Vanliga problem med Hyundai ix35

Hyundai ix35

Namnet Hyundai ix35 avser både de tidigare Hyundai Tucson-modellerna och den nuvarande ix35 som nu säljs uteslutande i Kina. Den första ix35 introducerades redan 2009 och är i kontinuerlig produktion än idag. I den här artikeln kommer vi att diskutera de vanligaste problemen med Hyundai ix35. Så om du är intresserad av en sådan ska du se till att läsa den här artikeln!

Det vanligaste fjädringsproblemet med ix35 är ett problem där fjädringen utvecklar knarrande ljud som är tydligast när man kör över ojämna ytor eller fartgupp. Elektriska problem är vanliga i flera generationer av ix35, men de flesta av dem är mest en olägenhet och är inte alltför allvarliga för körning.

Växellådan är känd för att ha problem med att hoppa ur växeln medan den manuella växellådan är känd för att lida av kopplingsrelaterade problem. Bränsleläckage är tyvärr också vanligt förekommande i äldre ix35-modeller från 2009-2015 och kan också leda till att bilen går upp i lågor, vilket verkligen är ett allvarligt problem.

Slutligen måste vi också tala om problem med bältesförsträckare som är kända för att misslyckas och därmed kan leda till skador eller till och med dödsfall vid en olycka. Även om många av dessa verkar riktigt allvarliga är ix35 en hyfsat pålitlig bil som borde kunna hålla en hyfsad tid utan att gå sönder.

Upphängningsfrågor

Många ägare till ix35 rapporterade problem med att den främre fjädringen knarrar när man kör över ojämna ytor och fartgupp. Det sägs att detta problem orsakas av överdriven rörelse mellan det främre övre upphängningslagret och den främre stötdämparstången. Lösningen på detta problem verkar vara riktigt billig och enkel eftersom det inte kräver några utbytesdelar och det räcker med att lägga till extra tätningsmedel för att lösa problemet.

  Peugeot e-208 vs Hyundai Kona - Vilken är bäst?

Andra fjädringsproblem är att den främre fjädringen gör konstiga knackningsljud, vilket tenderar att leda till en felaktig främre balansspak som måste bytas ut. Slutligen måste vi också nämna bakre upphängningens knackande som orsakas av att säkerhetsbultar för underarmarna lossnar.

Elektriska problem

Elektriska problem är vanliga i flera Hyundai-modeller och förekommer i praktiskt taget alla bilar nuförtiden. Hur som helst är vissa av dessa lite mer problematiska än andra, t.ex. problem med batteriet eller generatorn som kan orsaka svårigheter att starta bilen och till och med leda till att bilen blir strandsatt och behöver ett komplett batteribyte och/eller en reparation/utbyte av generatorn.

Andra elektriska problem inkluderar problem med infotainmentsystemet som är känt för att bli tomt eller frysa. Utvändig belysning och elektriska fönster kan misslyckas på äldre ix35-modeller med högre körsträcka, men det är att vänta i viss mån.

Överföringsproblem

Som nämndes i inledningen är den manuella växellådan i ix35 känd för att drabbas av kopplingsrelaterade problem där huvudcylindern börjar avge konstiga brännlukter som kan leda till att kopplingspedalen blir överdrivet mjuk. Vissa säger att omstart av bilen kan lösa problemet tillfälligt, men att det i slutändan leder till att man behöver en helt ny huvudcylinder.

Vi måste också nämna problem där ix35 tenderar att hoppa ur växeln utan någon uppenbar anledning. Detta kan vara potentiellt riktigt farligt eftersom din motorbromsning upphör. Om detta verkligen inträffar ska du ta in bilen för en inspektion.

  Är Hyundai Nexo en bra bil?

Bränsleläckage

Det verkar som om 2011-2015 års ix35-modeller tenderar att drabbas av bränsleläckage eftersom Hyundai till och med återkallat några av dessa av just den anledningen. Det sägs att problemet orsakas av en felaktig bränsleslang som måste bytas ut. Tänk på att bränsleläckage alltid är mycket allvarligt och bör åtgärdas omedelbart eftersom de leder till potentiella brandrisker.

Se därför till att ta in din bil för en inspektion så fort du känner att din bil kan läcka bränsle.

Problem med säkerhetsbälten

Som avslutning på vår lista måste vi också tala om problem med bältessträckare som kan leda till allvarliga skador eller till och med dödsfall vid en olycka. Problemet här är att de spännare som har till uppgift att hålla dig på plats när du kraschar slutar att hålla dig på plats, vilket innebär att detta system kan orsaka mer skada än nytta om du hamnar i en olycka.

Se därför till att gå igenom bältessträckarna och försök att testa dem med stor kraft för att se om de är i perfekt skick. Om du känner något spel och om spännarna inte lyckas hålla dig tillbaka ens en enda gång, gå vidare och byt ut alla fem av dem eftersom du inte vill ta sådana risker.

FAQ avsnitt

Ska jag köpa en Hyundai ix35?

ix35 finns i flera olika årsmodeller vilket innebär att du är ganska bortskämd med valmöjligheter här. Tidiga ix35-modeller är numera fyndmässigt billiga men saknar alla moderna bekvämligheter som du förväntar dig av en modern bil. Modellerna från 2011-2015 är nu också bra begagnade erbjudanden om de är helt sorterade och inte har massor av mil på mätaren.

  Är Hyundai Kona en bra bil?

Slutligen kan den nya ix35 endast köpas i Kina eftersom den nuvarande globala ix35 faktiskt numera heter Tucson. Oavsett vad du vill kalla den är båda bra bilar och kommer sannolikt inte att svika dig eftersom de är säkra, pålitliga, effektiva och ganska välutrustade.

Varför ändrade Hyundai ix35 till Tucson?

Hyundai bytte namn på ix35 till Tucson eftersom de ville att folk skulle se Hyundai på ett nytt sätt. De ville att folk skulle skifta uppfattningar mot den mer premiumiga änden av skalan, vilket Hyundai anser att den nya Tucson verkligen förtjänar.

Även om detta är vettigt är Tucson inte en riktig premiumbil, men den passar väl in mellan kompakta SUV:er av lyxtyp och SUV:er på ekonominivå.

Är Hyundai ix35 bra på terrängkörning?

Hyundai är inte särskilt förtjust i att göra terrängkörningsbara SUV:er och det är uppenbart med ix35. Även om detta är en SUV och den kan fås med AWD i vissa utrustningsnivåer och på vissa marknader är det inte en terräng-SUV. Det är en stadskryssare och en bil för långa sträckor till 100 procent.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts