Vad är BMW:s motsvarighet till Brabus?

Brabus är ett märke för eftermarknadsanpassning och restaurering som kan förvandla din Mercedes från en vanlig bil till en kraftfull och cool bil. Brabus förädlar dessutom bara Mercedes-Benz. Men vad är BMW:s motsvarighet till Brabus?

BMW:s motsvarighet till Brabus är Alpina. Alpina Burkard Bovensiepen GmbH & Co. KG är ett biltillverkningsföretag med säte i Buchloe, i distriktet Ostallgau i Bayern, Tyskland. Företaget konstruerar och säljer högpresterande versioner av BMW.

Medan Brabus endast ägnar sig åt att förbättra Mercedes prestanda, fokuserar Alpina på både prestanda och lyx. Alpina tar och tillverkar BMW-modeller och modifierar alla fronter. Köparen får alltså en helt modifierad bil som också presterar enastående.

Gör Alpina BMW Alpina?

Nej, Alpina tillverkar inte BMW Alpina. Däremot bygger de motorerna för hand, och interiörerna kan hämtas från Alpina-växeln, istället för BMW:s traditionella läderklädsel och sömmar. Det är därför som de flesta Alpina-modeller ser annorlunda ut än avancerade BMW.

Alpina tillverkar alltså sina motorer, interiörer och delar. När de har tillverkat dessa delar skickar de dem för montering till en BMW-fabrik. När bilen har monterats återvänder den till Alpina och är redo för försäljning.

Hur är BMW Alpina jämfört med BMW M Sport?

Alpina fokuserar på prestanda och komfort, medan M Sport fokuserar mer på prestanda. Så om du önskar en utmärkt bil för banan kommer du att älska M Sport. Men om du vill ha en prestigefylld och kraftfull bil är Alpina det bästa valet.

Dessutom är Alpina kraftfullare än BMW M Sport. Den mest kraftfulla BMW M är till exempel M5 CS med en 4,4-liters twin-turbo V8-motor. Den här bilen levererar upp till 627 hk och 5533 lb-ft i vridmoment. Den har också en topphastighet på upp till 155 mph och kan accelerera från 0 till 60 på 2,8 sekunder.

  BMW Z4 VS Jaguar F Type - vilken är bäst?

Alpina B7 L Biturbo AWD med en 4,4-liters V8 Bi-Turbo-motor kan leverera upp till 600 hk och ett vridmoment på 590 lb-ft. Den har också en topphastighet på 205 mph och kan accelerera från 0 till 60 på 3,5 sekunder.

Så även om M5 CS är snabbare på kvartsmilen med en skillnad på 0,7 sekunder är Alpina B7 betydligt snabbare med en topphastighet på 205 mph, jämfört med 155 mph.

Vilka andra företag trimmar BMW:s?

Förutom Alpina finns det även andra företag som trimmar BMW:s. Några av dem är Hamann Motorsport, Bimmerworld och Dinan. Observera att alla dessa företag skiljer sig åt i vad de erbjuder. Därför är det viktigt att identifiera din smak, dina preferenser och din budget innan du bestämmer dig för vilket restaureringsföretag du ska välja.
Här är en kort beskrivning av vad varje företag är specialiserat på:
Hamman Motorsport
Hamann Motorsport fokuserar på att skapa exklusiva bilar. Till skillnad från Alpina trimmar de även andra lyxmärken som Audi, Porsche, Lamborghini, Rolls Royce, Bentley och mycket mer. Deras bilar är kända för sina body kits, lågprofilerade spoilers, flerdelade legeringshjul och skivbromsar med tolv kolvar.
Bimmerworld
Bimmerworld är kanske inte lika populärt som Hamman Motorsport eller Alpina, men det är ändå ett utmärkt BMW-tuningföretag. Det började med att sälja BMW-delar innan det utvidgades till att tunna BMW:er. Detta företag är populärt för att tillhandahålla reservdelar, prestandadelar och tävlingsdelar. Det är också känt för att tillhandahålla avancerade bromssystem.
Dinan
Dinan är en amerikansk tuner. Detta företag skapar, producerar och marknadsför avancerade och högpresterande BMW-delar och -system. Deras bilar är roliga att köra och mycket pålitliga. Dessutom erbjuder Dinan den bästa garantin bland BMW-tuners.

  BMW ix3 VS Polestar 2 - vilken är bäst?

FAQ

Hur står den snabbaste Brabus i jämförelse med den snabbaste Alpina?

Den snabbaste Brabus-modellen är Brabus 900 Rocket. Den här bilen är utrustad med en 6,3 V12 Biturbo-motor som levererar upp till 900 hk och 922 lb-ft vridmoment. Den har också en topphastighet på 205 mph och kan accelerera från 0 till 60 på 3,2 sekunder.

Å andra sidan är den snabbaste BMW Alpina Alpina B7 L Bi-Turbo AWD med en 4,4-liters V8 Bi-Turbo bensinmotor. Den här motorn levererar upp till 600 hk och ett vridmoment på 590 lb-ft. Den har också en topphastighet på 205 mph, vilket är i nivå med Brabus 900 Rocket.

Alpina B7 L Bi-Turbo är dock ganska långsam på kvartsmetern eftersom den kan accelerera från 0 till 60 på 3,5 sekunder. Så Brabus 900 Rocket är något snabbare och kraftfullare än Alpina B7. Men den är också ganska dyr.

Vad är några av skillnaderna mellan Brabus och Alpina?

Både Brabus och Alpina är tuningföretag. Den första skillnaden är att Alpina endast tunar BMW, medan Brabus endast tunar Mercedes-Benz. Dessutom, medan Brabus fokuserar mer på kraft, fokuserar Alpina mer på kraft och lyx. Observera att BMW Alpina är kraftfullare än M Sport och även lyxigare.

En annan stor skillnad mellan dessa två märken är att Brabus bilar är dyrare än Alpina. Så Brabus är för de exklusiva få som har råd att betala det höga priset för en uppgraderad Mercedes.

  Finns det en BMW cabriolet med fyra dörrar?

Äger Mercedes Brabus?

Nej, Mercedes äger inte Brabus. Till skillnad från Maybach som är ett tyskt bilmärke som senare förvärvades av Daimler AG är Brabus ett oberoende företag. Dessutom köper Brabus Mercedes och trimmar det sedan. Mercedes drar alltså nytta av Brabus eftersom de är specialiserade på att trimma sina bilar. Å andra sidan säljer Brabus tunade Mercedes-modeller.

Vad är motsvarigheten till Brabus för Audi?

Till skillnad från Mercedes som har Brabus och BMW som har Alpina har Audi inget specifikt företag som tunar sina bilar. Men om du letar efter en motsvarighet till Brabus är Audi RS det bästa alternativet. Å andra sidan motsvarar Audi S Mercedes AMG och M Sport för BMW.

Gör Alpina BMW Alpina?

Även om vissa delar tillverkas hos Alpina är det inte alla BMW Alpina-delar som monteras och tillverkas på en Alpina-fabrik. Med Alpinas bilkonfigurator kan du i stället välja vilken aktuell BMW Alpina-modell som helst och specificera de alternativ som du vill ha. Dessutom kan du spara din bilkonfiguration eller skicka den till en BMW Alpina-partner som du föredrar.

Bottenlinje

Alpina är motsvarigheten till Brabus. Alpina fokuserar dock mer på prestanda och komfort, medan Brabus endast fokuserar på prestanda. Dessutom är Alpina billigare än Brabus men erbjuder mer. Förutom Alpina kan du också välja andra BMW-tuningföretag som Bimmerworld, Hamann Motorsport och Dinan.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts