topphastighet på 131 mph.

  Vilken är den billigaste Mercedes-bilen?

Tvärtom är BMW X6:s basmodell utrustad med en 3,0-liters turbo inline-6-gasmotor som levererar upp till 335 hk och 331 lb-ft vridmoment. Den har också en topphastighet på 151 mph och kan accelerera från 0 till 60 på 5,3 sekunder. Den mer avancerade modellen, BMW M50i, kommer med en 4,4-liters twin-turbo V8-gasmotor med dubbelturbo och ett AWD-system.

Dessutom producerar M50i upp till 523 hk och 553 lb-ft vridmoment. Den kan också accelerera från 0 till 60 på 4,1 sekunder och har en topphastighet på 155 mph. Jämfört med Mercedes GLC presterar BMW X6 betydligt bättre.

Pris

Prismässigt är BMW X6 dyrare än Mercedes GLC. Detta är förståeligt eftersom BMW X6 har mer utrymme och mer kraft. Basutrustningen av BMW X6 kostar cirka 67 300 dollar, medan basutrustningen av Mercedes GLC300 kostar cirka 45 000 dollar.

FAQ

Vilken bil är snabbare – Mercedes GLC 300 4Matic eller BMW X6 M50i?

BMW X6 M50i är den snabbare bilen eftersom den kan accelerera från 0 till 60 på bara 4,1 sekunder och har en topphastighet på 155 mph. I vilket fall som helst har Mercedes GLC 300 4Matic en topphastighet på 131 mph och kan accelerera från 0 till 60 på 5,8 sekunder. Så BMW X6 accelererar inte bara snabbt utan går också snabbare.

Vilken bil är billigare att underhålla – Mercedes GLC eller BMW X6?

Att underhålla en Mercedes-Benz eller BMW är ingen lätt sak. Detta beror på att de kräver specialiserade verktyg och utrustning för att hantera dem. Ändå är kostnaden för att skaffa en certifierad BMW- eller Mercedes-mekaniker kostsam. Mercedes är dock fortfarande mycket billigare att underhålla än BMW på grund av kostnaden för reservdelar.

  Vilken är den bästa Mercedes för unga förare?

Vilken bil är mer bränslesnål – Mercedes GLC eller BMW X6?

Mercedes-Benz GLC är mer bränsleeffektiv än BMW X6. Mercedes GLC har ett EPA-värde på 22 mpg i staden, 27 mpg på motorvägen och 24 mpg kombinerat. Medan BMW X6 har ett EPA-värde på 21 mpg i staden, 25 mpg på motorvägen och 23 mpg kombinerat.

Vilken bil är bäst – Mercedes-Benz GLC eller GLE?

Mercedes-Benz GLC och GLE är två exceptionella Mercedes SUV:er med varierande storlek och prestanda. Men om du vill ha en kompakt SUV med förstklassiga funktioner och effektivitet är Mercedes GLC det bästa valet. Om du däremot vill ha en lyxig, rymlig och kraftfull SUV är Mercedes GLE det bästa alternativet.

Sammanfattning

Mercedes är den bästa bilen för personer som önskar komfort, lyx, säkerhet och effektivitet. Medan BMW är idealisk för personer som vill ha prestanda, bättre hantering, rymlighet och snabbhet. Dessutom är dessa bilar praktiska och perfekta för en familj. De är också pålitliga men kostar dig en hel del att skaffa och underhålla.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts