Vanliga problem med BMW E90 (3-serie Sedan)

BMW E90 3-serien är en av de mest sålda BMW-modellerna genom tiderna. Den här bilen är pålitlig, välbyggd, kraftfull, lyxig, bekväm och praktisk. Men som de flesta BMW har den också flera problem som intresserade köpare bör känna till. Men vilka är några av de vanligaste problemen med BMW E90 3-serie sedanen?

BMW E90 3-serie sedan har flera problem som en intresserad köpare bör vara beredd på att möta i framtiden. Några av dessa problem är oljeläckage, felaktig högtryckspump, problem med elektrisk vattenpump, felaktigt rattlås, läckage av ventilkåpspackning, skramlande ljud på äldre bilar och mycket mer.

BMW E90 3-serien har flera olika karosserityper, bland annat E90 för sedanen, E91 för sportvagnen, E92 för coupén och E93 för cabrioleten. Även om alla dessa karosserityper har sina problem upplever de flesta av dem liknande utmaningar.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW E90?

Oljeläckage

Detta är inte ett problem med BMW E90-serien, utan lika väl med alla BMW:er. I E90-serien läcker olja på grund av slitna packningar. E90 levereras med två packningar. Den första packningen sitter mellan oljefilterhuset och motorblocket, medan den andra packningen sitter mellan huset och oljekylaren.

Efter att ha kört E90 under en tid blir packningarna hårda och bräckliga, vilket orsakar oljeläckage. Du kan dock åtgärda detta problem genom att byta ut de slitna packningarna mot nya.

Problem med elektrisk vattenpump

Det här problemet uppstår vanligtvis på BMW E90-modeller med många mil. Eftersom E90 har en sexcylindrig motor använder den en elektrisk kylvattenpump vars hastighet beror på motortemperaturen och belastningen. Efter en tid kan elmotorn som driver kylvattenpumpen gå sönder, vilket gör att motorn överhettas.

  Vad är lyxversionen av BMW?

För att åtgärda detta problem måste du byta ut den slitna elektriska vattenpumpen mot en ny.

Defekt högtryckspump

I vissa fall kan högtryckspumpen få problem och få motorn att stanna. Detta är vanligt på turboladdade motorer eftersom de använder ett högtrycksbränsleinsprutningssystem. Detta system har normalt två fel, vilket inkluderar en högtryckspump som leder till bristande effekt, kraftig tvekan och dålig acceleration.

Ett annat fel är igensatta bränsleinjektorer som uppstår på grund av dålig bränslekvalitet. Dessutom kan en felaktig högtryckspump leda till att oljan läcker internt, även om detta inte är särskilt vanligt.

Felaktiga VANOS-solenoider

Varje BMW E90-motor har en variabel ventilstyrning, som också kallas VANOS. Även om detta problem inte är vanligt kan två solenoider som styr ventilstyrningen börja utveckla problem som orsakas av oljeslam. Som ett resultat leder det till körproblem, att motorljuset tänds och att det saknas vridmoment vid låga hastigheter.

Som tur är behöver du inte byta ut VANOS-solenoiderna eftersom det räcker med rengöring för att återställa solenoiderna.

Ventilkåpa packningsläckage

Ett annat vanligt problem som du sannolikt kommer att uppleva när du äger en BMW E90 är en defekt ventilkåpa packning. Efter att ha använts under en längre tid kan ventilkåpspackningen slitas ut, vilket leder till att olja läcker. Detta kännetecknas vanligtvis av en stark brinnande lukt i bilens kupé.

Lösa DISA-ventilklaffar

Lösa DISA-ventilklaffar är endast vanliga på BMW E90-modeller med N52-motor, till exempel 325i-, 328i- och 330i-motorerna. Den här motorn har två DISA-klaffar som ändrar formen på insugningsröret. Efter att ha använts under en tid kan dessa klaffar lossna och inte täta ordentligt. Om de inte byts ut kan de brytas av och orsaka omfattande motorskador.

  BMW vs. Infiniti tillförlitlighet - vilken är bäst?

Rattlande ljud

Många BMW E90-ägare har också rapporterat problem med skramlande ljud. Detta börjar vanligtvis hända efter att de har kört över 4 000 miles. En av huvudorsakerna till skramlande ljud är det extrema slitaget mellan VANOS-axeln och kamväxeln.

Felaktigt rattlås

Vissa E90-ägare har rapporterat att nyckeln inte går att vrida när de försöker starta bilen. Istället lyser symbolen för rattlås på instrumentbrädan. Detta orsakas vanligtvis av en dålig rattstång eller datorproblem.

FAQ

Vilken är den mest tillförlitliga BMW E90-modellen?

Den mest tillförlitliga BMW E90-modellen är 2009 års BMW E90 328i-modell. Den här bilen har haft färre problem än andra BMW:er. Detta beror på att den var utrustad med N52, som hade färre problem och fortfarande är en av de mest tillförlitliga BMW-motorerna någonsin.

Vilken är den minst tillförlitliga BMW E90-modellen?

Även om hela serien E90 3-serien består av några av de mest tillförlitliga BMW-modellerna genom tiderna är E90 335i den minst tillförlitliga modellen. Detta beror på att användarna registrerade fler problem än andra BMW E90-modeller. På det hela taget är det fortfarande en utmärkt bil med utmärkta egenskaper.

Vad är den höga körsträckan för BMW E90?

Eftersom BMW E90 är en av de mest pålitliga BMW-modellerna genom tiderna kan den hålla över 200 000 mil om den underhålls på rätt sätt. Alla BMW med över 250 000 mil anses dock ha hög körsträcka och BMW E90 är inget undantag.

  Är det värt att behandla underredet på en BMW

Är BMW E90 dyr att underhålla?

BMW E90 må vara mer tillförlitlig än de flesta BMW-modeller, men underhållskostnaden är ändå hög. Jämfört med andra BMW-modeller är E90 dock ganska billigare att underhålla. Problemet är att de flesta problem som BMW E90 har är besvärliga att hantera, vilket gör att den totala reparations- och underhållskostnaden blir hög.

Bottom line

Om du letar efter en pålitlig BMW-serie är BMW E90 det bästa valet. Dessutom är bilen också bekväm, kraftfull, praktisk och presterar enastående. Men den har också en del vanliga problem som oljeläckage, felaktiga högtryckspumpar, lösa DISA-ventilklaffar, skrammelljud och mycket mer.

Jämfört med andra BMW-modeller rapporterar BMW E90 färre problem, vilket gör den till en av de mest pålitliga BMW-sedanerna på marknaden. Icke desto mindre kan det vara ganska besvärligt och kostsamt att åtgärda de vanligaste problemen beroende på var den är placerad. På det hela taget är E90 trevlig och pålitlig.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts