Brabus vs Mansory – de bästa Mercedes-tuningföretagen

Brabus och Mansory är de två mest kända tuningföretagen som specialiserar sig på att tuna Mercedes-bilar, men de gör det på helt olika sätt. Brabus är officiellt erkänd av Daimler AG vilket innebär att Mercedes anser att Brabus är tillräckligt värt att tuna Mercedes-modeller.

Å andra sidan har Mercedes inte officiellt erkänt Mansory på samma sätt som Brabus. Detta innebär att Mansory inte är lika kopplat till Mercedes som Brabus är. Brabus är också en Mercedes-licensierad restauratör av klassiska Mercedes-bilar och de tunar även Smart-bilar som också ägs av Mercedes.

Brabus har trimmat Mercedes-bilar i mer än 40 år nu medan Mansory började trimmat bilar för ungefär 30 år sedan. Mansory-företaget är mest känt för sina extravaganta, uppseendeväckande och överdrivna designer medan Brabus-företaget är mest känt för sina smygande och svartklädda Mercedes-sedaner och SUV:er.

På det hela taget är det mycket lättare att tycka om Brabus än att tycka om Mansory eftersom Brabus stämmer bilar med mer klass och stil. Mansory-bilar är marmite-bilar vilket innebär att man antingen älskar dem eller hatar dem medan Brabus-bilar är lite återhållsamma och därmed snyggare för de flesta.

Brabus – det bästa Mercedes-tuningföretaget och specialister på klassiska bilar

Som tidigare nämnts är Brabus ett företag som är knutet till Mercedes av fler skäl än bara tuning. Brabus Classic är en Brabus klassikeravdelning som officiellt erkänns av Mercedes som ett licensierat Mercedes-specialistföretag för klassiska bilar.

Som sådan restaurerar Brabus Classic regelbundet de mest imponerande och värdefulla Mercedes-klassikerna, till exempel 300SL. Brabus Service GmbH är en Mercedes auktoriserad servicepartner till Daimler AG. Smart-Brabus GmbH är ett 50:50 samriskföretag som ägs av Brabus och Mercedes och som grundades i början av 2000-talet.

  Vilken är den bästa Mercedes för unga förare?

Det är ganska uppenbart att Brabus är mycket mer förknippad med Mercedes genom service, restaurering av bilar och tuning. Mercedes känner igen varumärkesbilden som Brabus bär på eftersom de konsekvent erbjuder fantastiska bilar som erbjuder mycket kraft, lyx, elegans och exklusivitet.

Brabus Rocket från 2006 är en kraftigt modifierad Mercedes CLS-modell som faktiskt uppmätte en topphastighet på 225 mph, vilket var löjligt på den tiden. Som sådan erbjuder Brabus konsekvent smakfullt utformade paket och Mercedes erkänner det.

Mansory – det mest kontroversiella Mercedes-tuningföretaget

Mansory grundades 1989 och sedan dess har de arbetat med att tuna Rolls Royces, Ferraris, Aston Martins, Bentleys, BMW:s, Lamborghinis, Audis, Porches och naturligtvis Mercedes. Mansory började med märken som Ferrari, Rolls, Aston och Bentley och några år senare började de även trimma tyska premiummärken.

Mansory-företaget är känt för sina överdådiga skapelser som ofta innehåller grundliga designavvikelser, flashiga material som smidd kolfiber, massor av kraft och uppmärksammade exteriörfärger. Många anser att Mansory-bilar är för flashiga och onödiga och saknar klass och substans.

Det är sant att Mansory gillar att tänja på gränserna mer än de flesta tuningföretag, och det är det som gjorde dem kända från början. Mansory tänjer dock gränserna mycket mer än vad Brabus gör, vilket innebär att Mansory-bilar är mer kontroversiella.

Mercedes AMG – brukade vara det bästa Mercedes-tuningföretaget.

Hans Werner Aufrech och Erhard Melcher var två ingenjörer som arbetade med utvecklingen av Mercedes 300 SE racingmotor för nästan 50 år sedan, men bara tills Mercedes helt och hållet upphörde med all motorsportverksamhet.

  Vilken är den mest pålitliga Mercedes SUV?

Detta hindrade dock inte dessa två ambitiösa ingenjörer från att färdigställa den motor som senare vann det tyska touringbilsmästerskapet tio gånger i rad. Allt eftersom årtiondena har gått växte kopplingen mellan AMG och Mercedes tills Mercedes slutligen köpte en kontrollerande andel i AMG 1999.

Sedan dess är AMG en del av Mercedes och har till uppgift att konstruera AMG-motorer som är de allra bästa och mest spännande Mercedes-motorerna. AMG är en specifik tuningavdelning för Mercedes, vilket innebär att AMG-bilar är vad M är för BMW och vad RS är för Audi.

AMG har nyligen avslöjat AMG Project 1 som är en från grunden 100 % AMG-modell som troligen kommer att bli ihågkommen för alltid eftersom det är den första bilen med en äkta F1-motor i en landsvägsbil.

FAQ-avsnittet

Är det värt att köpa en Brabus?

Om du vill ha en exklusiv och imponerande bil som erbjuder mycket kraft, mycket lyx och mycket förfining är en Brabus Mercedes värd att överväga. Brabus erbjuder dig många olika Mercedes-modeller, iterationer och paket som lätt kan tillfredsställa även de mest krävande kunderna där ute.

Vissa Brabus-modeller som G-klass Widestar eller Brabus Rocket kommer också att för alltid bli ihågkomna som några av de bästa Brabus/Mercedes-modellerna genom tiderna.

Är det värt att köpa en Mansory Mercedes?

Jämfört med en Brabus-Mercedes är en Mansory-Mercedes mycket pråligare och mer uppseendeväckande, vilket innebär att Mansory-bilar är gjorda för specifika typer av människor som verkligen är en minoritet både för att dessa bilar kostar mycket pengar och för att de också är hatade av många.

  Är Mercedes bättre än Cadillac?

Trots detta, om du vill ha en exklusiv maskin som sannolikt kommer att dra till sig stor uppmärksamhet även i sällskap av hyperbilar, är en Mansory Mercedes den du ska skaffa.

Vem tillverkar dyrare bilar, Brabus eller Mansory?

Mansory tillverkar dyrare bilar främst för att de gör märken som Ferrari, Rolls Royce, Lamborghini och till och med Bugatti. Brabus gör främst moderna Mercedes-sedaner och SUV:er, men de gör även Mercedes superbilar och sportbilar. Som sådan tar Mansory priset eftersom de ofta gör Bugatti hyperbilar som kostar några miljoner dollar.

Mansory är mer ett varumärke, ett sätt att tänka och ett sätt att visa världen att man inte bryr sig om vad någon tycker. Brabus är mer dämpad, de arbetar mycket nära Mercedes och de följer en mer klassificerad attityd, vilket definitivt är en av anledningarna till att Mercedes är så förtjust i Brabus. Hur som helst gör både Brabus och Mansory dyra bilar.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts