2024 Mercedes-Benz EQG – Vad vi kan se fram emot

2024 Mercedes-Benz EQG

Mercedes Benz G-klass, eller som den vanligtvis kallas – G-vagnen, kommer snart att få en elektrisk kusin i form av Mercedes Benz EQG. EQG kommer att följa upp en hel del Mercedes elektriska SUV:er som redan finns tillgängliga. EQG kommer att vara en äkta Mercedes G Wagon, men med batterier i stället för bensin.

G-klassen beställdes först för att vara ett militärfordon men antogs senare för vägen då Mercedes såg potentialen i vad G-klassen kan bli. Samma sak kan sägas om Land Rover Defender som också blev offentlig och blev otroligt populär bland ägare av nyttobaserade fordon. G-klassen gick dock ett steg längre och blev känd som Mercedes-Benz lyxbil för de rika.

Detta är vad EQQ främst är intresserad av att bli, och det är uppenbart så fort du lägger ögonen på den. Mercedes sa dock att EQG också kommer att vara trogen sina rötter eftersom den kommer att vara både en terrängbil och en lyxig SUV.

I den här artikeln kommer vi att berätta allt om 2023 Mercedes-Benz EQS – Vad du kan se fram emot och vad du kan förvänta dig. Så om du vill veta mer om Mercedes ”Electric Intelligence Geländewagen” ska du se till att läsa den här artikeln.

2024 Mercedes-Benz EQG – Drivlinan

Vi har för närvarande ingen information om några drivlinjedata eftersom dessa troligen kommer i slutet av 2022 eller början av 2023. Vi kan dock säga att EQG sannolikt inte kommer att ha det välkända 108 kWh-batteriet som finns i EQS eftersom EQS helt enkelt är alldeles för kort för att rymma det. Mercedes skulle kunna ändra strukturen på batteriet, men det är inte troligt att det kommer att hända.

  Vilka är de bästa däcken för Mercedes ML350?

Chansen är stor att EQG kommer att använda antingen det mindre batteriet på 90 kWh eller att Mercedes kommer att lansera ett nytt batteri för EQG och många andra framtida Mercedes EQ-bilar. Vi såg några bilder där Mercedes visade upp en EQG med 75 % batteri (196 miles kvar) på instrumentpanelen vilket skulle kunna indikera att EQG kommer att erbjuda mer än 260 miles med just den modellen.

Det fanns dock en del samtal om att EQG skulle använda ett helt nytt batteri som bygger på kiselanodekemi, vilket skulle kunna göra det mer strömtätt utan att det blir farligt. Jag antar att vi får vänta och se om det verkligen kommer att vara fallet för EQG. Vad det än är så kommer Mercedes säkert inte att snåla på den älskade G-vagnen.

2024 Mercedes-Benz EQG – Design

När det gäller designen liknar Mercedes-Benz EQG uppenbarligen den vanliga Mercedes-Benz G-klassen, vilket inte alls är något dåligt. Även om vi bara har sett konceptet är chansen stor att produktionsversionen inte kommer att förändras så drastiskt eftersom EQG inte planerar att återuppfinna G-klassens design, utan snarare att komplettera den.

Stora hjul i monoblockstil kan också ses på konceptbilen, vilket är väntat eftersom dessa ser aerodynamiska ut. Med extra LED-lampor på framsidan och ett LED-galler kommer seriebilen att anta någon form av extra belysning på framsidan eftersom det är något av ett signaturdrag för alla bilar i EQ-serien.

  Vanliga problem med Mercedes GLC300

Interiören är inte planerad att förändras dramatiskt med endast små detaljer här och där. Mer hållbara material är också att vänta för sätena och resten av klädseln. Mercedes visade också EQG med ett stort bakre LED-reservdäck som verkligen ser häftigt ut och som förhoppningsvis kommer att finnas med i produktionsversionen.

2024 Mercedes-Benz EQG – Plattformen och terrängkörning

De allra senaste ryktena tyder på att EQG kommer att använda den plattform som G-klassen redan står på. Detta är både bra och dåligt eftersom EV:s som baseras på bilplattformar med förbränningsmotorer ofta tenderar att vara mindre praktiska och effektiva eftersom de inte kan hantera utrymmet med en sådan plattform bättre än med en helt ny plattform.

Det positiva är dock att EQG kommer att behålla alla de terrängegenskaper som redan finns i den befintliga G-klassen. Detta innebär också att EQG sannolikt kommer att ha de för G-klassen berömda tre-låsande differentialen. Som sådan kommer EQG sannolikt att vara en av de mest kapabla offroad-elektiva EV:erna på marknaden.

FAQ-avsnitt

När börjar Mercedes EQG säljas?

Mercedes EQG kommer troligen ut på marknaden 2024, men vissa säger att EQG inte kommer att finnas tillgänglig förrän 2025. Vi får vänta och se eftersom det för närvarande finns en hel del motstridiga uppgifter om EQG, åtminstone när det gäller lanseringsdatumet.

Vi måste dock komma ihåg att de flesta biltillverkare nuförtiden kämpar för att hålla sig på rätt spår på grund av brist på mikrochip och störda leveranskedjor.

  Den mest kraftfulla Mercedes-motorn?

Vilka SUV:er konkurrerar med Mercedes EQG?

Mercedes EQG kommer sannolikt att konkurrera med Ford Bronco EV, Jeep Recon EV och eventuellt även en elektrisk Range Rover. EQG har många konkurrenter i många segment, men i själva verket är EQG ute efter marknaden för lyxiga elektriska SUV:er, där Range Rover, den nya Defender, Lexus LX och till och med Benteyga ingår.

Hur mycket kostar Mercedes-Benz EQG?

Ett USA-pris förväntas ligga runt 150 000 dollar före skatt, men det är potentiellt lite för lågt för den elektriska G-klassen. Med tanke på att instegsbilen G550 vanligtvis slutar med att kosta ungefär lika mycket pengar från ny, skulle jag inte bli förvånad om EQG:s utgångspris börjar närma sig 200 000 dollar.

Priserna stiger kontinuerligt och Mercedes kommer sannolikt att följa den trenden. Om EQG kommer om ett eller två år kommer den inte att vara så billig som de flesta förutspår idag.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts