Vad är BMW M Sport Package?

BMW är inte bara ett av världens ledande lyxbilsmärken, utan erbjuder också en mängd olika bilmärken och modeller. Totalt erbjuder BMW 11 olika grupper av bilar. Bland de olika grupperna är M-serien en av de mest föredragna eftersom den erbjuder kraftfulla bilar. Men vad är BMW M Sport Package?

BMW M Sport-paketet får din BMW att se sportigare ut både på utsidan och insidan. Det saknar dock motorn och tuningen i M-serien och M Performance-bilarna. Kort sagt får det din bil att se ut som BMW M-serien, men utan farten och till en billigare kostnad. Dessutom finns det här paketet tillgängligt från BMW 1-serien till BMW 8-serien.

Observera att BMW M Sport-paketet varierar från en BMW-modell till en annan. Oavsett detta kommer alla M Sport-paket med delar eller funktioner som ger en unik exteriör och interiör till din BMW. Några av de saker som ingår i M Sport-paketet är bland annat stora hjul, en sportigare karosserikit, bättre trimfinish och kroppsnära sportstolar.

Vad är skillnaden mellan M-Sport, M Performance och M-Series?

M Sport

M Sport är den lägsta utrustningen i BMW M-serien. Till skillnad från M-Series och M Performance är M Sport ett tillbehörspaket. Det här paketet kan läggas till på alla BMW, med inkludering av de lägre prisvärda trims. Som tidigare nämnts får M Sport-paketet bilen att se sportigare ut, men utan den hastighet och prestanda som de högre trimsen har.

M Performance

Till skillnad från M Sport-trimningen kommer M Performance-trimningen med vissa bilar. Den kan alltså inte läggas till på vilken BMW-modell som helst. Dessutom ger M Performance-trimmen inte bara ett sportigt utseende utan även bättre prestanda och hastighet. Dessutom har M Sport vanligtvis ett enkelt märke, till exempel ”340i eller 135i”, medan M Performance-trimmen har märken med M i dem, till exempel ”M340i eller M240i”.

  BMW M5 tillförlitlighet

M-serien

M-Series skiljer sig från M Sport- och M Performance-trimmarna eftersom den kommer som en separat modell. Dessutom har den inga trimbeteckningar och dess märke är mycket enkelt. Till exempel M3, X3 M, M5 eller X6 M. M Performance-trimningen är dock snabbare än M-Series.

Vad innebär BMW M Sport Package?

BMW M Sport-paketet omfattar en mörkare exteriör, inredningsdetaljer, små M-märken, större hjul, en märklig ratt och en sportigare karossutrustning. Observera att hjulen finns i olika storlekar och typer. Du kan få 19-tums M dubbelekar hjul eller 20-tums M dubbelekar hjul.

När det gäller trim kan du en Aluminum Rhombicle interiörklädsel eller 4LH – Fineline cove matter finish wood, eller till och med 4LF – Fineline ridge wood trim. Förutom de funktioner som nämns ovan kommer M Sport Package också med ZDH – dynamiskt hanteringspaket.

Varför ska jag välja en BMW med ett M i namnet?

BMWs M-modeller är kraftfullare och snyggare än vanliga BMWs. Men de är också kostsamma, vilket innebär att du måste betala mer än vanliga BMW-bilar. Observera att kostnaden för BMW M Sport Package skiljer sig åt mellan olika BMW-modeller.

Varför köpa BMW M Sport?

BMW M Sport ser mer spektakulär ut både invändigt och utvändigt än traditionella BMW-bilar. Förutom att BMW M Sport ser mer elegant ut än vanliga BMW:er är BMW M Sport billigare att köra och underhålla än BMW M Performance eller M-seriebilar.

Varför ska du hålla dig borta från BMW M Sport-paketet?

Även om BMW M Sport-paketet ser sportigare ut än traditionella BMW-bilar saknar det kraften och hastigheten hos M Performance och M-serien. Dessutom är underhållet av bilen mycket dyrare än en traditionell BMW på grund av tilläggsutrustningen.

  Vad är bättre, BMW sDrive eller xDrive?

FAQ

Vad är skillnaden mellan en vanlig BMW och M Sport?

Den största skillnaden mellan en normal BMW och en M Sport-bil är utseendet. M Sport-bilarna ser sportigare ut än traditionella BMW:er. Trots detta har båda dessa bilar vanligtvis samma motoralternativ och det beror enbart på vad du vill ha.

Vad betyder M-serien i BMW?

M:et i BMW:s M-serie står för motorsport. Det finns sammanlagt tre olika typer av BMW-motorsportbilar och de omfattar de fullständiga M-serien-bilarna, M Performance-bilarna och bilarna med M-märkning. Trots detta varierar alla dessa M-varianter och det är viktigt att veta vad du letar efter innan du väljer någon variant.

Är BMW M den bästa trimningen?

Nej, det beror på dina behov och krav. Om du vill ha en högpresterande och kraftfull bil med ett sportigt utseende är M-trimningen den bästa för dig. Men om komfort och praktiska egenskaper är vad du söker kan du överväga några lägre trims som inte har M-seriens kraft eller hastighet.

Är BMW M Sport Package värt det?

Ja, BMW M Sport Package är värt det om du vill ha en sportig bil. Det här paketet gör att din bil ser enastående ut jämfört med de vanliga BMW-bilarna. Men om du vill ha ett sportigt utseende och en sportig körning är detta inte bilen för dig eftersom du inte får en liknande hastighet eller kraft som BMW M-serien.

Vad är M Sport Pro-paketet?

Som namnet antyder kommer BMW M Sport Pro-paketet med de funktioner som finns i M Sport-paketet och mycket mer. Det här paketet kommer till exempel med större & sportigare hjul, en detaljerad njurgrill och en högglansig Shadowline-utstyrsel.

  Bästa begagnade BMW hatchback

Sammanfattning

BMW M Sport Package är ett tillbehörspaket som kan läggas till på vilken BMW-modell som helst för att få den att se sportigare ut eller likna M-serien eller M Performance-modellerna. Men till skillnad från M-serien eller M Performance-bilarna är bilarna med M Sport Package inte lika kraftfulla eller snabba.

Sammantaget gör BMW M Sport Package att din vanliga BMW-modell ser mer spektakulär ut än vanliga BMW-bilar. Observera att det här paketet kommer till en extra kostnad på cirka 4 000 dollar. Det kan kosta dig cirka 2 450 dollar på en BMW coupé och 6 500 dollar på en SUV.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts