Vilken hybridbil har längst räckvidd?

Hybridmarknaden börjar sakta ta form, och det finns många hybrider där ute, och vissa av dem är bättre än andra. För nästan 12 år sedan blev Chevy Volt den allra första produktionshybriden i USA, och fram till 2019 har så mycket som 5,4 miljoner hybrider sålts.

För närvarande anses 400 miles på en enda vara imponerande för en EV, men en hybrid kan gå långt utöver det. Med detta sagt är Kia Optima Hybrid klassad för 713 miles medan Hyundai Ioniq Blue Edition som kan gå så långt som 700 miles.

Bakom 700 miles-klubben följer Toyota Camry Hybrid LE med maximalt 689 miles medan dess Prius Eco-bror är klassad för 655 miles. Chevy Malibu Hybrid har en räckvidd på 637 mil och titeln SUV med längst räckvidd går till Kia Niro FE som klarar 618,8 mil.

Det är värt att nämna att dessa räckviddsbedömningar främst är förknippade med stadskörning eftersom hybridbilar tenderar att lida på motorvägen. Om du undrar vilken hybrid som har den längsta elektriska räckvidden är det BMW i3 med en räckvidd på 153 mil medan Honda Clarity på andra plats bara klarar 47 mil.

Kia Optima Hybrid

Kia Optima Hybrid har endast genomsnittliga EPA-betyg för hybrider med 39 MPG i staden, 45 MPG på motorvägen och 41 MPG kombinerat, men där Optima tar ut svängarna är bränsletanken på 16 gallon. Förutom effektivitet erbjuder Optima flera önskvärda bekvämligheter och lyxfunktioner till ett överkomligt pris.

  Bästa BMW hybridbilar

Android Auto, Apple Car Play, en backkamera och en 7-tums pekskärm finns som standard medan du kan välja massor av extrautrustning. Utrymmet är tacksamt både när det gäller passagerare och last, och Optima ser dessutom bra ut.

Honda Ioniq Blue Edition

Hyundai Ioniq Blue är en av de mest prisvärda hybriderna på marknaden. Trots att Ioniq endast har en 12-gallonstank erbjuder den 57MPG i staden, 59MPG på motorvägen och 58MPG kombinerat, vilket gör att Ioniq blir den mest effektiva hybridhatchbacken av hela IONIQ-familjen.

Ioniq Blue kostar cirka 23 000 dollar och den är standard med tvåzons klimatkontroll, en 7-tums pekskärm, Android Auto, Apple CarPlay, Bluetooth, keyless go och High Def-radio. Ioniq är en perfekt hybrid för den som vill ha en bra stadsbil för inte så mycket pengar.

Toyota Camry Hybrid LE

Honda Camry Hybrid LE är en av de bästa hybridbilarna för långkörning. Med ett betyg på 51MPG i stadstrafik, 53MPG på landsväg och 52MPG kombinerat räcker Camry LE för cirka 689 mil, vilket gör den till den bästa långkörningsbilen som Toyota för närvarande tillverkar.

Om du kombinerar detta med standardiserade säkerhetspaket som innehåller funktioner som adaptiv farthållare, automatiskt helljus, körfältshållning, fotgängardetektion och mycket mer, är Camry en fantastisk familjedetalj med en lika imponerande långdistansstatus.

Toyota Prius ECO

Det är omöjligt att tala om effektivitet utan att nämna Toyota Prius. Även om Prius inte längre är den mest effektiva bilen i USA, så är den fortfarande bland de fem bästa i nästan alla effektivitetskategorier. Med en maxgräns på 58MPG och en 11,3-gallon bensintank räcker Prius ECO till 655 miles.

  Vilken är den lyxigaste pickupen?

Toyota Prius är en bil som alla känner till för sin tillförlitlighet, effektivitet och tråkighet. Så om det är något du gillar, se till att kolla in Prius Eco.

Chevrolet Malibu Hybrid

Chevrolet Malibu Hybrid är en av de bästa USA-tillverkade bilarna för långkörning eftersom Malibu Hybrid beräknas ha en räckvidd på 637 mil. EPA-värdena är 49MPG city, 43MPG highway och 46MPG combined vilket gör Malibu till en hygglig utmanare. Du måste dock också ta hänsyn till bränsletanken på 13 gallon.

Förutom effektivitet i överflöd är Malibu precis som alla andra Chevy Malibu där ute. Det innebär att den är standard med massor av användbar utrustning som Android Auto, Apple Car Play, Wifi-Hotspot och en nyligen omgjord 8-tums bredbildsbildskärm för infotainment. När det gäller utseendet ser Malibu bättre ut än i stort sett alla andra bilar på den här listan.

FAQ-avsnitt

Är hybrider bra för långkörning?

Hybrider är inte bra för långkörning eftersom de erbjuder mindre elmotorer som i teorin ska ta över belastningen från förbränningsmotorn. En mindre elmotor kan dock inte driva en bil av anständig storlek under en längre tid av konstant motorvägskörning.

Detta innebär att huvuddelen av belastningen kommer att ligga på förbränningsmotorn, vilket kommer att offra effektiviteten. Dessutom är regenbromsning praktiskt taget värdelös vid motorvägskörning, vilket även gäller för det rena elläget.

Hur ökar man räckvidden för en hybridbil?

För att maximera räckvidden för en hybridbil måste du köra mjukt i konstant takt utan att nå hastigheter över 60 mph. Du bör maximera regenbromsningen, vilket innebär att du bör aktivera det mest aggressiva regenbromsningsläget och försöka undvika att använda friktionsbromsar om det är säkert att göra det.

  Vilken bil har den bästa parkeringshjälpen?

Dessutom bör du använda luftkonditioneringen konservativt och försöka hålla fönstren stängda. Se till att inte överbelasta bilen eftersom ökad vikt är hårt för effektiviteten. Byt ut dina däck med rekommenderade intervall för att uppnå bästa friktion. Viktigast av allt är att vara snäll mot ditt batteri eftersom batteridegradering med tiden är ytterst relevant.

Kan man trimma en hybridbil?

En hybridbil kan faktiskt trimmas för att ge mer effekt, men denna process kräver lite mer finkänsla och hängivenhet. Om du vill öka effekten i en välanvänd hybridbil med hög körsträcka är det bästa att byta ut batterierna eftersom batterier tenderar att försämras med tiden.

Själva elmotorn kan också trimmas, men detta är inte tillrådligt eftersom det kan ställa till det för hybridsystemet om det inte görs på rätt sätt. Det enklaste och minst skadliga sättet att trimma en hybrid är att trimma motorn eller installera en annan remap på ECU:n, men detta kommer att hämma effektiviteten.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts