Är Hyundai Kona en bra bil?

Är Hyundai Kona en bra bil?

Hyundai Kona är en subkompakt crossover SUV som tillverkades av Hyundai 2017. Kona har varit i kontinuerlig produktion sedan dess och det verkar som om den fortfarande säljer som en galning. Den finns tillgänglig som antingen en vanlig bil med förbränningsmotor, en hybrid eller till och med som en fullfjädrad EV. Så är Hyundai Kona en bra bil?

Hyundai Kona är en riktigt bra bil för vad den är, vilket innebär att om den här typen av bilar intresserar dig kommer du att gilla Kona. Först och främst säger det faktum att du kan få Kona som antingen en bensinbil, en hybridbil eller en EV en hel del om hur väl avrundad den här bilen är. Den ser också riktigt modern ut eftersom den passar in i det moderna designspråket för stadsbilar.

Tillförlitlighetsmässigt är Kona riktigt bra, men det finns bättre Hyundai-modeller där ute. De vanligaste problemen är förknippade med bilens motor, batteriet i EV Kona, elektriska problem med hastighetskontrollen och blindassistanssystemen samt problem med bromsarna. Om du underhåller bilen bör du vara mer än nöjd med den.

Värdeaspekten är troligen en av de viktigaste orsakerna till att Kona säljer så bra. Den ger dig helt enkelt mycket värde för dina pengar. Praktiken är också riktigt bra för sin klass, men den är inte något speciellt i allmänhet. På det hela taget är Kona en riktigt väl avrundad bil som har mycket att erbjuda många potentiella köpare som lurar i detta segment av marknaden.

Hyundai Kona – Drivkraften

Hyundai Konas motoruppsättning börjar med en 1,0 liters trecylindrig motor i linje med 120 hk och 126 lb-ft vridmoment. Den här motorn är kopplad till en 6-växlad manuell växellåda och permanent FWD och kan ge upp till 45MPG kombinerat. Nästa motor är den fyrcylindriga 1,6 liter i rad med 177 hk och 195 lb-ft vridmoment. Den här kommer med en 7-växlad automatlåda, AWD och en kombinerad 35MPG max.

  Är Hyundai Azera en bra bil?

Du kan få 1,6L som hybrid också som får en elmotor som ger 141 hk och 195 lb-pft vridmoment också, men MPG är upp till 50MPG kombinerat. Slutligen kan du också välja två elmodeller med batteristorlekar på 39 kWh eller 64 kWh. 64kWh-batteriet kommer med en motor på 205 hk medan 39kWh-batteriet kommer med en motor på 135 hk.

Du kan räkna med att få cirka 279 mils räckvidd med det större batteriet eller 180 mils räckvidd med det mindre batteriet. Båda dessa modeller har framdrivning. Sammantaget finns Kona i många olika varianter vilket innebär att det är ganska lätt att hitta en modell som passar ditt personliga användningsscenario.

Hyundai Kona – Design och chassi

När det gäller design kan vi lätt säga att Kona passar in i den moderna världen av hippa crossovers, men att den inte heller nödvändigtvis är en snygging. Bilen ser okej ut, men det finns inget speciellt med den. Det är mer eller mindre samma sak som interiören. Om du vill ha snyggare Hyundai-modeller bör du rikta din uppmärksamhet mot Ioniq-serien.

Körtekniskt kör Kona utan att särskilt betona något. Det är en någorlunda bekväm bil, men det är inte alls en lyxbil. Den är inte heller särskilt sportig, vilket innebär att du inte riktigt kommer att bli förälskad i Kona på en kurvig väg.

Hyundai Kona – Tillförlitlighet och vanliga problem

Tillförlitligheten är ganska hyfsad med Kona eftersom bilen lyckas hålla sig borta från större olösta problem i dagsläget. Den goda nyheten är att det inte är dyrt eller svårt att underhålla Kona, varför de flesta borde kunna underhålla den med lätthet. Om du inte gör det kommer du att uppleva en massa problem, men det är att vänta.

  Är Hyundai Ioniq 6 en bra bil?

De vanligaste problemen är förknippade med bilens bromsar, elsystem och sensorer, t.ex. de som styr bilens system för döda vinkeln och adaptiva farthållare. Motorn är benägen att fatta eld medan batteriet på Kona EV också är känt för att ibland brinna utan någon uppenbar anledning.

Hyundai Kona – värde och praktiska egenskaper

Du kan räkna med att betala mellan 20 000 och 23 000 dollar för den vanliga Kona medan Kona EV-modellerna börjar på över 30 000 dollar, särskilt för den större batteriversionen. För det här priset är det vettigt att satsa på en ICE- eller hybridversion av Kona medan Kona EV är lite för dyr för att lätt kunna rekommenderas.

Praktiken är lika bra som hos alla andra bilar från det här segmentet, vilket innebär att den kan vara bättre, men bilen erbjuder allt du behöver och är också en hyfsad familjebil.

FAQ-avsnitt

Vilka bilar konkurrerar med Hyundai Kona?

Vi har redan sagt att detta är ett av de mest populära bilsegmenten där ute vilket innebär att många människor är intresserade av att köpa bilar som dessa. De allvarligaste konkurrenterna som Kona möter är Kia Seltos, Ford EcoSport, Chevy Trax, Jeep Renegade, Fiat 500X, Toyota CH-R, Honda HR-V och Nissan Kicks.

Alla dessa bilar delar samma marknadsfilosofi och liknar varandra på många olika sätt, vilket innebär att märkeslojaliteten spelar en stor roll när det gäller att bestämma vilken bil man ska köpa.

  Hyundai Elantra Sport Tillförlitlighet

Är Hyundai Kona större än Kia Sportage?

Nej, Kia Sportage är en större SUV i sin helhet, vilket innebär att den är större, bredare, längre, längre och tyngre. Den erbjuder också mer sittplatser och ett betydligt större bagageutrymme. En del människor jämför dessa två huvudet mot huvudet, men verkligheten är att Kia Sportage är en bil från ett högre marknadssegment jämfört med Kona.

Vad är skillnaden mellan Hyundai Kona SE och Hyundai Kona SEL?

Hyundai Kona SE är den lägre trimmade modellen eftersom SEL får olika säkerhetsfunktioner som SE-modellerna inte får. Nyckelfri start och proximity key-funktioner är också standard i SEL, men saknas i SE-modellen. Du kan också välja Limited-trimningen som är den allra högsta trimnivån för Kona. Limited-trimningen får den större motorn och soltaket som standard.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts