Vanliga problem med Mercedes GLC300

Mercedes GLC300 Problem

Mercedes Benz GLC300 är en kompakt familje-SUV från Mercedes, vilket innebär att den tillhör ett av de mest populära bilsegmenten. Den nuvarande generationen av GLC300 har funnits ett bra tag nu vilket innebär att en helt ny GLC står runt hörnet.

Tillförlitlighetsmässigt är GLC en hyfsat pålitlig bil, särskilt de nyare modellerna. Det finns dock en del problem som är värda att diskutera, till exempel problem med drivlinan, problem med hjulen och bromsarna, problem med bilens hastighetsreglering, problem med styrsystemet och problem med motorstopp.

De flesta av dessa kan lösas med förebyggande underhåll, men vissa kräver att du betalar ut betydande belopp för reparationer. GLC300 erbjuder Mercedes inhemska 4-cylindriga 2.0L-motor som lyckas balansera prestanda och effektivitet riktigt bra.

På det hela taget är GLC300 en härlig bil att spendera tid i, men den lider av olika problem som potentiellt kan förstöra hela upplevelsen. Hur som helst, om du underhåller den tillräckligt väl bör den kunna tjäna dig under lång tid framöver.

Mercedes GLC300 problem med drivlinan

Det största problemet med drivlinan som GLC300 verkar ha är ett problem som har att göra med 9G 9Tronic-transmissionen. Transmissionen är känd för att drabbas av växlingsfördröjningar som är oförutsägbara och som ibland kan få hela bilen att darra. Vissa ägare har även rapporterat om slipljud från växellådan, även på bilar med relativt låg körsträcka.

Brinnande lukter som kommer under huven, visslande ljud eller till och med att hela bilen skakar. Allt detta kan förstöra upplevelsen av att äga en lyxig SUV med Mercedes-märke. Var därför noga med växellådan om du är intresserad av att köpa GLC300.

  Mercedes C180 - Allt du behöver veta

Mercedes GLC300 hjul- och bromsfrågor

Mercedes GLC300 drabbas också ibland av en rad olika problem i samband med både hjul och bromsar. Problemen med hjulen beror främst på att GLC är en SUV, men ändå klarar den inte av att ta sig an alla typer av utmanande terräng. Tvärtom är GLC300 en SUV som till 100 procent är inriktad på vägen, särskilt utan 4MATIC AWD-systemet.

När det gäller bromsarna är GLC300 också känd för att lida av gnisslande bromsar som kan leda till för tidigt slitage av bromsbelägg. Dessa kan också märkas om du hör slipande ljud som kommer vid inbromsning. Vibrationer och pulseringar genom ratten vid bromsning är också vanliga indikatorer på bromsrelaterade problem.

Mercedes GLC300 sensorer för hastighetsreglering av fordonet

Sensorerna för fordonshastighetskontroll är utformade för att göra ditt dagliga liv mycket bekvämare, särskilt när du åker på motorvägen. Vissa ägare har dock rapporterat om problem med den adaptiva farthållaren och trafikskyltigenkänningen där bilen antingen läser fel på hastighetsgränsen eller helt saboterar den genom att anpassa sig till hastighetsgränsen långt under den faktiska gränsen.

En ägare berättade att han körde på motorvägen när hans GLC300 bestämde sig för att bryskt bromsa vid upp till 30 mph på en motorväg eftersom systemet läste fel på hastighetsgränsen. Detta kan orsaka allvarliga säkerhetsproblem och kan ofta leda till allvarliga olyckor.

Mercedes GLC300 problem med styrsystemet

Några källor på nätet uppgav också att GLC300 ibland drabbas av märkliga problem med styrsystemet. Ett sådant problem är relaterat till bilens ledningar som kan gå sönder och helt koppla bort bilens servostyrningsassistans. Mercedes utfärdade till och med en återkallelse för att åtgärda detta för ungefär ett och ett halvt år sedan, vilket innebär att det finns många GLC-modeller som fortfarande har problem.

  Vilken är den mest kraftfulla Mercedes?

För det andra är själva styrsystemet känt för att drabbas av konstiga vibrationer och överkänslig justering. Vissa ägare klagade till och med över att bilen avger slipande ljud när den svänger.

Mercedes GLC300 problem med motorstopp

GLC300 var tyvärr delaktig i ett par kompletta motorhaverier redan innan bilen nådde någon seriös körsträcka. En ägare klagade över att motorn på hans GLC300 helt gick sönder innan bilen nått 70 000 mil. Han sa också att en Mercedes-mekaniker uppgav att lösningen skulle vara att byta ut motorn helt och hållet, vilket kostar mellan 10 000 och 15 000 dollar.
Dessa är kanske inte lika utbredda som vissa andra problem, men med tanke på hur dyra de kan vara är de verkligen värda att nämna. Om du är på marknaden för en GLC300 bör du vara uppmärksam på motorn, hur den fungerar och hur mycket olja den förbrukar.

FAQ-avsnittet

Är Mercedes GLC300 en bra bil?

Mercedes GLC300 är verkligen en riktigt bra bil, men den kräver mycket vård och underhåll för att hålla den igång, särskilt för tidigare modeller. Den kanske inte är den nyaste kompakta lyxiga familje-SUV:n, men den klarar ändå av att konkurrera med det allra senaste utbudet i sitt segment.

Därför är GLC300 en bra bil. GLC300-modellen är faktiskt den bästa GLC-modellen du kan köpa eftersom den får mer än tillräckligt med kraft samtidigt som den är mycket förnuftig på bränsle. Om du har råd föreslår jag att du väljer modellen 4MATIC AWD eftersom GLC trots allt är en SUV.

  Ska jag rostskydda min Mercedes?

När kommer den nya Mercedes GLC ut?

Många källor uppger att nästa generations Mercedes GLC kommer att se dagens ljus redan i juni 2022. De säger också att bilen kommer att finnas tillgänglig för köp före slutet av september. Det betyder att det är helt logiskt att vänta om du redan är på marknaden för en helt ny kompakt lyx-SUV.

Den nya C-klassen är troligen grunden för den nya GLC vilket innebär att GLC troligen kommer att bli den coolaste och mest avancerade Mercedes SUV:n när den når produktion. Som sådan är det vettigt att vänta, även om det tar längre tid än bara några månader.

Varför älskar folk kompakta lyxiga SUV:er?

Folk älskar kompakta lyxiga SUV:er eftersom de erbjuder en balanserad strategi mellan storlek, effektivitet, kraft och praktiska egenskaper. Du får den upphöjda förarplatsen som kommer med bra sikt, men du känner dig inte heller som att köra en buss.

Den här typen av bilar är extremt konkurrenskraftiga, och det är därför som den nya GLC sannolikt kommer att bli en showstopper.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts