Vilken är den billigaste Mercedes-bilen?

Vilken är den billigaste Mercedes-bilen?

Mercedes Benz grundades 1926 och är ett av de mest populära lyxbilsmärkena på marknaden. Budgetköparna har dock inte lämnats utanför eftersom de nu erbjuder några prisvärda modeller.
Den billigaste Mercedesbilen är Mercedes-Benz-A-klass A 220 sedan 2020. Överraskande nog har den här Mercedesbilsmodellen fortfarande känslan, stilen och klassen hos en lyxbil. Det är också märkets minsta instegsmodell. Innan A-klassmodellen introducerades hade CLA-klassen titeln som den billigaste Mercedes.
Mercedes-Benz A-klass sedan (V177) är den fjärde generationen av A-klassbilarna. Den första generationen introducerades 1997, den andra generationen 2004 och den tredje generationen 2012. Observera att den fjärde generationen inte bara finns i sedanversionen utan även som hatchback.
Trots att Mercedes-Benz-A-klass A 220 sedan är mycket prisvärd har fordonet en mängd enastående egenskaper som Mercedes Benz-fans kommer att älska. Den har mycket att erbjuda när det gäller lyx och prestanda. Så låt inte priset lura dig att det är en vanlig bil.

Funktioner och prestanda hos Mercedes-Benz-A-klass A 220 Sedan

#### Utseende
Mercedes-Benz-A-klass A 220 Sedan 2020 är billigare än de flesta dyra lyxsedaner. Ändå är fordonets kvalitet fortfarande hög och kan bara jämföras med andra Mercedes bilmodeller. Den har en elegant design både inifrån och ut.
Utsidan ser elegant och stilfull ut. Den har högkvalitativa strålkastare och bakljus som ger den ett lyxigt utseende. Interiören motsvarar fortfarande den typiska lyxiga finishen och de förstklassiga funktionerna som vi har vant oss vid hos Mercedes. Den har till exempel en utmärkt instrumentpanel med dubbla displayer och en rolig belysningsaccent som kan anpassas till 65 olika färger.

  Varför Mercedes är dåliga bilar

Prestanda

Bilen drivs av en 2,0-liters 188 hästkrafter intercooled turboladdad fyrcylindrig motor. Den förmedlar sin kraft via en sjuväxlad automatisk växellåda med dubbelkoppling som vid behov möjliggör manuell drift.
Hanteringen är dock inte bra, särskilt inte i intensiva kurvor. Men med körstilarna Eco, Comfort och Sport har förarna många alternativ att utforska på vägen med Class A 220 sedanen.
Överraskande nog är den här bilen framhjulsdriven. Därför är den kanske inte den bästa när det gäller acceleration jämfört med AMG A 35. Trots detta har den en utmärkt bränsleeffektivitet, vilket gör att föraren kan spara bränsle. Den har en bränsleeffektivitet i staden på 24 miles per gallon och en bränsleeffektivitet på motorvägen på 34 miles per gallon.

Komfort

Bilen är mycket bekväm och rymmer alla typer av vuxna med olika kroppstyper. Sätena är ordentligt konturerade för att ge komfort, även om längre förare kan behöva mer stöd i övre delen av ryggen. I baksätet kan två vuxna sitta bekvämt, så länge de inte sitter bakom en längre person.

Rymlighet

Mercedes Benz A 220 Sedan är kanske inte stor men har tillräckligt med utrymme för att förvara några saker. Bakluckan kommer med 8,6 kubikfot lastutrymme, men de delade baksätena kan fällas för att skapa mer utrymme. Dessutom har föraren och den främre passageraren en fack i mittkonsolen och dörrfickor för förvaring av föremål.

Säkerhetsfunktioner

I skrivande stund har varken NHTSA eller IIHS inspekterat bilens krockskydd. Mercedes A 220 Sedan har dock många säkerhetsfunktioner. Dessa inkluderar: körfältsassistent, integrerade blinkersspeglar, traktionskontroll, elektronisk stabilitetskontroll, dagsljus, barnsäkerhetsspärrar, krockkuddar, backkamera och mycket mer.

  Hur återställer jag Mercedes luftkonditionering?

Teknik

Bilen har de flesta funktioner som finns i de mest avancerade bilmodellerna från Mercedes Benz. Den har två 7,0-tumsskärmar på instrumentbrädan: en för infotainment-pekskärmen och en för mätarställningen. Skärmarna har också MBUX-gränssnittet, som gör det möjligt att styra bilen med röst, touch, rattmonterade knappar eller en pekplatta i mittkonsolen.
A 220 Sedan har också olika underhållningsfunktioner som Apple CarPlay, Bluetooth-streaming, Android Auto och 5 USB typ-C-portar. Den har också ett Burmester Surround-sound-system med 12 högtalare för att lyssna på musik. Med GPS-navigationen blir det enkelt att hitta runt i staden.

Garanti

Sist men inte minst kommer bilen med 4 års garanti eller 50 000 mil, vilket innebär att du får alla tjänster som andra högklassiga Mercedes Benz-bilar till ett lägre pris.

Vanliga frågor om Mercedes-Benz A-klass A 220 Sedan

#### Är Mercedes-Benz-A-klass A 220 Sedan den billigaste Mercedes Benz-bilen?
Ja, det är den. Mercedes-Benz-A-klass A 220 Sedan är den billigaste Mercedes-modellen. Men innan A 220 Sedan kom ut på marknaden var Mercedes CLA 250 Coupe den billigaste modellen. Förutom att bilen är billig är den också ekonomisk eftersom den enligt EPA är klassad till 28 mpg.

Presterar Mercedes A 220 Sedan på samma höga nivå som andra Mercedesbilar i toppklass?

Även om Mercedes A 220 Sedan har funktioner som ADAS som konkurrerar med S-klassens bilmodeller är den inte i närheten av S-klassens bilars prestanda. Mercedes A 220 Sedan presterar inte lika bra, särskilt inte vid kurvtagning. Den har något mer karossrullning och aggressiv kurvtagning.

  Varför är Mercedes så tunga?

Hur bekväm är Mercedes A 220 Sedan?

Den här bilen är bekväm, men inte lika bekväm som Mercedes bilmodeller av hög klass. Den har exceptionella egenskaper som följsam fjädring som absorberar stötar vid låga eller höga hastigheter med stor lätthet. Dessutom har den extremt lågt omgivningsljud och sätena är ordentligt konturerade för att passa olika kroppstyper.

Vilken Mercedes A-klass bil har bäst valuta för pengarna: A 220 Sedan eller AMG A 35?

Båda de här bilarna har bra valuta för pengarna, men Mercedes A 220 Sedan är helt enkelt bättre. AMG A 35 har kanske bättre acceleration, men A 220 Sedan har mer avancerade funktioner. Förarassistansen hjälper dig till exempel att ta dig runt i staden med lätthet.

Slutbetänkanden

Nu när du känner till den mest prisvärda bilmodellen från Mercedes Benz behöver du inte vänta längre på att få din egen lyxiga tysktillverkade bil. Mercedes Benz A 220 Sedan är inte bara prisvärd, utan har de flesta av de funktioner och den teknik som finns i andra avancerade Mercedes-bilmodeller.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts