Vilken är den billigaste bilen med Android Auto?

Om du vill ha den billigaste bilen med Android Auto direkt från fabriken ska du läsa den här artikeln. Android Auto är ett riktigt användbart system för dem som älskar att använda sina telefonappar för alla underhållnings-, kommunikations- och navigeringsuppgifter i bilen.

Det innebär att du kan använda appar som Google Maps, Waze, Audible, Spotify, Messenger och många fler direkt på bilens centrala infotainmentskärm. När du väl börjat använda Android Auto dagligen är det ganska svårt att gå tillbaka till att använda bilens inbyggda system eftersom det vanligtvis saknar Android Auto.

Chevrolet Spark är den billigaste bilen du kan köpa som har Android Auto som standard. Mitsubishi Mirage är den näst billigaste medan Kia Rio är den tredje billigaste bilen du kan köpa som också har Android Auto som standard.

Du bör också överväga att köpa Nissan Versa eller Hyundai Accent eftersom dessa två också har Android Auto som standard. Alla dessa fem gör att du kan använda Android Auto i en helt ny bil för mindre än 20 000 kronor.

Chevrolet Spark – 14 000 dollar för Android Auto

Eftersom Android Auto nu har blivit så populärt bland köpare från alla prisklasser gör biltillverkarna sitt bästa för att inkludera Android Auto även för de billigaste bilarna där ute och Chevrolet Spark är ett utmärkt exempel på en sådan filosofi.

Spark är utformad för stadsbruk eftersom den är liten, lätt att köra och intuitiv. Systemet erbjuds med en inkluderad 7-tums infotainmentskärm med stöd för både Apple Car Play och Android Auto. Förutom dessa funktioner är Spark en bra bil för pengarna, särskilt om du letar efter en urban daglig förare.

  Vilka lyxbilar har takräcken?

Mitsubishi Mirage – 15 000 dollar för Android Auto

Mitsubishi Mirage är också en otroligt billig bil som ingår med stöd för Android Auto och Apple CarPlay. Även om Mirage inte erbjuder något utöver dessa två system är den ändå värd din tid om du är ute efter en billig bil med Android Auto.

Den placerar sig mer eller mindre i samma kategori som Chevrolet Spark även om Spark säljer Mirage med ganska stor marginal. Mirage levereras med Mitsubishi Smartphone Link Display Audio System som packar en 7-tumsskärm med massor av infotainmentprylar och alternativ för integrering av smartphones.

Kia Rio – 17 000 dollar för Android Auto

Kia Rio är ett utmärkt exempel på att även de billigaste bilarna på marknaden kan komma med trådlösa Android Auto och Apple CarPlay. Trådlös smartphone CarPlay- eller Android Auto-funktioner är oftast reserverade för bilar som kostar 3 eller till och med 4 gånger priset, så att överväga Kia Rio är ett måste om du vill njuta av dessa system med den extra trådlösa bekvämligheten.

Basutrustningen Rio har en 8-tums infotainmentskärm och några ytterligare användbara bekvämlighetsfunktioner som standard. Den är också bättre än både Spark och Mirage när det gäller att vara en i alla avseenden mer användbar bil som även kan användas för längre resor.

Nissan Versa SV – 18 000 dollar för Android Auto

Basutrustningen Nissan Versa kommer inte med vare sig Android Auto eller Apple Car Play från fabriken, vilket innebär att du måste uppgradera till mellanklassutrustningen SV. Versa introducerades för produktionsåret 2021 men den erbjuder varken trådlöst Android Auto eller trådlöst Apple CarPlay vilket bara upprepar att Kia Rio är den mest avancerade bilen på den här listan.

  Vilken bil är bäst för dåliga vägar?

SV Versa kommer med en 7-tums infotainmentskärm och är ett bättre alternativ än Rio om du vill använda din bil för att transportera passagerare eftersom den erbjuder en klassisk silhuett i mellanstor sedan.

Hyundai Accent SEL – 19 000 dollar för Android Auto

Hyundai Accent ser ut och känns bättre än alla andra bilar på den här listan, men det betyder inte att den levereras med Android Auto eller Apple CarPlay från fabrik. Du måste uppgradera till mellanspecifikationen SEL som ger dig trådbunden Android Auto och Apple CarPlay.

Detta innebär att dess koncernsyskon Kia Rio erbjuder trådlös smartphoneintegration medan den ”överlägsna” Accent inte gör det. Hur som helst är Accent en bättre bil än alla de tidigare nämnda bilarna i den här artikeln, så se till att kolla in en.

FAQ-avsnitt

Behöver jag Android Auto?

Om du är van vid systemet eller om du äger flera bilar kan du köpa en bil med Android Auto så att du kan fortsätta använda systemet i din nya bil. Om du äger flera bilar kan du använda samma system mellan alla bilar, vilket är en av de viktigaste fördelarna som system som Android Auto eller Apple CarPlay erbjuder.

Du kan dock få samma upplevelse om din har Bluetooth och du investerar i ett billigt telefonstativ. På så sätt kan du etablera bilar med hjälp av bilens högtalare samtidigt som du använder Google Maps eller Waze direkt på skärmen på din telefon.

  Vad är det bästa sättet att rengöra bilen?

Är Android Auto och Apple CarPlay bättre än vanliga infotainmentsystem i bilen?

Apple CarPlay och Android Auto är verkligen bättre än de flesta infotainmentsystem för bilar, främst för att de förlitar sig på de bästa apparna i branschen. Biltillverkare spenderar visserligen stora summor pengar på att utveckla dyra och sofistikerade infotainmentsystem, men de släpar alltid efter de aktuella smartphone-trenderna, åtminstone under några år.

Detta innebär att vissa tillverkare som Tesla, Audi, BMW och Mercedes erbjuder system som är lika användbara. Audi har erbjudit Google Earth för sina navigationssystem i några år redan.

Är Android Auto bättre än Apple CarPlay?

Om du är en Android-användare kommer du att föredra att använda Android Auto. Om du däremot använder en iOS-enhet som din dagliga smartphone kommer du troligen att föredra att använda Apple CarPlay. Båda är lika sofistikerade och användbara eftersom de erbjuder mer eller mindre samma funktionsnivå.

Att välja vilken av dessa som är bäst beror främst på din operativsystemfavorit.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts