Allt om 2023 Hyundai Tucson

2023 Hyundai Tucson

Hyundai Tucson 2023 är mestadels en överförd modell från den befintliga Tucson med några få tydliga förändringar. Vissa funktioner som adaptiv farthållare är nu standard i alla modeller och utrustningsnivåer medan panoramasoltaket och den trådlösa laddaren för telefonen nu är standard på ”N-line”-modellerna.

Hur som helst ska vi berätta allt om 2023 Hyundai Tucson och berätta varför du ska satsa på en sådan. Till att börja med får Tucson imponerande motoralternativ, som alla är både sofistikerade och effektiva. Designen är i stort sett densamma som i 2022 års modell, vilket inte är något dåligt eftersom den nya Tucson ser riktigt cool ut både på insidan och utsidan.

Tillförlitligheten är utmärkt eftersom Tucson lyckas vara en av de mest pålitliga bilarna i sitt segment och 2023 års modell kan bara förbättra det. Värdemässigt kan du räkna med att Tucson kommer att kosta några tusen dollar mer än tidigare, vilket är väntat med tanke på de tidigare nämnda uppgraderingarna och hur den globala inflationen går.

Praktiken är också riktigt bra eftersom Tucson bekvämt kan rymma upp till fyra fullvuxna vuxna med ett rejält bagageutrymme. Sikten är riktigt bra runt om i bilen medan bagageutrymmet är utmärkt för sitt segment.

Hyundai Tucson – Drivlinan

Hyundai Tucson finns antingen i bensin- eller hybridutförande vilket innebär att det inte längre finns dieselalternativ. Motorn i fråga är den välkända 4-cylindriga 1,6L-motorn med 150 hk och 184lb-ft vridmoment vilket bör vara mer än tillräckligt för de flesta. Du kan också förvänta dig att den här motorn ger ungefär 40MPG vilket är en riktigt bra siffra för en bensindriven SUV.

  Vanliga problem med Hyundai Palisade

Tucson finns i en plug-in hybridform där 1,6L-motorn kopplas ihop med en elmotor för en kombinerad effekt på 265 hk och 260 lb-ft vridmoment. Om du inte orkar plugga in bilen hela tiden kan du också välja den konventionella hybridmodellen som kombinerar 1,6L-enheten med ett icke vägguppladdningsbart batteri för en kombinerad effekt på 230 hk och 265 lb-ft vridmoment.

FWD är standard för alla Tucson-modeller och det finns inga alternativ för AWD för tillfället. Det enda växlingsalternativet är en 6-växlad automatlåda som passar bilens karaktär riktigt bra.

Hyundai Tucson – Design och körning

När nya Tucson kom ut blev folk verkligen positivt överraskade eftersom Hyundai äntligen har börjat göra minnesvärda bilar. Med sin igenkännbara frontfascia kan du lätt upptäcka Tucson genom sina strålkastare och en fullängdshäck. I N-Line-utrustningen ser Tucson mycket bättre ut än instegsmodellerna eftersom dessa får små hjul och alldeles för mycket plast på utsidan.

Historien om interiören av väldigt mycket samma sak som du bör utrusta Tucson om du vill att den ska se riktigt bra ut. Körupplevelsen är inget att skryta om eftersom Tucson körs som vilken kompakt SUV som helst. Den är bekväm, relativt välisolerad och trevlig.

Hyundai Tucson – Tillförlitlighet och vanliga problem

Hyundai Tucson är en av de mest pålitliga bilarna i sitt segment vilket har varit fallet med Tucson under lång tid. Det finns verkligen inte så många saker att oroa sig för eftersom Tucson lyckas hålla sig problemfri för det mesta.

  Hyundai Tucson Tillförlitlighet

De vanligaste problemen med Hyundai Tucson är förknippade med 6-växlad automat, luftkonditioneringen, motorn, vissa utrustningsdelar och elen. Hyundai gjorde dock några återkallelser för Tucson, varav de flesta löste dessa problem.

Hyundai Tucson – värde och praktiska egenskaper

Tucson 2023 kommer sannolikt att börja någonstans runt 25 000 dollar för modeller med lägre specifikation och gå därifrån. Välspecificerade high-trim PHEV-modeller kommer att kosta uppåt 35 000 dollar, vilket fortfarande är ett bra pris med tanke på vad du får. Andrahandsmodeller lyckas också hålla sitt värde riktigt bra vilket gör att Tucson är ett bra köp oavsett hur.

Praktiken är också riktigt bra eftersom Tucson erbjuder bekväma sittplatser för upp till fyra personer, men 5 kan bli lite trångt på längre resor. Bagageutrymmet är tillräckligt stort och sikten är riktigt bra. Tucson är en bra familjebil med alla nödvändiga funktioner som gör att den sticker ut och gör sitt jobb ordentligt.

FAQ-avsnitt

Är Hyundai Tucson bättre än Kia Sportage?

Både Hyundai Tucson och Kia Sportage är bra bilar överlag, men de delar de flesta delar med varandra. Jag skulle ge Sportage övertaget när det gäller den yttre designen medan Tucson är snyggare på insidan.

Det här är en riktigt jämn match eftersom båda är riktigt bra på det hela taget. Verkligheten är att ditt köpbeslut sannolikt kommer att påverkas av varumärkeslojalitet. Hur som helst kan du inte fatta något fel beslut här eftersom både Tucson och Sportage är helt rätt.

  Är Hyundai Elantra en bra bil?

Är Tucson 2023 annorlunda än 2022 års modell?

Egentligen inte. Vi har redan talat om att 2023 Tucson är en överföring från 2022 års modell med tillägg av några funktioner som nu är standard över hela linjen. Som sådan är en 2023 Tucson i grundmodell samma sak som en 2022 Tucson i grundmodell med tillägg av några funktioner som nu har blivit standard.

Det betyder att det absolut inte finns någon anledning att uppgradera till 2023-modellen från 2022-modellen eftersom du inte får något som är värt att höja.

Ska jag köpa en Hyundai Tucson 2023?

Om du är på marknaden för en familje-SUV som kan erbjuda gott om utrymme, massor av teknik och är orubbligt säker är Tucson ditt val. Dessutom är Tucson en av de mest pålitliga bilarna i sitt segment, vilket innebär att den inte kommer att lämna dig strandsatt någonstans.

På det hela taget gjorde Hyundai inte alltför många ändringar i 2023 års modell eftersom de inte behövde göra det. Varför reparera något om det inte är trasigt ännu?

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts