BMW i3 Tillförlitlighet

Elektrifiering av transportindustrin är ett måste eftersom vi är på väg mot en fruktansvärd global uppvärmning. BMW tillkännagav 2013 sin egen elbil, i3, för att bekämpa detta problem. Bilen är en hatchback, men den ger mycket bra räckvidd och körupplevelsen äventyras inte heller.

Översikt

I3 är en elbil som syftar till att vara en ersättare till ICE-bilar. Den har en elektrisk växelströmsmotor som är parat med ett 42 V litiumjonbatteri. Bilens beräknade räckvidd kan ökas från 81 mil till nästan 153 mil. Bilen kan gå från 0 till 60 mph på 7,2 och toppfarten är 93 mph.

Tillförlitlighet

Elbilar antas vara de mest tillförlitliga bilarna eftersom de inte har några rörliga delar. Dessa bilar behöver inte heller oljas särskilt mycket, så det är också en tidsbesparing. Det är dock inte helt sant och dessa bilar kan vara ganska opålitliga om det byggda inte håller måttet.
I3 är en pålitlig bil där de flesta organisationer ger den 4 av 5 stjärnor. Byggkvaliteten är mycket hygglig och det finns inte många problem. Den är dock fortfarande inte skottsäker och kan kosta dig pengar i underhåll och andra byten av delar.

Säkerhet

Bilars säkerhet är en viktig sak att diskutera. I3 har fått 4 av 5 stjärnor av Euro NCAP. Det är inte BMW:s bästa poäng, men det är ändå bättre än många andra. Passagerarsäkerheten är mycket bra, men eftersom det är en mycket liten bil har krocksäkerheten vissa nackdelar. I övrigt är det en mycket säker bil att köra.

  Aston Martin Vantage Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Elbilar har inte många rörliga delar, men de behöver ändå en del underhåll och oljning. Om du vill behålla din i3 som den var från början bör du lägga lite pengar på dess underhåll. Det skulle kosta dig omkring 500-1 000 dollar per år för saker som motorolja, bromsvätska, tändstift osv.

FAQ

Är BMW i3 en bil med framhjulsdrift, bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift?

BMW i3 är en bakhjulsdriven bil.

Hur många platser finns det i BMW i3?

BMW i3 är en bil med 4 sittplatser. EPA-klassificeringen för den här bilen är: Subcompact Cars

Vad är hästkrafterna i en BMW i3 och har den en turbo?

BMW i3 har 181 hästkrafter och ett vridmoment på 199 lb-ft. Motorn är en el/gasmotor med ett slagvolym på 0,65 Bränslesystemet är: Bränslesystemet är: Sequential MPI (insprutning).

Vilken typ av hjul har den?

BMW i3 har 20 X 5,5 tum smidda aluminiumhjul fram och 20 X 6 tum smidda aluminiumhjul bak.

Har BMW i3 problem?

Enligt vissa ägare gör konstruktionsfelet att fordonets hastighet plötsligt sjunker när batteriladdningen sjunker under en viss nivå. Vissa ägare har också upplevt att deras bromsljus försvinner, vilket kan orsaka en plötslig hastighetsminskning.

Hur länge håller en BMW i3?

Batteriet i i3 har en garanti på 8 år och 100 000 mil. Detta är standard för elbilar som är så här små. Det har inte förekommit några rapporter om i3:or som tagit slut på batteriet. Bilar från början av 2013 finns fortfarande kvar och är högt värderade på begagnatmarknaden.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts