Vanliga problem med BMW 645ci

BMW 645ci 6-serien är en unikt utformad 2dr coupé med många lyxiga funktioner, avancerad teknik, en rymlig interiör och en kraftfull motor. Denna utmärkta coupé som erbjuder den ultimata körupplevelsen har dock sina egna problem. Vilka är de vanligaste problemen med BMW 645ci?

Även om BMW 645ci upplever flera problem genom åren har den några vanliga problem som användarna upplever. Några av de vanligaste problemen med BMW 645ci är oljeläckage, problem med bränslepumpen, elektriska fel, motorfel, fel på tändspolar, fel på tändspolar, läckage i kylvattenröret och mycket mer.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW 645CI?

Oljeläckage

Generellt sett är oljeläckage vanligt bland BMW-modeller. Detta problem är också vanligt på BMW 645ci-modellen. Oljan läcker på den här bilen på grund av ett fel på en komponent i oljesystemet och läckande motorpackningar. Därför är det viktigt att få bilen inspekterad enligt BMW:s rekommendationer.

Om oljesystemets delar, till exempel packningar, slits ut kommer oljan att börja läcka. Beroende på hur allvarligt problemet är eller hur slitna delarna är kan du behöva dela på minst 1 200 dollar för att åtgärda problemet.

Elektriska fel

Ett annat problem som är vanligt med BMW 645ci är elektriska problem. Detta problem är mer utbrett på 2004 års BMW 645ci. Enligt rapporter har idrive-systemet i bilen skurit av och på och fått bilen att stänga av. Dessutom kan sensorvarningen gå av kontinuerligt. I vissa fall kan du även få falska larm, till exempel om överhettning av motorn.

I en sådan situation kan du bli tvungen att ta din bil för inspektion på BMW:s servicecenter. Det kan också hända att sensorerna inte fungerar som de ska, vilket gör att bilens dator skickar felaktig information.

  BMW i3 Tillförlitlighet

Motorns felstart

Vissa användare av BMW 645ci 6-serien rapporterade om motorfel. Detta händer vanligtvis när det finns en sliten tändstiftsledning, en fel fungerande vevstakselsensor, en vakuumläcka eller till och med en skadad topppackning. För att förhindra att motorn missar bör de skadade eller utslitna delarna bytas ut eller repareras.

Problem med låsdörrssensorer

Detta är ett annat vanligt problem i alla BMW-modeller. Efter att ha kört flera mil med din BMW 645ci kan du börja uppleva problem med låsdörrssensorerna. Dörrhandtaget kan fungera som vanligt men dörren öppnas inte. Detta orsakas vanligtvis av en trasig dörrkabelnätledning, en felaktig dörrlåsbrytare eller en dålig kontakt.

Fel på tändspolar

Tändspolarnas arbete är att förstärka den relativt låga batterispänningen från 12 volt till en hög spänning på tiotusentals volt för tändstiften. Om tändspolen i BMW 645ci går sönder kan det alltså orsaka skador på katalysatorn eller motorn. Som ett resultat kan det leda till allvarligare reparationer om den inte byts ut i tid.

Bränslepumpproblem

Bränslepumpen hjälper till att pumpa bränsle från bränsletanken till insprutningssystemet och sedan till motorn. Så om bränslepumpen går sönder kan det hända att bilen inte fungerar som den ska. Några av tecknen på en sliten bränslepump är att motorn dör eller att det är svårt att starta motorn.

Oljepanna för växellådan av plast som inte fungerar.

Även om flera problem som en defekt mekatronisk enhet, låg nivå av växellådsvätska, dålig tomgångsregleringsventil och dåligt fordonsbatteri gör att växellådan blir dålig, så är det inte fallet med den sviktande plastoljepannan för växellådan i BMW 645ci 6-serien.

  Vanliga problem med BMW iX3

Den främsta orsaken till att transmissionen går sönder beror på en plastadapter av låg kvalitet som spricker med tiden. Som en följd av detta orsakar den oljeläckage, vilket leder till låga transmissionsoljenivåer som påverkar hur transmissionen fungerar.

Tändstiftspackningar läcker.

När du har kört över 80 000 mil med din BMW 645ci kommer du troligen att drabbas av en läcka i form av en packning för timing cover packet. Detta beror på att packningen för timinglocket kommer att vara sliten. Det är tillrådligt att byta ut packningslocket var 60 000 mil. Byt ut den slitna packningen för timing cover mot en ny.

Läckage i kylvattenröret

BMW 645ci från 2014 är utrustad med en N62 V8-motor som råkar ha kylvätske- eller frostskyddsläckage. En kylmedelsläcka kan komma från en läckage från ett tömningshål eller från den främre delen av bilmotorn. Oavsett varifrån kylvätska läckan kommer är den lätt att åtgärda och bör inte kosta dig särskilt mycket.

Problem med cabriolettak

Eftersom BMW 645ci finns i antingen coupé- eller cabrioletkarosserier kan vissa problem endast finnas i cabrioletmodellen. Till exempel har BMW 645ci med mjukt tak problem med att manövrera taket. Ibland kan sensorerna i det konvertibla taket sluta fungera, vilket gör att taket är öppet. Detta kan vara farligt i dåligt väder.

FAQ

Hur länge håller BMW 645ci?

BMW 645ci kan nå upp till 150 000 mil om den underhålls ordentligt. Och om du följer alla planerade serviceunderhåll kan bilen till och med nå över 200 000 mil. Så dina körvanor och hur du underhåller bilen avgör hur länge den håller.

  Vilken är den bästa gamla BMW:n att köpa?

Är BMW 645ci tillförlitlig?

Nej, BMW 645ci är bland de minst pålitliga bilarna. Detta beror på att den här modellen normalt kommer med flera problem som kan vara svåra att hantera. Dessutom, eftersom BMW-delarna är dyra, stiger kostnaden för reparation och underhåll exponentiellt.

Vilken motor har BMW 645ci?

BMW 645ci från 2004 levereras med N62-motorn. Denna motor är en V8-motor med naturlig insugning, vilket innebär att den är mycket kraftfull. Förutom det är det en 4,4-liters motor som producerar upp till 325 hk och 330 lb-ft vridmoment.

Slutsats

Om du planerar att investera i BMW 645ci är det viktigt att känna till både de goda och dåliga sidorna av bilen. Den här bilen är lyxig, vacker, kraftfull, sportig och rymlig. Icke desto mindre har den också flera problem som du bör vara beredd att hantera, såsom oljeläckage, motorfel, problem med bränslepumpen, fel på tändspolen och mycket mer.

På det hela taget är BMW 645ci 6-Series 2dr coupe en utmärkt bil med många exceptionella egenskaper och fantastiska prestanda. Men den är också ganska opålitlig och kostsam att underhålla.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts