Volvo vs Jaguar: Tillförlitlighet

Även om båda har sina egna problem, rankas Volvo högre än Jaguar när det gäller tillförlitlighet.
Volvo har alltid varit ett ganska pålitligt märke, men på senare tid har det gått tillbaka när det gäller tillförlitlighet. Både Volvo och Jaguar är inte de idealiska bilföretagen när det gäller tillförlitlighet, men Volvo överträffar ändå Jaguar sina tyska rivaler tack vare sina säkerhets- och lyxfunktioner.

Jaguars tvivelaktiga tillförlitlighet

Jaguar har varit ett av de mest opålitliga bilföretagen i årtionden. Tidigare har de till och med fått de brittiska tillverkarnas ranking att sjunka totalt sett på grund av sin opålitlighet. År 2014 placerade Warranty Direct Storbritannien på sista plats, vilket delvis berodde på Jaguars opålitlighet och problem.

Jaguar var tillsammans med Land Rover orsaken till att brittiska bilar betecknades som de sämsta när det gäller tillförlitlighet. Land Rover spelar också en stor roll i Jaguars opålitlighet och de har en hög årlig genomsnittlig reparationskostnad på 1 123 dollar. De har dock förbättrat sin placering lite på senare tid.

Jaguar fick 171 poäng i ReliabilityIndex’ betygsättning, vilket inte är det bästa betyget, men de har lyckats överträffa några av sina brittiska konkurrenter som Bentley, som bara fick 529 poäng. De har till och med minskat sina problem per 100 bilar till 186. Sammantaget rankas de fortfarande som medelmåttiga när det gäller tillförlitlighet, men vissa av deras bilar får mycket bättre resultat än andra dåliga poängsättare som Jaguar XF. De kostar fortfarande mer att reparera, men de håller på att förbättras.

Problem med Jaguar

Med deras höga reparationskostnader kan det verkligen vara en mardröm att ha problem med din Jaguar. Tyvärr kommer de ofta med vissa problem. Efter drygt 100 000 mil har det rapporterats att växellådan har fått en del fel. Reparationer av växellådan är vanligtvis mycket dyra.

  Tillverkar Volvo en minibuss?

Vissa kunder har rapporterat om vissa problem med vattenläckage i sina Jaguars. Lyckligtvis beror detta förmodligen bara på yttre dörrtätningar, som kan åtgärdas billigt. Kylvätsketanken har också rapporterats få en del läckage, vilket resulterar i att motorn överhettas. Bromssystemen är också benägna att ha problem också.

Vissa kunder har också rapporterat problem med fjädringssystemet, som upplever ett visst slitage efter ett tag. Samtidigt har vissa äldre modeller haft problem med tändspolen. Dessa problem är mycket dyra att reparera, med ett genomsnitt på cirka 800 dollar.

Volvos tillförlitlighet har varierat

Volvo brukade ha ett rykte om sig att ha extremt hållbara och pålitliga bilar, men på senare tid har de haft en del problem med otillförlitlighet. Detta beror delvis på att Volvo har flyttat sitt fokus mot mer komplexa bilar med ny teknik som har drabbats av en del fel.

Volvo har inte de bästa tillförlitlighetsresultaten, men de överträffar ändå tyska och brittiska biltillverkare. ReliabilityIndex ger Volvo ett betyg på 127, vilket är ett ganska hyggligt betyg när det gäller tillförlitlighet. De har dock ett högt antal problem per 100 bilar, med ett resultat på 185. De ligger på plats 23 av 30 bilmärken.

Volvo är dock fortfarande bäst när det gäller säkerhetsfunktioner och hållbarhet. De har gjort fler säkerhetsfunktioner till standard än något annat märke. De överträffar fortfarande de stora lyxmärkena som Audi eller BMW. I och med introduktionen av XC40 har deras tillförlitlighet förbättrats lite på senare tid.

  Varför slutade Volvo att tillverka xc70?

Problem med Volvo

Volvo står inför en del problem och en del av dem är ganska dyra att åtgärda. Fel i transmissionssystemet är det största rapporterade problemet hos Volvo. Många av de nya modellerna har transmissionssystemet från Aisin-teknik, vilket kunderna inte verkar älska. Transmissionssystemet har också en hög reparationskostnad på cirka 3 500 dollar.

Några andra större och mindre problem är läckageproblem med servostyrningsvätskan. Vissa förare har också haft problem med det automatiska bromssystemet, medan andra har haft problem med överhettning av motorn på grund av ett fel på motorkylfläkten. Majoriteten av dessa problem har rapporterats i XC90, som har betecknats som den mest opålitliga Volvo-bilen.

Volvo vs Jaguar

Både Volvo och Jaguar har drabbats av vissa liknande problem som transmissionsfel eller överhettning av motorn. Volvo har dock fortfarande de bästa säkerhetsfunktionerna, vilket gör dem ganska pålitliga. Inget av märkena ligger i topp i tillförlitlighetsrankningen, men Volvo har färre problem per 100 bilar och ett bättre tillförlitlighetsresultat.

Jaguar tillverkar också en sportbil som har en 5,0 L komprimerad motor. Volvo fokuserar främst på lyxbilar, så de har inga konkurrenter med F-Type. Men om vi jämför några liknande bilar som Volvos XC40 med Jaguars E-Pace så vinner Volvo klart.

Om du letar efter en lyxbil med maximal komfort och bättre körupplevelse är Volvo svaret. Volvo har en minimalistisk stil som många gillar. De är inte supersnabba, men de får saker och ting gjorda med stor konsekvens. Om du däremot vill ha en sportig bil har Jaguar dig på plats.

  Mercedes vs BMW tillförlitlighet, vilken är mest tillförlitlig?

FAQ

Vad är bilens tillförlitlighet?

En bils tillförlitlighet innebär att människor litar på bilen på grund av dess arbete med konsistens, få reparationer och en allmänt bra körupplevelse. Tillförlitligheten beror på viktiga faktorer som säkerhet, reparationsräkningar och bränsleeffektivitet. Människor vill köpa en bil som inte går sönder varje dag och som inte är för dyr när den gör det.
Ett sätt att ta reda på om en bil är tillförlitlig är att kolla in bilundersökningar eller bilrecensioner, vilket hjälper till att avgöra vad man ska köpa.

Varför är en bils tillförlitlighet viktig?

En bils tillförlitlighet är mycket viktig om du vill köpa en bil som håller länge. Människor vill inte dagligen råka ut för motorproblem och det är därför de väljer några av de mer pålitliga märkena som Toyota, Mazda eller Honda framför andra glänsande märken. Att välja mer pålitliga märken hjälper dig till och med att spendera mindre på din bil totalt sett.

Har Jaguar ett högt återförsäljningsvärde?

Jaguar är inte känd för att hålla sitt värde. De tillverkar säkert några snabba och glänsande bilar, men livslängd och återförsäljning är inte deras starka sidor. Under Covid-19-pandemin rapporteras de ha minskat i värde ännu mer än tidigare. De hade en värdeminskning på cirka 38,5 % under 2019.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts