Överraskande fakta om VW T-Cross

Är Volkswagen T-Cross en bra bil?

Volkswagen T-Cross är VW:s minsta crossover-SUV, vilket innebär att den utgör en inkörsport till den populäraste och mest framgångsrika VW-utbudet. T-Cross är en familjebil vilket innebär att den hoppas kunna erbjuda en liten formfaktor utan att inkräkta så mycket på komfort och tillgänglighet. Visst, det är ingen stor familjebil, men den är verkligen tillräcklig för de flesta familjer.

I den här artikeln kommer vi att gå igenom de mest överraskande fakta om VW T-Cross, vilket innebär att vi skisserar de mest imponerande aspekterna av T-Cross samtidigt som vi berättar vad som inte är så bra med den. Detta kommer garanterat att bredda dina kunskaper om T-Cross, så se till att läsa den här artikeln!

Mycket i ett förnuftigt paket

Det faktum att detta är VW:s minsta crossover/SUV låter som att den kompromissar med utrymmet ganska mycket, men så är inte riktigt fallet. T-Cross är placerad under T-Roc, men erbjuder ändå mer sittplatsutrymme i alla säten. T-Cross är baserad på VW:s MQB-A0-plattform som också ligger till grund för Audi A1, Seat Arona och VW Polo.

T-Cross erbjuder en hjulbas på 2 235 mm vilket bara är något kortare jämfört med en Honda HR-V (4 335 mm) eller Toyota CH-R (4 360 mm), men det är inte många som anser att dessa två är för små för vad de är. Dessutom erbjuder T-Cross också ett större bagageutrymme jämfört med CH-R.

Anpassning

VW T-Cross kommer också att förändra hur de flesta köper små VW-bilar eftersom T-Cross är tänkt att erbjuda flera ytterligare lager av anpassningsmöjligheter utöver vad du vanligtvis får från de flesta små VW-bilar. Du kan välja mellan ett stort antal specialfärger medan själva hjulen också kan färgas, inte bara standard silver eller svart.

  Allt om 2023 VW Polo

Accentpackningar för interiören gör det möjligt för dig att ge lite färg åt insidan, vilket gör T-Cross mycket mer ungdomlig och funkig.

Den är riktigt säker

En av de mer oroande aspekterna av att välja en subkompakt bil är säkerhetsavdelningen eftersom dessa små bilar vanligtvis inte klarar sig så bra när det gäller säkerhet. VW har dock på något sätt lyckats få T-Cross att tjäna bättre säkerhetsreferenser än till och med vissa fullstora SUV:er, vilket är minst sagt imponerande.

Med fantastiska 97 procent i kategorin ”Adult occupant protection” i Euro NCAP sätter T-Cross en guldstandard för många andra bilar att följa.

Den har Beats-högtalare

Om du vill få din lilla T-Cross att låta som ett klubbhus kan du göra det genom att välja speciella T-Cross-exklusiva Beats by Dr. Dre-högtalare med 300 watt effekt och en 8-kanalsförstärkare med en separat stor subwoofer i bagageutrymmet. Detta gör den lilla T-Cross ännu mer tilltalande för unga förare eftersom alla dina låtar kommer att låta enormt bra.

Den gör VW-fabriksarbetare glada

Volkswagen T-Cross tillverkas i Spanien, Argentina, Kina och Brasilien. När journalister frågade arbetarna i fabriken i Pamplona (Spanien) vad de tyckte om T-Cross var mottagandet otroligt entusiastiskt eftersom de verkade glada och ganska stolta över att tillverka VW:s nya subkompakta crossover-SUV.

Detta beror på att storleken, priset och helheten hos T-Cross är perfekt för stadsgator i länder som Spanien, vilket till och med fick många av dessa arbetare att köpa en T-Cross.

  Är Volkswagen Sharan en bra bil?

Prissättning

VW T-Cross är den billigaste VW SUV du kan köpa just nu vilket i sig är en riktigt bra sak, men om du kombinerar det med att det också är den billigaste VW SUV:n att köra får du en riktigt prisvärd, men ändå en kvalitetsprodukt som klarar allt du kastar på den.

Den erbjuder en enorm bränsleekonomi utan att sakna kraft samtidigt som den är billig att beskatta, registrera och försäkra.

Den kallas också Taigun

I Indien kom VW ut med Taigun som i huvudsak är en VW T-Cross med en något omdesignad C-stolpe. VW har på något sätt kommit fram till att den indiska marknaden mår bättre av en något mer boxig SUV än större delen av världen.

Detta kan bero på att den indiska marknaden föredrar praktiska egenskaper framför stil, men det kan diskuteras.

FAQ-avsnitt

Vad är bra med VW T-Cross?

Volkswagen T-Cross är en sammanslagning av ganska många fördelar med inte alltför många nackdelar vilket gör den till en riktigt konkurrenskraftig subkompaktbil. T-Cross ser bra ut både inifrån och ut och erbjuder en överraskande rymlig interiör och ett ganska stort bagageutrymme. Den är billig att köpa, billig att köra och billig att leva med.

Den bygger på den plattform som används i många andra VW-bilar och den förlitar sig på motorer som är vanligt förekommande i hela VAG-sortimentet. Detta innebär att T-Cross också borde vara ganska pålitlig och billig att reparera om något går fel. Slutligen är T-Cross riktigt välutrustad och har några speciella detaljer som inte finns i många andra VW-modeller.

  Passar Mercedes-hjul till VW

Vad är dåligt med VW T-Cross?

Även om den erbjuder ett hyfsat utrymme för sin storlek kan man inte kalla den rymlig. T-Cross kan rymma flera vuxna samtidigt, men de kommer inte att känna sig överdrivet bekväma. Dessutom är T-Cross inte så rolig att köra och den finns inte i en prestandaförmånad på något sätt, vilket är synd eftersom dess bror T-Roc gör det.

Slutligen måste vi också nämna att interiörkvaliteten i T-Cross inte är i nivå med några av sina rivaler eftersom T-Cross också är en del av VWs senaste nedskärning på kvalitetsmaterial vilket är uppenbart i hela sortimentet.

Vad är skillnaden mellan VW Taigo och T-Cross?

Det är inte så mycket som skiljer sig mellan dessa två då Taigo är en mer stilren variant av T-Cross. Den använder samma motor, är baserad på samma plattform, använder samma växellåda, är något längre, men samma när det gäller hjulbas och bredd.

Tiago är en mer ”livsstilsanpassad” version av T-Cross, men under ytan är dessa två två två sidor av samma mynt.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts