Tillverkar Mercedes en självladdande hybridbil?

Mercedes har ett brett utbud av olika bilmärken och modeller. Dessutom kan deras fordon drivas på olika sätt, där de två mest populära är diesel och bensin. Mercedes har dock även hybridbilar, plug-in hybridbilar och helt eldrivna bilar. Men tillverkar Mercedes självladdande hybridfordon?

Ja, Mercedes-Benz tillverkar flera självladdande hybridbilar. Observera att en självladdande hybridbil inte är en plug-in hybridbil, utan en traditionell hybridbil. Mercedes kallar vanliga hybridbilar för mildhybridbilar. Några av Mercedes populära mildhybridbilar finns i Mercedes C-klass, nya E-klass, GLC-klass, GLE-klass och GLS-klass.

Självladdande eller mildhybrid Mercedes använder elmotorn och förbränningsmotorn parallellt. Detta innebär att elmotorn inte körs separat från förbränningsmotorn, utan stöder den genom att lätta på vridmomentkurvan, vilket ger effektivitet och ger mer kraft när det behövs.

Vilka Mercedes-modeller är utrustade med ett självladdande hybridsystem?

Som tidigare nämnts finns det en mängd olika Mercedes-modeller med ett självladdande hybridsystem. Dessa inkluderar:

  • Nya Mercedes-Benz E-klass – i den här klassen får du välja mellan den nya E-Klassens limousine eller kombimodell.
  • Mercedes-Benz C-Klass – C-Klasslinjen har flera mildhybridbilar eftersom detta system är standard på nästan alla drivlinor. Det självladdande hybridsystemet finns på exceptionella modelllinjer från SE till AMG-linjen Night edition.
  • Mercedes-Benz GLC-klass – den här klassen har också flera mildhybridmodeller. Var 300:e variant av GLC SUV och Coupe har denna standard. Dessutom finns den även på högpresterande AMG Line, AMG Line Premium och AMG Line Premium Plus.
  • Mercedes-Benz GLE-klass – alla bensinmotorvarianter av GLE SUV är utrustade med ett mildhybridsystem, inklusive AMG Line-modellerna.
  • Mercedes-Benz GLS-Klass – endast två av Mercedes GLS SUV-modellerna är utrustade med ett mildhybridsystem. Dessa är Mercedes-AMG GLS 63 och Mercedes-Maybach GLS.
    Så om du har letat efter en Mercedes-modell med ett självladdande hybridsystem eller mildhybridsystem kan du välja bland ovanstående modeller. Till skillnad från traditionella bilar hjälper hybridbilar dig att öka din bränsleekonomi.
  Mercedes vs Lexus underhållskostnader

Vilka är fördelarna med att köra en självladdande hybridbil?

Den främsta anledningen till att du bör byta till en hybridbil är att du minskar koldioxidutsläppen jämfört med traditionella fordon, vilket kan ge dig rätt till vissa incitament.
Självladdande hybridbilar gör det möjligt för dig att minska dina driftskostnader eftersom tekniken kan hålla dieseln eller bensinen avstängd under större delen av resan.
Det finns ett större utbud av hybridbilar att välja mellan. Du är alltså inte bara begränsad till några få typer av bilar.
De flesta hybridbilar är utrustade med en automatisk växellåda och är gjorda för att vara mycket tysta och smidiga att köra. Därför är det roligt och stressfritt att köra dessa bilar.
Till skillnad från helt elektriska fordon eller ICE-bilar erbjuder hybridbilar många bekvämligheter eftersom du kan parkera eller tanka dem var du vill.

Vilka är nackdelarna med att köra en självladdande hybridbil?

Den största nackdelen med en hybridbil är att de vanligtvis har en begränsad räckvidd. De flesta hybridbilar kan bara köra upp till 30 mil på elmotorn. Detta är ganska lågt med tanke på att de flesta elbilar har en räckvidd på minst 150 mil.
Om du befinner dig på motorvägen eller på platser utan trafik kommer hybridbilar att helt byta till bränsle, vilket innebär att du inte har någon fördel jämfört med ICE-bilar.
Hybridbilar kanske inte tilltalar vissa förare eftersom de kommer med en automatisk växellåda och ekodäck som är utformade för att spara bränsle. Så om du älskar sportbilar kommer du att tycka att sådana bilar är mindre tilltalande.

  Är hybridbilar säkra?

Vad är skillnaden mellan en självladdande hybrid och en plug-in hybrid?

Vissa människor brukar förväxla hybrid och plug-in hybrid. Även om båda bilarna använder både bränsle och elektricitet för att driva en bil, fungerar de på olika sätt. Mercedes traditionella hybridbilar eller självladdande fordon kallas mildhybrid. Trots detta har Mercedes fordon med enbart bränsle och helt elektriska fordon.

Ett självladdande hybriddrivsystem skiljer sig från ett plug-in hybridsystem eftersom det får sin energi samtidigt från en bensinmotor och en elmotor. Ett plug-in hybridsystem använder tvärtom en bensinmotor och en elmotor, men på olika sätt.

I ett traditionellt hybridsystem arbetar motor och motor tillsammans för att driva bilen, medan ett plug-in hybridsystem drivs med hjälp av sin elmotor, som drivs av motorn. På samma sätt använder ett plug-in hybridsystem inte bilens bränsle förrän batteriet tar slut.

Kort sagt använder plug-in hybridsystemet motorn som en reservplan och inte samtidigt. Å andra sidan använder hybridsystemet både motorn och elbatteriet för att spara bränsle.

FAQ

Vilken räckvidd har de flesta självladdande hybridfordon?

De flesta självladdande eller hybridfordon har en räckvidd på mellan 20 och 30. Det finns dock några exceptionella modeller med en räckvidd på upp till 80 mil. Innan du väljer en hybridbil bör du ta reda på räckvidden eftersom den avgör hur mycket bränsle du kan spara i områden med hög trafik.

Varför har plug-in hybridbilar bättre räckvidd än självladdande hybridbilar?

Hybridbilar färdas en mindre sträcka än plug-in hybridbilar på grund av batteristorleken som de har. De flesta hybridbilar har ett litet batteripaket som inte räcker i flera och det är därför de körs parallellt med förbränningsmotorer.

  Volvo vs. Mercedes: Tillförlitlighet

Hur fungerar en Mercedes hybridbil?

Mercedes hybridbilar fungerar på ett enkelt sätt. När bilen kryssar fram på vägen i en konstant hastighet växlar den automatiskt mellan elmotor och dieselmotor och en kombination av båda, beroende på batteriladdning, belastning och lutning. För att förbättra bränsleekonomin kan motorkontrollenheten programmera dieselmotorn så att den arbetar vid sina mest effektiva varvtal.

Slutsats

Om du har undrat om Mercedes tillverkar självladdande hybridfordon eller inte – Ja, det gör de. Mercedes självladdande hybridbilar kallas mildhybrider. Självladdning är den term som vanligtvis används av märkena Toyota och Lexus. Till skillnad från en plug-in-hybrid är mildhybrid/self-charging hybridvarianter bränslesnåla och behöver inte anslutas till en elkälla.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts