Vad är lyxversionen av BMW?

Alla vet att BMW är ett lyxmärke. De är kända för sina eleganta, men ändå kraftfulla fordon. Vad många inte vet är att BMW även äger Rolls-Royce och Mini. Det betyder att om du är på marknaden för ett mer lyxigt fordon och du älskar BMW, så är det säkert att säga att en Rolls-Royce skulle vara ditt bästa val.

Rolls-Royce: Det lyxiga BMW-ägda märket

Om du letar efter en lyxig BMW och inte efter ett annat märke kan du hålla dig till BMW 5-serien och 7-serien eller de lyxiga SUV-crossoverna X5 och X7. Medan Mercedes-Benz har en extra lyxig version i Maybach, och Toyota har Lexus och Acura, har BMW ingen lyxigare version.
Däremot äger man ett helt annat varumärke med en egen image och ett eget erkännande. En av världens dyraste bilar – Rolls-Royce.
Både BMW och Rolls-Royce är lyxbilar. Men man kan betrakta Rolls-Royce som lyxens högsta möjliga slutpunkt. Det är säkert att säga att om du redan äger en BMW och du trivs med den och om du letar efter ett ännu lyxigare fordon, så bör du välja ett fordon från BMW-familjen.

Rolls-Royce: Phantom

Den mest köpta Rolls-Royce, Phantom Drophead Coupe, är känd för sin kraft och eleganta design. Det är märkets mest kända modell, och till skillnad från andra märken, där de billigare modellerna är bästsäljare, är det tvärtom med Rolls-Royce. Phantom är också den dyraste modellen.

Fylld med prylar, äkta lädersäten, tv-skärmar, klockhållare, kylsystem, mugghållare och uppvärmda säten som är bekvämare än en högklassig soffa, känns den här bilen mer som en mysig fästning än som ett transportmedel.

  Bästa BMW för långa personer

Oavsett detta är den fortfarande utrustad med en monstruös nästan 7-liters stor motor som kan ta dig överallt.

Fantommotor

Phantoms motor är en enorm 6,75 l V12 twin-turbo, och detta gör att den kan gå från 0 till 60 miles i timmen på 5,3 sekunder. Motorn ger dig också en högsta topphastighet på 250 km/h (155 mph), vilket är otroligt snabbt för en så här stor maskin.
Phantom-motorn genererar 563 hästkrafter och ett vridmoment på 664 lb-ft. Detta ger en otrolig körupplevelse med dess kraft bakom dig.

Transmission

Den här lyxiga fästningen är utrustad med en 8-växlad 8HP-automatisk växellåda som är mer än perfekt optimerad.

Priset

Priset för en Rolls-Royce Phantom börjar vid häpnadsväckande 455 000 dollar. Men om du har pengar att spendera på dig själv och vill ha ett lyxigt fordon som kommer att hålla i årtionden så kan detta vara värt det! Den här bilen har funnits sedan 2003, så dess imponerande livslängd är en av anledningarna till att både miljonärer och miljardärer köper den.

Dimensioner

Dimensionerna på Phantom är en total längd på 598 cm (235 tum), en bredd på 202 cm (79 tum) och en höjd på 165 cm (64 tum). Den har en vikt på 2 560 kg (5 600 lbs), vilket gör att den har ett mycket fast grepp om vägen.

Bränsleeffektivitet

Phantoms motor har en MPG på 12 i staden, vilket är fantastiskt för ett fordon av den här storleken. Den når upp till 20 miles per gallon på motorvägen, vilket är bättre än den mindre Rolls-Royce Ghost-modellen.

  Bästa begagnade BMW X3 att köpa

Interiör

Insidan av Rolls-Royce Phantom är mycket lyxig och varje detalj har handplockats med omsorg. Det går till och med så långt att det finns en klockhållare för dina favoritklockor! Sätena består av förstklassigt läder som du kommer att vilja sjunka ner i i timmar i sträck, vilket gör att de långa bilturerna kommer att kännas som en dröm.
Funktioner som massagesäten, justerbara säten och till och med en kylkonsol är bara några av de bekvämligheter som väntar inuti denna magnifika lyxvagn.

En av världens tystaste bilar

Phantom är också en av de mest tysta bilarna i världen, med endast 49 dB vid tomgång! Rolls-Royces inredning är lyxig och stilren, med handsytt läder som får dig att känna dig kunglig.

Var tillverkas Rolls-Royce?

Rolls Royce tillverkas i England, och de har fabriker över hela världen för att hålla jämna steg med efterfrågan, bland annat i Japan och USA.
Fabrikerna tillverkar endast cirka 4 000 bilar per år, vilket gör den till en av de mest sällsynta lyxbilarna som finns.

Slutomdöme

Är en Rolls-Royce värd det i slutändan? Allt beror på vad du vill ha ut av din bil och hur mycket pengar du har att spendera. Om du vill ha något lyxigt och flashigt så ja, en Rolls-Royce kan vara något för dig. Men om du är ute efter något mer praktiskt och prisvärt kan en ”vanlig” BMW vara bättre lämpad för dina behov.

  Vilken är den bästa BMW-serien?

Vanliga frågor om BMW

Är BMW lyxbilar eller sportbilar?

BMW tillverkar lyxiga crossover-coupéer och SUV:er som ger ren körglädje. Det innebär att du får njuta av komforten hos ett lyxigt fordon bakom kraften hos en sportbil. Dessutom återfinns BMW:s emblematiska utseende i alla deras modeller, oavsett storlek och form.

Vilken är den dyraste lyxmodellen från BMW?

De dyraste BMW:erna är samlarbilar, som BMW X5 Le Mans från 2000, som beräknas kosta över en miljon dollar. Andra samlarbilar från BMW är BMW M8 Prototype E31, som också går för långt över en miljon dollar, och BMW 3.0 CSL Hommage concept för 1,5 miljoner dollar. Bortsett från dessa ligger den lyxiga högklassiga BMW X6 G-Power S från 2011 på cirka 800 000 dollar, följt av BMW M5 G-Power Hurricane RRs från 2012.

Vilken är den mest sålda BMW-modellen genom tiderna?

Den mest sålda BMW-modellen är BMW 3-serien, från segmentet coupé. Oavsett tillverkningsår toppar 3-serien coupe varje år försäljningen av BMW-bilar. När det gäller SUV:er är BMW X3 och X5 de mest sålda modellerna 2020. Anledningen till detta är det lättillgängliga priset jämfört med X7 och 7-serien, och de innovativa och bekväma lyxfunktioner som följer med dem.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts