Vanliga problem med BMW iX3

BMW ix3 är för närvarande den mest sålda helt elektriska bilen från BMW. På samma sätt är det den BMW med flest klagomål under det senaste året. På grund av detta är det värt att känna till några av de problem som intresserade köpare kommer att möta med denna utmärkta helelektriska kompakta SUV.

Några av de vanligaste problemen som BMW ix3-ägare kan förvänta sig att uppleva är strömbatterifel, skador på transmissionssystemet, lampan för motorfel på, elektriska fel och bromsfel. Observera att de flesta av dessa problem har återkallats och åtgärdats av BMW.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW ix3?

Fel på batteriet

Strömbatterifel är det vanligaste problemet som BMW ix3-ägare har upplevt. BMW var till och med tvungna att återkalla vissa bilar för att åtgärda problemet. Återkallelsen berodde främst på ett dåligt svetsarbete som utförts på batteripolen. Som ett resultat orsakade felet avvikelser mellan de faktiska och uppmätta värdena för spänning/temperatur.

Problemet var ihållande på vissa BMW ix3-modeller. När avvikelsevärdet översteg det förinställda säkerhetsvärdet aktiverade bilen batterisystemets skyddsläge mot strömavbrott, vilket i sin tur utlöste felkoder och larmmeddelanden.

På grund av dessa förändringar stängs strömbatteriets utgång av och orsakar strömavbrott medan bilen är igång. Observera att BMW redan har återkallat 1 974 BMW ix3-bilar med detta problem så att företaget kostnadsfritt kan byta ut effektbatterimoduler med svetsfel.

Lampan för motorfel tänds

Ett annat vanligt problem med BMW ix3 är att lampan för motorfel tänds. Detta beror på ett slumpmässigt programvarufel. Om en allvarlig olycka inträffar kan alltså överspänningen leda till att kontrollenheterna skadas. På grund av detta kan du se att lampan för motorfel tänds tills problemet är åtgärdat.

  Är BMW en superbil?

Förutom att lampan för motorhaveri tänds kan överspänning även orsaka fel i din bil, till exempel automatiska nödsamtal, varningslampor och fordonsbelysning.

Skador på transmissionssystemet

Detta är ett annat vanligt problem med BMW ix3. Många användare har rapporterat att fel på transmissionssystemet visas och larmar på displayen. När detta inträffar kan bilen inte köras eller laddas, och appen visar att den inte kan laddas.

Bromsfel i bromssystemet.

Innan du drar slutsatsen att din BMW ix3 har ett bromsproblem är det viktigt att skilja mellan normalt bromsljud och onormalt bromsljud. Ett normalt bromsbrus ska höras när man bromsar och det påverkar inte bilens säkerhet på något sätt.

Tvärtom kan en onormal bromsning eller ett bromsfel ge upphov till ett enda slagljud vid start av bilen eller vid bromsning. Detta inträffar normalt om bromsdelarna är lösa eller om styrstiftets spelrum i bromscylindern är extremt stort.

Om du upplever ett onormalt bromsningsljud på grund av bromsfel i bromssystemet kan du behöva ta bilen till ett BMW-servicecenter för diagnos.

Elektriska fel

Även om elektriska fel är vanliga i BMW-modeller är detta helt annorlunda. Det elektriska felet på BMW ix3 beror på ett slumpmässigt programvarufel. Och som sagt, om en allvarlig olycka inträffar kan den skada delar av 12V-elssystemet, vilket gör att det elektriska i bilen blir fel.

Den största boven bakom detta problem är sensorsignalen i det elektroniska styrsystemet. Om den har ett problem kommer det också att påverka transmissionssystemet. Detta problem kan dock åtgärdas tillfälligt genom att starta om bilen flera gånger. Alternativt kan du köra bilen långsamt och i halt läge.

  Är BMW 330e pålitlig?

Dessutom erbjuder BMW gratis reparationsservice för bilar med detta problem, så länge bilen fortfarande är under garantiperioden. Men på grund av erfarenhet av eftermarknadssystemet elbilar kan du behöva vänta länge innan problemet kan lösas.

FAQ

Är BMW ix3 tillförlitlig?

Ja, BMW ix3 är mer tillförlitlig än de flesta av sina konkurrenter. Den rankades på plats 21 av 29 lyxbilar, vilket är exceptionellt. Dessutom rankades den till och med högre än sin bensinmottagare, vilket är en ännu mer imponerande bedrift.

Vilken BMW ix3 bör du undvika?

För närvarande finns BMW ix3 endast i två trims. Dessa är premier edition och premier edition pro. Båda dessa bilar är exceptionella och har upplevt samma problem. Se bara till att den BMW ix3 du köper har fått sina problem åtgärdade i återkallelsen eftersom reparationerna är gratis.

Vad är hög körsträcka för en BMW ix3?

Eftersom BMW ix3 fortfarande är ny på marknaden blir det ganska utmanande att avgöra hur många mil som är höga på den. Oavsett detta har de flesta elbilar en batterilivslängd på cirka 10 till 20 år. Så över 100 000 mil borde vara hög körsträcka för en BMW ix3.

Är BMW ix3 billig att underhålla?

Jämfört med BMW X3 är den här bilen billigare att underhålla. Detta beror på att du inte behöver fylla på bilen på bensinstationen och att det är billigare att ladda den. Dessutom går den inte sönder ofta som sin bensinmottagare, vilket innebär att du kommer att spendera mindre på reparationer och underhåll. Icke desto mindre är delarna fortfarande kostsamma.

  Hur lång livslängd har BMW?

Är BMW ix3 helt elektrisk?

Ja, BMW ix3 är helt elektrisk. BMW ix3 kan se ut som BMW X3, men det är inte en gasdriven bil. Tvärtom drivs den av ett 80 kWh-batteri och levererar upp till 282 hk med hjälp av den bakmonterade elmotorn. Den har också en utmärkt räckvidd på upp till 285 mil.

Slutsats

Generellt sett är BMW ix3 en utmärkt kompakt SUV med en enastående räckvidd och rimliga prestanda. Den är också rymlig, lyxig och praktisk. Trots detta har den här bilen vissa problem som du bör förvänta dig, såsom batterisvårigheter, elektriska fel, lampan för motorfel som lyser, skador på transmissionssystemet och bromsfel.

Bortsett från dessa utmaningar är BMW ix3 en utmärkt bil för personer som vill rädda miljön och spara på bränsle.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts