BMW 645ci – Allt du behöver veta

Om du vill ha en kraftfull, högpresterande, lätthanterlig, lyxig och kraftfull gran touring coupé är BMW 645ci ett idealiskt alternativ. Den här bilen har dock både bra och dåliga sidor som intresserade köpare bör känna till innan de spenderar sina surt förvärvade pengar.

I den här artikeln dyker vi ner i allt du behöver veta om BMW 645ci 6-serien. BMW 645ci är en 2-dörrars coupé med plats för upp till fyra personer. Förvånansvärt nog är det en av de nischbilar som skapats av BMW, det är därför du inte ska förvänta dig att se de flesta av deras typ på vägen.

BMW 645ci 6-seriens historia

BMW 645ci är en av BMW 6-seriens grand tourers som tillverkades från 1976. BMW 6-serien efterträdde BMW E9 och är i den fjärde generationen. BMW 645ci tillverkades dock från 2004 till 2005. Den har alltså bara två modellår. Båda modellåren kommer med en coupé och en cabriolet.

Båda bilarna är utrustade med en naturgasdrivna N62 V-8-motor. Den här motorn är kraftfull och presterar på en hög nivå. Men den har också några vanliga BMW-problem som användarna bör vara medvetna om.

Funktioner hos BMW 645CI

Utseende

Trots att BMW 645ci coupé från 2005 är nästan 20 år gammal är den en härlig och lyxig bil. Denna 2-dörrars coupé har en strömlinjeformad och sportig design. Till skillnad från de nuvarande BMW-modellerna som har en stor njurgrill har den här enheten en liten men väldesignad njurgrill som kompletterar karossen.

Dessutom utstrålar den sportiga men tydligt definierade kroppen lyx och överflöd. Dessutom har den ett hårt tak men med ett soltak på toppen. Detta låter ljuset komma in i bilen och ger den en livlig stämning. Interiören är också välgjord med förstklassiga material som gör att den sticker ut från sina konkurrenter.

  Vilken bil värderas snabbare - Mercedes eller BMW?

Några av de exceptionella egenskaper som BMW 645ci har är läderklädsel, luftkonditionering fram/dualzonsautomatik, uppvärmda speglar, navigationssystem, 18-tums silveraluminiumfälgar, tippbart glas-sollucka, adaptiva Xenon-strålkastare och nyckelfri fjärrstyrd nyckelfri tillgång.

BMW 645ci 6-Series 2dr coupe 2005 har en hjulbas på 109,4 tum, en längd på 190,2 tum, en bredd på 73,0 tum och en höjd på 54,1 tum. Enligt dessa mått är BMW 645ci en ganska stor bil, tillräckligt stor för att transportera en familj på fyra personer.

Prestanda

Liksom de flesta BMW sport- eller högpresterande modeller finns 645ci med både en coupé och en cabriolet. Trots sin kroppstyp har dessa bilar samma motor och levererar samma antal hästkrafter.

BMW 645ci kommer med N62-motorn som har en 4,4-liters kapacitet med V8. Dessutom har den en 6-växlad manuell växellåda och ett bakhjulsdrivet system. Motorn producerar maximalt 325 hk och 330 lb-ft vridmoment. Den kan också accelerera från 0 till 60 på 5,6 sekunder och har en maxhastighet på 155 mph.

När det gäller prestanda presterar BMW 645ci exceptionellt bra. Dessutom har den snygga handtag och erbjuder föraren den ultimata körupplevelsen. Och eftersom det är ett bakhjulsdrivet system har den här bilen utmärkt dragkraft, vilket innebär att den kan kryssa på snö smidigt, till skillnad från en BMW med ett FWD-system.

Komfort och lastutrymme

När det gäller komfort är BMW 645ci 6-serien mycket bekväm eftersom den har stora och mysiga läderstolar. Den har också ett beaktansvärt ben- och huvudutrymme, både fram och bak. Förutom att ha en rymlig kupé har den här gran touringcoupén också ett rymligt lastutrymme. Den har totalt 13,0 kubikfot lastutrymme.

  Bästa oljan för BMW X3 och BMW X5

Icke desto mindre är det också viktigt att notera att även om BMW 645ci är en bil med fyra passagerare har den bara två dörrar. Men detta påverkar inte dess komfort eller utrymme.

Bränsleeffektivitet

Eftersom BMW 645ci är utrustad med en 4,4-liters V8-motor är den en slukare. Därför är den inte bränslesnål jämfört med andra BMW-serier, till exempel 3- och 5-serien. Den har ett EPA-betyg på 15 mpg i staden, 22 mpg på motorvägen och ett kombinerat 17 mpg.

Pris

Prismässigt är BMW 645ci ganska dyr, trots att det är en gammal modell. Detta beror på de avancerade funktioner och tekniska framsteg som den har. Dessutom är cabriolet dyrare än coupe. Medan BMW 645ci coupé går för cirka 69 900 dollar, går dess cabrioletversion för cirka 76 900 dollar.

FAQ

Vilka är de vanligaste problemen med BMW 645ci?

BMW 645CI 6-serien må vara en högpresterande och kraftfull bil, men den har också flera problem som ägarna bör se upp för. Några av de vanligaste BMW 645ci-problemen är oljeläckage, motorfel, elektriska fel, fel på tändspolen, problem med bränslepumpen, läckage i kylvattenledningen och mycket mer.

Om din BMW 645ci står inför något av ovanstående problem är det bäst om du tar den till närmaste BMW-servicecenter för korrekt vård och för att undvika att garantin upphör.

Är BMW 645ci en värdig investering?

Det beror på vad du letar efter. Om du vill ha en lyxig, kraftfull och högpresterande coupé utan att bry dig om priset är detta en utmärkt bil för dig. Men om du vill ha en pålitlig, underhållsfattig och bränslesnål BMW-modell är detta inte en coupé för dig.

  Hur fungerar en BMW plug-in hybrid?

Hur snabb är BMW 645ci?

BMW 645ci kan konkurrera med några av de bästa gran touringcoupéerna på marknaden. Detta beror på att den kommer med en utmärkt 155 mph som topphastighet. Dessutom kan den accelerera från 0 till 60 på 5,6 sekunder, vilket är enastående.

Bottenlinje

BMW 645ci må vara en nischbil, men den är en av de bästa gran touring-cupéerna som BMW någonsin har tillverkat. Den är bekväm, kraftfull, säker, lyxig och med avancerade funktioner. Bilen är också vackert utformad och är lätt att hantera. Trots detta har den flera problem som intresserade köpare bör vara beredda att hantera, och den är också en av de minst BMW-modellerna.

På det hela taget är BMW 645ci en enastående bil som ger valuta för pengarna. Dessutom kan man välja mellan en coupé eller cabriolet, beroende på sin smak.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts