Vad är Brabus för Mercedes-Benz?

På 80-talet var Mercedes-Benz fokus på komfort och förfining. Men när Bodo Buschmann ville ha en snabb och raffinerad Benz ledde detta till att Brabus föddes. Men vad är Brabus för Mercedes-Benz?

Brabus är ett högpresterande företag för eftermarknadstuning och restaurering av bilar som modifierar Mercedes-Benz till en speciell bil. Så det hjälper till att trimma och uppgradera Mercedes-Benz-bilar till några spännande, vackra och kraftfulla fordon. Så om du vill förbättra din Mercedes stil och kraft är Brabus det bästa alternativet.

Brabus historia

Brabus grundades av en Mercedes-kund redan på 1980-talet. En tysk man känd som Bodo Buschmann ville att hans Mercedes-Benz skulle vara snabbare och mer polerad än den vanliga Benz. Så när han noterade att skräddarsydda och tuningföretag inte kunde erbjuda det han ville ha, skapade han Brabus för att erbjuda sådana tjänster.

Brabus GmbH arbetar med uppgradering och modifiering av Mercedes-Benz interiör. Dessutom förbättrar man bilens motor så att den kan leverera mer kraft. Som ett resultat av detta söker sig många Mercedesägare som vill ha en bil med mer kraft till Brabus.

Efter drygt 40 år i branschen har Brabus några anmärkningsvärda bilmodeller som de har trimmat och uppgraderat genom åren. Några av de mest populära Mercedes Babus tunade bilar är 1996 Brabus E V12, 1988 3.6 S lightweight, 2005 Brabus SLR McLaren, Brabus Black Baron, 2008 Brabus Bullit och 90 hk Brabus Rocket.

Vad är skillnaden mellan Mercedes-Benz och Brabus?

Även om Brabus trimmar och uppgraderar Mercedes-Benz-fordon ägs företaget inte av Mercedes. Mercedes-Benz är en tillverkare av lyxbilar, medan Brabus är ett företag som tillverkar eftermarknadsautomater. Mercedes tillverkar lyxiga och kraftfulla fordon, medan Brabus specialiserar sig på högpresterande tuning och andra former av modifieringar.

  Vilken fyrhjulsdrift är bäst - BMW eller Mercedes-Benz?

Mercedes tillverkar bilar från grunden, vilket inkluderar A-klass, C-klass, CLS-klass, E-klass, S-klass och mycket mer. Å andra sidan specialiserar sig Brabus på att trimma Mercedes-Benz-, Maybach- och Smart-bilar. Observera att Brabus är den största tunern av Mercedes-Benz efter märket Mercedes-AMG.

Vad är skillnaden mellan Mercedes-AMG och Brabus?

Mercedes-AMG och Brabus kan tyckas likna varandra, men de är mycket olika. Båda dessa varumärken är högpresterande tuningföretag. Deras huvudsyfte är att förbättra motorns prestanda genom att öka hästkrafter och rörelse. Utöver det gör de exteriöra modifieringar för att få bilen att se mer spektakulär ut.

De här två märkena skiljer sig dock åt genom att Mercedes-AMG ligger under Mercedes-Benz namn, medan Brabus är ett eget företag. Båda dessa märken har tidigare specialiserat sig på att trimma och restaurera Mercedes-Benz-bilar, men Brabus specialiserar sig inte längre enbart på Mercedes-Benz.

Idag modifierar Brabus köpta bilar eller säljer modifierade bilar, medan Mercedes-AMG fortfarande är ett högpresterande varumärke under Mercedes-Benz. Observera att AMG förvärvades 1999 och att alla bilar under detta varumärke säljs under Mercedes-Benz. Så om du vill ha en Mercedes-AMG-modell kan du lätt hitta den hos en Mercedes-återförsäljare, vilket inte är fallet med Brabus.

Hur mycket kostar en Mercedes Brabus?

Detta beror på vilket bilmärke och vilken modell du vill ha modifierad. Dessutom spelar typen av tuning och modifiering du vill ha en roll också. Om du vill förbättra motorn och stilen på din bil kan det sluta med att du betalar in över 20 000 dollar för deras tjänster.

  Vem får flest tjejer - BMW eller Mercedes?

Till exempel kan tuning av en 2018 Mercedes-Benz G-klass G500 kosta dig minst 150 000 dollar. Tänk på att den ursprungliga kostnaden för att köpa en G500 är cirka 123 000 dollar. Om du inkluderar kostnaden för Brabus tuningkit kan det beloppet skjuta i höjden till cirka 150 000 dollar.

Några av de saker som kommer att uppgraderas och restaureras på din G500 är kolfiber, huven, grillen, dörrhandtagen, logotypen, strålkastarna, hjulen och däcken. Den mest anmärkningsvärda uppgraderingen är dock G500:s 4,0-liters V-8-motor med dubbelturbo som får en enastående effektökning, med upp till 78 hk och 74 lb-ft vridmoment.

En normal Mercedes-Benz G-500 levererar 422 hk och 450 lb-ft vridmoment. Efter motoruppgraderingen kommer samma bil att leverera 500 hk och 524 lb-ft vridmoment. Tillsammans med den 9-växlade automatiska växellådan kommer denna bil att ge en exceptionell acceleration från 0 till 60 mph på bara 5,7 sekunder.

Trots att Brabus är ett från Mercedes fristående företag är de pålitliga eftersom de erbjuder en Brabus tuninggaranti på 3 år eller 62 000 mil.

FAQ

Vad betyder Brabus i sin helhet?

Brabus GmbH är en kombination av två namn – Bodo Buschmanns och Klaus Brackmanns efternamn. Brabus är alltså ett resultat av Brackmann och Buschmann. Observera att Brackmann endast fanns med i företaget eftersom den tyska lagen kräver att två personer startar ett företag. Efter att ha bildat företaget sålde dock Brackmann sina aktier till Buschmann.

Vilka är de mest ikoniska Brabus-modellerna?

Sedan Brabus bildades 1977 har företaget haft några utmärkta omvandlingar som har förvandlats till ikoniska bilar. Med så många ombyggda bilar under sitt namn är det bara vissa bilar som sticker ut. Dessa inkluderar 1988 3.6 S lightweight, Brabus G63 6X6, 2005 Brabus SLR McLaren, 2008 Brabus Bullit, Brabus 900 och Brabus Rocket 900 Cabrio.

  Vilken Mercedes kör sig själv

Är Brabus-bilar värda det?

Det beror på vad du letar efter. Om du vill modifiera din Mercedes-Benz och förbättra dess motoreffekt är Brabus värt det. Dessutom är Brabus perfekt för dig om du vill förbättra bilens inre och yttre utseende. Brabus erbjuder mer läder och anpassade färger som får din Mercedes att se speciell ut.

Vilken är bäst – AMG eller Brabus?

Båda dessa märken gör ett bra jobb när det gäller att trimma och modifiera din bil, men om du vill ha en kraftfull och utomjordisk bil är Brabus rätt väg att gå. Dessutom är AMG fabriksanpassad, medan Brabus tar det till en annan nivå. På det hela taget är Brabus något bättre än AMG eftersom de gör mer.

Vad är skillnaden mellan Mercedes Brabus och Mercedes AMG?

Brabus är ett eftermarknadsföretag för eftermarknadstuning och restaurering med hög prestanda, medan Maybach är en del av Mercedes-Benz sortiment. Därför är Brabus engagerad i att modifiera och trimma Mercedes-Benz-bilar, medan Maybach är en Mercedes-Benz-modell.

Slutliga tankar

Brabus hjälper till att trimma och restaurera vanliga Mercedes-Benz-modeller till högpresterande och speciella bilar. Till skillnad från Mercedes-AMG är Brabus dock ett oberoende företag som modifierar Mercedes-Benz-, Maybach- och Smart-bilar. Brabus säljer redan modifierade bilar eller modifierar köpta bilar.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts