Vad är Mercedes Mansory?

Mansory är ett oberoende tuningföretag i Tyskland sedan 1989. Mansory har arbetat med att trimma alla typer av premiumbilar och exotiska bilar i flera decennier, vilket även inkluderar Mercedes premiummodeller.

Till en början var Kourosh Mansory, företagets grundare, bara intresserad av att trimma de dyraste och mest exotiska bilarna i världen, som Ferraris, Rolls Royces, Bentleys och Aston Martins, men företaget började senare trimma tyska premiummärken som Porsche, Mercedes, Audi och BMW.

Numera är företaget känt för sina överdådiga och extravaganta karosserikits, utskjutande hjulhus och uppseendeväckande exteriörfärger. De gör också prestandatuning och interiörtuning när de anser att en modell är värd Mansory-behandlingen.

Det är ganska säkert att säga att utseendet är subjektivt, särskilt eftersom många anser att Mansory ofta förstör en bil. Det är en otroligt svår uppgift att trimma bilar som Ferraris eftersom de redan är dyrkade för sin design. Som sådan måste man ge Mansory beröm för att ens försöka försöka sig på en sådan uppgift.

Mansory och Mercedes – att slå samman lyx och extravagans

De allra första Mercedes-modellerna som fick Mansory-behandling var S-klassen, G-klassen och AMG GT. Alla dessa tre modeller är Mercedes toppmodeller, vilket innebär att de redan är utrustade med det mesta som Mercedes kan erbjuda.

Mansory bestämde sig dock för att ta det ett steg längre genom att helt omforma dessa modeller och ge dem många fler hästkrafter, för en rejäl premie förstås. Mansory gör vanligtvis bara kosmetiska uppgraderingar som breda kaross-kits, lågprofilhjul och dyra materialuppgraderingar som kolfiber.

Men om du är villig att betala för det kommer Mansory också att göra om interiören helt och hållet i de mest överdådiga färger du kan tänka dig. Detta kommer att se till att din Mercedes blir unik och ökar exklusiviteten, en term som myntas för att beskriva att du får en specialbehandling som är otillgänglig för många.

  Är det värt att köpa en Mercedes med hög körsträcka?

Mansory erbjuder också alla typer av prestandatuningpaket för att göra din Mercedes snabbare och mer responsiv. Praktiskt taget är himlen gränsen om du är villig att betala för det.

Mansory – planetens mest kontroversiella tuningföretag

Som tidigare nämnts är Mansory villiga att göra nästan vad som helst med din bil om du är villig att betala för det. Många anser dock att Mansory är ett företag som specialiserar sig på överflöd, överdrifter och brist på smak.

En del anser att de är bilskurkar medan andra anser att de skapar några av de mest spännande bilarna på planeten. Mansory specialiserar sig på smidd kolfiber som till viss del ser ut som marmor, vilket minst sagt är en marmite-look.

Mansorys designspråk är radikalt och den diametrala motsatsen till subtilitet. Det är därför så många människor anser att Mansory är alldeles för prålig och överdriven. Verkligheten är att Mansory gör vad du vill att de ska göra, vilket innebär att de flesta bilar som de ställer in ser ut som de gör eftersom kunderna vill ha det så.

Var och en för sig, men en sådan stark kontrovers får verkligen igång konversationen, vilket i slutändan gynnar Mansory. Om du vill ha en bil som ger upphov till samtal och som definitivt kommer att väcka uppmärksamhet även i sällskap med bilar som kostar flera miljoner dollar, är Mansory rätt ställe att gå till.

  Är en Mercedes en bra första bil?

Mansory Performance – Förstärkning av lyxiga och exotiska bilar sedan 1989

Det är ganska förståeligt att folk är obeslutsamma och ofta till och med diskuterar om Mansorys formspråk är värdigt ett premiummärke eller inte. En sak som ingen kan förneka är dock att Mansory definitivt vet ett och annat om hur man gör en bil snabb.

Detta är ett område där de flesta av oss kan hålla med om att Mansory levererar. En standard Mercedes C63 AMG erbjuder till exempel 470 hk och 479 lb-ft vridmoment. Detta är tack vare en välkänd Mercedes 4,0L BiTurbo V8 som också erbjuder en topphastighet på 180mph.

Om du tar din ”instegsmodell” C63 non-S AMG-modell till Mansory kommer de gärna att öka effekten till 650 hk och 627 lb-ft vridmoment utan några större översyner. Detta kommer att öka din topphastighet till nästan 200 mph.

En av Mansorys galnaste skapelser är Lamborghini Carbonado EVO Roadster. Aventador LP700-4 har 700 hästkrafter från en 6,5 liter V12 med naturlig insugning. Carbonado ökar dock denna effekt till löjliga 1250 hk genom att lägga till två massiva turboladdare ovanpå 6,5L V12.

FAQ-avsnitt

Hur mycket kostar en Mercedes Mansory?

Det beror på vilken typ av behandling du vill ha. Om du vill ha en grundläggande stylinguppgradering kommer det sannolikt att kosta dig några tusen dollar för de mest grundläggande tillämpningarna. Men om du är villig att utöka det och välja ett Mercedes-modellpaket med fullständig behandling kommer du sannolikt att betala uppåt 100 000 dollar utöver bilens MSRP-pris.

Till exempel kostar G63 cirka 156 000 dollar från ny, men om du vill ha Mansory G63 Gronos-paketet måste du betala mer än dubbelt så mycket.

  Passar Mercedes-hjul till Toyota?

Är Mercedes Mansory värt det?

Det är ganska svårt att motivera ett tuningpaket för 150 000 dollar, särskilt eftersom du inte får tillbaka dina pengar när det är dags att sälja bilen. De som köper Mansory-bilar är dock inte nödvändigtvis intresserade av värde, utan snarare av exklusivitet och extravagans.

Om du älskar en uppseendeväckande bil och inte har något emot att spendera pengar på något unikt, djärvt och annorlunda, är Mansory din typ av tuningföretag.

Vilken är den bästa Mercedes-tuningfirman?

I början var AMG det bästa Mercedesföretaget, men AMG köptes senare av Mercedes och blev officiellt Mercedes AMG. Det finns en stor mängd tuningföretag nuförtiden som gör Mercedes-bilar, men knappast något av dem är så speciellt som Brabus är.

På det hela taget är Brabus Mercedes-modeller några av de mest imponerande och eftertraktade tunade Mercedes-bilarna eftersom Brabus är lite mer återhållsam, men lika imponerande.

Är det meningsfullt att tunna en Mercedes?

Mercedes spenderar stora summor pengar på att få sina bilar att kännas och köras så bra som möjligt. Därför är det ibland meningslöst att trimma en Mercedes. Vissa modeller som Mercedes Benz S-klass är bäst att lämna orörda eftersom de är utformade för att vara bekväma.

Andra som G63 eller C63 trimmas oftare eftersom det är mer meningsfullt att trimma dessa bilar. De är inte de mest bekväma eller kraftfulla bilarna på marknaden vilket innebär att det finns många saker du kan göra med dessa bilar om du har pengarna.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts