Volvo vs. Mercedes: Tillförlitlighet

En av de viktigaste faktorerna att titta på när man köper en lyxbil är tillförlitlighet. De flesta lyxbilar är inte särskilt tillförlitliga på grund av den sofistikerade tekniken de har. Men vilken lyxbil är mest tillförlitlig när du väljer mellan Mercedes-Benz och Volvo?

Med alla faktorer i beaktande är Mercedes-Benz mer tillförlitlig än Volvo. Enligt Consumer Reports är Volvo ett av de minst pålitliga lyxmärkena på marknaden. Mercedes rankas högre än Volvo i Consumer Reports tillförlitlighetsbedömning. Mercedes är dock dyrare att underhålla årligen än Volvo.

En Mercedes-ägare kan behöva betala i genomsnitt cirka 900 dollar per år för att reparera sin bil, medan en Volvo-ägare bara behöver betala cirka 770 dollar. På lång sikt kan dock en Volvoägare behöva betala mer eftersom märket är synonymt med kostsamma reparationer när bilarna åldras.

De mest tillförlitliga Mercedes- och Volvo-modellerna

#### Volvo S60
Volvo S60 är den mest tillförlitliga Volvomodellen på marknaden. Den rankas något under genomsnittet på Consumer Reports tillförlitlighetsindex. Det är dock den högst rankade Volvomodellen, tillsammans med V60 hatchback-modellen. Volvo S60 är en lyxsedan på instegsnivå.

Den här lilla lyxsedanen kommer med en sittplatskapacitet på fem personer. Dessutom kan den skryta med en kraftfull motor med möjlighet att välja antingen ett AWD- eller FWD-system. Den har också en 8-växlad Geartronic automatlåda.

Förutom att S60 har en snygg exteriör som är mycket tilltalande för ögat har den också en lyxig interiör och är rymligare än sin närmaste konkurrent (Mercedes C-klass). Sätena är bekväma och den har en 12,3-tums digital skärm.

Andra förstklassiga inredningsdetaljer är massagerande framsäten, ambient interiörbelysning, en mittkonsol med utdragbar bricka och en head-up-display. Det är dock värt att notera att infotainmentsystemet kan vara utmanande att använda. Den här modellen går för cirka 40 000 dollar.

  Aston Martin Vantage Tillförlitlighet

Mercedes-Benz E-Klass

Priset för den mest pålitliga Mercedes-Benz går till E-klassen. Sedan introduktionen har E-Klassen utmärkt sig från andra Mercedes-modeller med sina höga betyg i fråga om säkerhet och tillförlitlighet. E-Klass 2008 är bland de mest tillförlitliga E-Klass-modellerna genom tiderna.

Mercedes-Benz E-klass registrerar färre problem genom åren jämfört med S-klass, C-klass och även A-klass. Nästa i raden av de mest tillförlitliga Mercedes-modellerna är GLC-klassen. E-Klassen har ett grundpris på 63 000 dollar och är en av de bästa mellanklassiga lyxsedanerna på marknaden.

Minst tillförlitliga Mercedes- och Volvomodeller

### Volvo XC90
Volvo XC90 är bland de minst tillförlitliga fordonen på marknaden. På samma sätt rankas den här modellen lägst på Volvos pålitliga bilar. Förutom att Volvo XC90 har höga reparationskostnader spenderar den mer tid i garaget än andra Volvomodeller.

Några av de vanligaste problemen som gör den här bilen opålitlig är problem med fjädringen och axeln. De flesta Volvo XC90-ägare brukar också vara tvungna att låta åtgärda elektriska problem. Observera att inte alla XC90-modeller presterar dåligt i tillförlitlighet. Modeller tillverkade efter 2015 har dock haft många tillförlitlighetsproblem.

Trots att den är opålitlig är Volvo X90 en vacker SUV som säljs för cirka 50 000 kronor. Det är en av de mest enastående mellanstora lyxiga SUV:erna på marknaden. Den här modellen har massor av säkerhets- och teknikfunktioner som sätter den över många av sina konkurrenter.

Mercedes-Benz C-klass

Mercedes-Benz C-klass är den mest opålitliga Mercedes-modellen. Den är tätt följd av Mercedes A-klass. C-Klassen har fått 3 säkerhetsåterkallelser utfärdade av NTSA, och en tredjedel av de C-Klass-bilar som köptes hade problem under de första 5 åren.

  Vad är skillnaden mellan AMG och vanliga Mercedes?

Några av de vanligaste problemen som C-Klass-modellen drabbas av är kopplade till icke-motorisk el, bränslesystem, avgaser, batteri, infotainment och kaross. Även om den har tillförlitlighetsproblem är C-Klass överlag en utmärkt liten lyxsedan med ett utgångspris på 41 600 dollar.

Trots de lägre tillförlitlighetsbetygen har C-Klass sedan en kraftfull 2,0-liters turbo fyrcylindrig bil som levererar enastående 255 hästkrafter. Köparen har möjlighet att välja antingen ett AWD- eller RWD-system. På den negativa sidan är den här bilen ganska kompakt och inte idealisk för längre personer.

FAQ

#### Varför ska jag köpa en Volvo framför Mercedes?
Trots att Volvo och Mercedes är lyxbilar har en Volvo ett bättre rykte när det gäller säkerhet än vad Mercedes har. Dessutom är Volvo billigare än Mercedes-Benz, vilket gör dem till ett fantastiskt alternativ för personer som letar efter prisvärda lyxbilar.

Volvo anses vara den säkraste lyxbilen på marknaden på grund av de massor av säkerhetsfunktioner som de har. Dessa inkluderar lane keep assist, fotgängardetektion med automatisk bromsning, upptäckt av döda vinkeln, upptäckt av cyklister och mycket mer.

Vilken lyxbil är mest tillförlitlig – Volvo, Mercedes, BMW eller Audi?

Alla dessa bilar har en tillförlitlighet som ligger över genomsnittet. BMW är den mest tillförlitliga, följt av Mercedes och därefter Volvo. Audi är den minst tillförlitliga av dessa fyra lyxmärken. De flesta BMW-modeller har ett tillförlitlighetsbetyg på över 95 % och Mercedes på över 90 %.

Varför är Mercedes och Volvo opålitliga?

Båda dessa märken är opålitliga eftersom de är utrustade med mycket teknik. Därför är det lättare för dem att utveckla problem, särskilt när programvaran inte uppgraderas. Dessutom kan uppdateringar också gå fel och leda till att bilen får problem.

  Vilka är de bästa SUV:erna när det gäller säkerhet och tillförlitlighet?

Vilken lyxbil håller längst – Volvo eller Mercedes?

När det gäller hållbarhet är det få lyxbilar som kan konkurrera med Mercedes. Även om Volvo skapar hållbara lyxbilar är det fortfarande Mercedes som tillverkar de mest hållbara fordonen. Dessutom är Mercedes mycket lättare att underhålla med tiden än Volvo.

Vilka är kriterierna för att bedöma en bils tillförlitlighet?

För att avgöra en bils tillförlitlighet måste man ta hänsyn till flera saker. Det handlar bland annat om bilens ålder, den tid det tar för bilen att repareras, reparationskostnader och hur ofta bilen måste repareras. Det utesluter normala reparationer som oljebyte, däck och bromsar.

De mest tillförlitliga bilarna går inte sönder lätt eller tar längre tid på sig att gå sönder. I de flesta fall gäller detta inte alla bilar från ett visst märke, eftersom vissa modeller har fler problem än andra. Till exempel upplever de flesta Mercedes-modeller färre problem under fem år än de flesta Volvo-modeller.

Mercedes slår Volvo i tillförlitlighet

Om du letar efter en pålitlig lyxbil är både Volvo och Mercedes utmärkta val. Trots detta har Mercedes ett litet övertag över Volvo, men Volvo är den säkrare bilen. Men om du vill hitta den mest tillförlitliga bilen är det viktigt att sortera modell för modell.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts