2024 Hyundai Ioniq 7 – Vad du kan se fram emot

2024 Hyundai Ioniq 7

Hyundai Ioniq 7 kommer att bli den tredje Ioniq-modellen som kommer ut, vilket bör avsluta den första eran av helt elektrifierade Ioniq-modeller. Det kommer att bli en mellanstor elektrisk SUV som ska vara den mest futuristiska serietillverkade bilen som Hyundai någonsin gjort. Ioniq 5 har varit ute ett tag och Ioniq 6 kommer ut på marknaden om några månader.

I den här artikeln kommer vi att berätta allt om Hyundai Ioniq 7 2024 – Vad du kan se fram emot och vad du kan förvänta dig av en av de allra första uppnåeliga mellanstora elektriska SUV:erna som garanterat kommer att bli en succé om de två första Ioniq-modellerna är något att gå efter. Ioniq 5 är dock planerad att avslöjas någon gång under 2023 medan försäljningen inte kommer att gå igång förrän om ett år till.

Det betyder att 2024 förmodligen är året då dessa kommer att börja gå ut till kunderna. Det finns egentligen inte så mycket data om Ioniq 7 just nu, men vi har samlat så mycket information som möjligt i en enda artikel så att du kan få en bättre förståelse för vad du kan förvänta dig.

På det hela taget kommer Ioniq 7 definitivt att bli en bra bil om dessa första prognoser stämmer. Som sådan har du mycket att se fram emot.

Hyundai Ioniq 7 – storlek och plattform

Hyundai Ioniq 7 sägs vara en mellanstor familje-SUV, men den kommer att finnas tillgänglig med upp till sju platser. Det betyder att Hyundai siktar på en imponerande rymdhantering där de inte behöver göra en jättelik SUV för att den ska få plats med sju personer. Som sådan kommer Ioniq 7 sannolikt att bli en elektrifierad rival till den befintliga Hyundai Palisade.

  Hyundai Ioniq 5 vs Tesla Model 3 - Vilken är bäst?

Ioniq 7 bygger på Hyundais E-GMP-plattform som erbjuder en 800-volts batteriinfrastruktur som hanterar värme och stress bättre än det normala 400-voltsystemet som finns i de flesta bilar nuförtiden. Detta innebär också att Ioniq 7 bör få den maximala DC-snabbladdningshastigheten på 350 kW som kan ladda befintliga E-GMP-modeller på mindre än 20 minuter.

Hyundai Ioniq 7 – Design och specialfunktioner

När det gäller den yttre designen sägs Ioniq 7 se väldigt nära den befintliga konceptbilen Ioniq 7, men som vi alla vet så hamnar konceptbilar aldrig riktigt på vägarna vilket också var fallet med Ioniq 5 och Ioniq 6. Hur som helst är Ioniq 7-konceptet inte lika radikalt som de två tidigare konceptbilarna var, så det finns en chans att den riktiga Ioniq 7 inte kommer att vara alltför annorlunda.

Ioniq 7 kommer att ha mer än 700 parametriska pixlar som bland annat kommer att visa laddningstillståndet från utsidan och som även kommer att utgöra bilens yttre belysning. Ioniq 7 sägs också ha nästa generations interiörbelysning, användning av avancerade och återvunna material i hela bilen och e-ASD som står för electric active sound design.

Hyundai Ioniq 7 – Specifikationer

Tänk på att dessa specifikationer ännu inte är huggna i sten vilket innebär att det finns en stor chans att några av dessa kommer att ändras längre fram. De flesta kommer dock sannolikt att förbli desamma. Ioniq 7 kommer troligen att vara cirka 196 tum i längd och cirka 82 tum i bredd, och 70 tum i höjd med en hjulbas på 126 tum.

  Vanliga problem med Hyundai i40

Det förväntas att Ioniq 7 kommer att finnas tillgänglig med både FWD och AWD för toppmodellerna. Toppmodellen har sannolikt ett batteri på över 100 kW, effekten kommer att ligga på över 300 hk och EPA:s uppskattade räckvidd förväntas ligga på 300 miles +. Vi har redan nämnt att Ioniq 7 har en 800-voltsarkitektur och en snabbladdningshastighet på 350 kW.

Hyundai Ioniq 7 – Avancerad teknik

När det gäller autonom körning kommer Ioniq 7 sannolikt att bygga vidare på den befintliga tekniken som finns i Ioniq 5 och Ioniq 6. Detta innebär att den kommer att få en autonominivå på nivå 3, vilket bör göra det möjligt för den att ”hantera säkerhetsfunktioner under vissa förhållanden, men föraren förväntas ta över när han eller hon blir varnad”.

Den autonoma RSPA2-parkeringspilotfunktionen kommer troligen också att debutera med Ioniq 7, vilket innebär fjärrparkering. Ett nytt infotainmentsystem kommer sannolikt också att debutera med Ioniq 7 och en ny ”digital nyckel” också. Ioniq 7 bör också kunna strömförsörja externa enheter, till och med ditt hus, vilket är fallet med Ford F150 Lighting.

FAQ-avdelning

Kommer Hyundai Ioniq 7 att komma med gratis laddning?

Hyundai USA har uppgett att kunder till Hyundai Ioniq 7 kommer att få ett specialerbjudande som gör att de kan ladda sina Ioniq 7-modeller gratis i så länge som två år med hjälp av Electrify America-laddningar. Det sägs att dina laddningssessioner kommer att begränsas till 30 minuter åt gången, vilket är tillräckligt för att ladda batteriet upp till 80 % med en 350 kW-laddare.

  Är Hyundai Sonata en bra bil?

Hur mycket kommer Hyundai Ioniq 7 att kosta?

Det finns få eller inga uppgifter om hur mycket Ioniq 7 kommer att kosta när den så småningom rullar ut från fabriken, men enligt vissa uppskattningar ligger startpriset för Ioniq 7 på cirka 55 000 dollar. Det är ett rejält steg upp från till och med den toppspecificerade Hyundai Palisade som kostar mindre än 50 000 dollar från nytillverkning.

Kommer Hyundai att erbjuda Hyundai Ioniq 7 ”N”?

Hyundai Ioniq 7 N kommer troligen att finnas tillgänglig någon gång efter det att Hyundai Ioniq 7 har släppts för första gången. N-modellen bör ha mer än 500 hk eftersom det är fallet med den kommande Hyundai Ioniq 6 N och den befintliga Kia EV6 GT. Detta är dock ännu inte 100 procent bekräftat, så vi får vänta och se.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts