Toppföretag som liknar Mansory

Mansory är ett eftermarknadsföretag för biltrimning som är känt för att trimma lyxiga och exotiska bilar som Rolls Royce, Lamborghini, Mercedes, Bentley, Aston Martin, Porsche, Ferrari och till och med Bugatti. Det är ett av de mest kända biltuningföretagen på planeten, men det är definitivt inte det enda.

Företag som Brabus, RENNtech, Alpina, Novitec och Techart arbetar också med att trimma alla slags lyxiga och exotiska bilar på liknande sätt som Mansory. Brabus och Renntech är främst inriktade på att trimma Mercedesbilar, Novitec gör superbilar, Alipina gör BMW:s och Techart gör Porschar.

Novitec är det företag som liknar Mansory mest eftersom de specialiserar sig på högklassiga bilar, men skillnaden är att Novitec närmar sig dessa bilar på ett lite mer förnuftigt sätt. RENNtech och Alpina är inte så tunga på enorma stylinguppgraderingar medan TECHART och Brabus är mer lika Mansory i det avseendet.

Alla dessa företag ligger i framkant av eftermarknadsmottagningsindustrin för bilar eftersom de är lätt igenkännliga inom bilentusiasternas community. Det är värt att nämna att det finns många fler företag som dessa, men dessa är de som är mest lika Mansory på många sätt.

Brabus – Det mest kända företaget för Mercedes-tuning.

Under de senaste 40 åren eller så har Brabus tunat Mercedes sedans, SUV:s, hatchbacks, estates och sportbilar för att göra dem snabbare och mer åtråvärda. Du kan ta din bil till Brabus för att de ska tunna och förbättra den åt dig, eller så kan du till och med köpa den färdiga produkten direkt från dem.

  Vilken är bäst - S-klass eller E-klass?

De flesta Brabus-bilar är kända för sina slående, smygande utseenden som har en seriös närvaro på vägen och som också har en rejäl kraft. Det är ganska ofta som Brabus erbjuder 900 hk starka SUV:er och familjeledare så det är ganska lätt att säga att dagens Brabus-bilar inte saknar dragkraft.

RENNtech – ett Mercedes-tuningföretag som föddes med AMG-välsignelser.

En man vid namn Hartmut Fehyl grundade RENNtech redan 1989 och var nära involverad med de två grundarna av AMG som nu är Mercedes interna tuningdivision. Hartmut skapade RENNtech med välsignelse från de två AMG-grundarna och fick i uppdrag att betjäna befintliga Mercedes AMG-kunder i USA.
Numera fokuserar RENNtech främst på prestanda genom att göra redan snabba AMG-modeller ännu snabbare. RENNtech gör även kosmetisk tuning, aerotuning och avgassystem och är ett av de mest prestigefyllda tuningföretagen eftersom de även är starkt involverade i racing.

Novitec Group – Prestanda i hög kvalitet

Högklassig biltrimning är inget som de flesta företag vågar sig på eftersom befintliga Ferrari-, McLaren- och Lamborghini-produkter redan är imponerande snabba och slående. Precis som Mansory fokuserar Novitec på att göra snabba bilar ännu snabbare samtidigt som man införlivar mer subtila stildrag i jämförelse.

Den största skillnaden här är att Novitec tenderar att ändra det yttre utseendet på dessa bilar något genom att bara ändra hjulen och några ytterligare aerodynamiska bitar. Novitec reserverar faktiskt mer genomgripande uppgraderingar för endast några få modeller per år medan Mansory nästan alltid helt omformar de flesta bilar.

  Hur bra är Mercedes EQS?

Alpina – Det mest kända eftermarknadsföretaget för BMW-tuning.

Alpina är ett bayerskt biltrimningsföretag med huvudfokus på att trimma BMW-sedaner, kombibilar och SUV:er. Skillnaden mellan Alpina och BMWs befintliga interna M-tuningavdelning är att Alpina fokuserar på komfort och stil medan BMW M fokuserar på prestanda och aggressivitet.

En av de viktigaste faktorerna för BMW Alpina-modellerna är att de erbjuder Comfort +-lägen som inte finns i vanliga BMW-modeller. Detta säkerställer att BMW Alpina-modellerna erbjuder de bästa cruising-egenskaperna av alla befintliga BMW-tuningföretag där ute.

TECHART – Premium Porsche anpassningsföretag

TECHART är också ett ganska välkänt eftermarknadsmottagningsföretag för bilar som specialiserar sig på att trimma Porsche. TECHART erbjuder alla typer av paket beroende på hur mycket pengar du vill spendera och vilken typ av bil du är intresserad av.

Vissa bilar liknar Mansory-modeller, men de flesta är lite mer dämpade. TECHART är mycket stolt över att vara ett verkligt prestandainriktad biltrimningsföretag eftersom de även gör omfattande aerodynamisk trimning också. Som sådan var många TECHART 911-modeller rekordbilar med några av dem som var betydligt kraftfullare än Porsche fabriksmodeller i toppklass.

FAQ-avdelning

Vad gör Mansory unikt?

Mansory fokuserar på att tänja på gränserna, vilket innebär att de är villiga att helt och hållet tänka om otroligt snygga bilar som den nya Ford GT eller Bugatti Chiron. Det är därför många människor ogillar Mansory, men ingen kan säga att Mansory inte är ett autentiskt företag.

  Varför är Mercedes oljebyten så dyra?

Mansory försöker sälja exklusivitet, fräckhet och överflöd. Det kommer inte som någon överraskning att många Ferrari-ägare där ute vill känna sig mer speciella än ”vanliga” Ferrari-ägare. Stylingdiskussionen gör verkligen Mansorys varumärke mycket mer relevant, oavsett om sammanhanget är bra eller dåligt.

Vilket tuningföretag tillverkar de mest kraftfulla bilarna?

Hennessey Performance är ett amerikanskt företag som specialiserar sig på att tuna amerikanska muskelbilar och lastbilar och många av deras modeller har mer än 1000 hk, inklusive pickup trucks. Den mest kraftfulla Hennessey-modellen genom tiderna är Venom F5 med mer än 1 800 hk från sin 6,6 l dubbelt komprimerade V8.

Hennessey Venom GT har mer än 1 200 hk medan det finns många modeller med 1 000 hk i Hennesseys katalog, inklusive tunade Camaros, Jeep Trackhawks och Dodge TRM-lastbilar.

Vilket är det lyxigaste biltrimningsföretaget i världen?

Mansory är troligen världens lyxigaste bilföretag eftersom de är villiga att göra absolut vad som helst om du är villig att betala för det. Mansory är det enda tuningföretaget i världen som är villigt att arbeta med hyperbilar som Bugatti Chiron, en bil som kostar mer än 3 miljoner dollar.

Mansory gör också omfattande arbete på Rolls Royce-, Bentley-, Ferrari- och Lamborghini-modeller genom att göra dem mer exklusiva, kraftfullare och mer av allt. Mansory gillar att säga att de är de som gör all tuning för den 1 % av sport- och superbilsägarna där ute, och det verkar som om det oftast är fallet.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts