Är det värt att köpa en Mercedes med hög körsträcka?

Är det värt att köpa en Mercedes med hög körsträcka?

Om du är på marknaden för en ny bil finns det en hel del logik bakom att överväga en begagnad Mercedes som ditt nästa köp. Du kanske får mer för pengarna du betalar, men du måste ha driftskostnaderna i åtanke.
Värdet på en bil bestäms av många olika faktorer. Marknadens efterfrågan, körsträcka, skick, driftskostnader, underhållshistorik och många andra faktorer som alla tillsammans skapar ett lockande erbjudande.
En begagnad Mercedes med hög körsträcka är ett köp som är värt att överväga om alla dessa faktorer gör det till ett sådant.

Avskrivning

Den första anledningen till att du bör välja en begagnad Mercedes med hög körsträcka är värdeminskningen. Vissa modeller som E-klassen förlorar 40-50 % av sitt värde under de första tre åren. Med tanke på att ingångspriset för en sådan bil är extremt högt bör du utnyttja fördelarna med avskrivningshålet och överväga att köpa begagnat.
En tre år gammal Mercedes med några mil på klockan har inte förlorat 40-50 % av njutningsfaktorn, så det är vettigt att överväga det. Bilar är en viktig investering, och Mercedesbilar är ganska tunga på plånboken, så att köpa begagnat kan göra det mer rimligt.

Miljökörning

Alla bilar med högre körsträcka är inte lika. Vissa har använts på ett ovärdigt sätt på dåliga vägar, körts av dåliga förare eller inte skötts ordentligt. Du bör komma ihåg att siffran på kilometerräknaren bara berättar halva historien.
Det är mycket viktigare att ta reda på hur bilen har använts. En Mercedes med 100 000 mils körsträcka som skötts på rätt sätt är ett bättre förslag än en Mercedes med 50 000 mils körsträcka som körts hårt. Dessutom bör du sätta kilometerställningen i ett sammanhang med bilens ålder.
12 000 mil anses allmänt vara den genomsnittliga årliga körsträckan som de flesta förare kör. Så låt oss säga att du är på marknaden för en fem år gammal Mercedes. Om bilen har mer än 60 000 mil på klockan anses den vara ett exempel med hög körsträcka. Och om siffran är mycket lägre anses den vara ett fordon med lägre körsträcka.

  Håller Mercedes sitt värde?

Villkor

Kondition och körsträcka är vanligtvis de två faktorer som korrelerar med varandra när bilen åldras. Många köpare förknippar bilar med högre körsträcka med bilar i undermåligt skick. Men i själva verket är det långt ifrån sanningen.
Bilens skick är högt ansett som den främsta prioriteringen när man köper en bil med hög körsträcka. Och av en god anledning, särskilt om konditionen backas upp av korrekt underhåll och servicejournaler.
Mercedesbilar är byggda för att hålla länge, så att hitta en i gott skick är definitivt värt att överväga. En olycksfri Mercedes-modell som är korrekt skött kan vara ett vettigt köp, även om den har många mil på nacken.
Du bör ägna mycket tid åt att leta efter eventuella tecken på grov användning. Några av dessa skulle vara felaktig justering av karossens paneler, rostiga skruvar, inkonsekventa målningar, böjda ramskenor och eventuella undermåliga täckningar som vanligen görs på bilens underrede.

Service, underhåll, inspektioner före köpet

Service, underhåll och inspektioner före köpet är också viktiga faktorer att hålla koll på.
En fullständig servicehistorik innebär att den aktuella bilen har servats enligt tillverkarens rekommendationer. Att förvärva en bil med full servicehistorik säger mycket om hur bilen har tagits om hand under sin livslängd.
Underhållsscheman bör följas korrekt. Kortsiktiga kontroller som olika filter och däck och större kontroller som tändstift, transmissionsvätska och differentialsmörjning är viktiga när man köper en begagnad Mercedes med hög körsträcka.
Inspektioner före köpet är ett absolut måste när man köper en begagnad Mercedes med hög körsträcka. Du bör fråga säljaren om han är villig att göra en inspektion före köpet. Om han går med på det är det i sig ett bra tecken på att bilen är i gott skick.
Du bör nöja dig med en legitimt kvalificerad besiktningsman som specialiserar sig på Mercedesbilar och tillhandahålla all nödvändig information för att ytterligare bevisa besiktningens legitimitet.

  Vilken är den bästa Mercedes-klassen?

Vanliga frågor om att köpa en begagnad Mercedes

#### Ska jag köpa en Mercedes med högre körsträcka eller ett nytt prisvärt märke med lägre körsträcka?
Att köpa en ny bil innebär många fördelar, bland annat tillverkargarantier, kostnadsfria servicepaket och doften av ny bil. Även om det är mindre stressigt att oroa sig för det långsiktiga ägandet av en ny bil, betalar du verkligen för det.
Men en del skulle kunna argumentera för logiken bakom detta. Avskrivning är en stor faktor att ta hänsyn till när man köper en ny bil. För den summa pengar du lägger på en ny Honda kan du lika gärna köpa en begagnad Mercedes med högre körsträcka.
Om du följer alla de rätta stegen är en begagnad Mercedes vettigare än en nyare prisvärd bil. Billigare märken kan aldrig erbjuda samma nivå av premiumupplevelse som en Mercedes gör.

Vad är skillnaden mellan att försäkra en begagnad bil med högre körsträcka och en ny bil?

En helt ny Mercedes i E-klass kan kosta dig omkring 50-60 000 dollar. Kostnaderna för att försäkra en ny bil är högre på grund av bilens värde. Så om din bil blir stulen måste försäkringsbolaget ersätta en bil för 50 eller 60 000 dollar, och därför kostar det mer att försäkra en sådan bil.
Å andra sidan har en nyare E-klass flera olika säkerhets- och stöldskyddsfunktioner som ökar den övergripande säkerheten för ägandet, vilket i sin tur fungerar gynnsamt på dina försäkringspremier.
Ett genomsnittligt pris för en E-Klass 2010 ligger på cirka 15 000 dollar. Kostnaderna för att försäkra en begagnad Mercedes är lägre med tanke på bilens värde. Så om din begagnade E-klass blir stulen behöver ditt försäkringsbolag ersätta en billigare bil, och premierna blir därmed lägre.

  Vilken är bäst, Mercedes eller Jaguar?

Vilka är för- och nackdelarna med att köpa en begagnad Mercedes med högre körsträcka?

Först och främst sparar du pengar vid köpet av en begagnad bil, men den kostar mycket mer i drift på grund av avsaknaden av garanti och servicepaket. En begagnad bil är också fri från många olika typer av tilläggsavgifter som är förknippade med ett nybilsköp, till exempel importskatter, förberedelser från återförsäljare eller frakt.
Certifierade begagnade program som erbjuds på många olika Mercedes begagnade bilar erbjuder dig en noggrant inspekterad kvalitetsprodukt, men de erbjuder inte samma mängd täckning som en ny Mercedes får. Registreringsavgifterna tenderar att vara billigare på en billigare bil, och detsamma gäller försäkringspremier.
Service- och garantiprogram ingår inte när du köper från en privat säljare. Du bör också tänka på att vissa nya Mercedesbilar säljs över priset på grund av högre efterfrågan.
Den viktigaste fördelen med att köpa begagnat är avsaknaden av en kolossal värdeminskning. Det är en smartare investering i det långa loppet eftersom Mercedes-bilar att prissättas ganska högt.
Du kanske inte kan välja de olika tillvalen på ditt begagnatköp. Men själva antalet olika erbjudanden gör att du har gott om resurser för att komma så nära som möjligt att köpa ett exemplar som är skräddarsytt för dina behov och önskemål.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts