Är Hyundai Ioniq 6 en bra bil?

Är Hyundai Ioniq 6 en bra bil?

Hyundai har varit på gång på sistone när det gäller bildesign. Ioniq 5 anses allmänt vara en av de snyggaste elbilarna som någonsin kommit ut medan den helt nya Ioniq 6 är ännu snyggare. Ioniq 6 kommer att säljas förhoppningsvis i slutet av 2022, och det verkar som om den kommer att sälja riktigt bra. Så är Hyundai Ioniq 6 en bra bil?

Ja, Hyundai Ioniq 6 är med all säkerhet en riktigt bra bil av många olika anledningar. Till att börja med får den två olika batteristorlekar beroende på dina behov, som båda är tillräckliga för de flesta. Den yttre designen är riktigt häftig tack vare en sluttande taklinje och en riktigt elegant silhuett. Interiören är inte lika spännande, men fortfarande riktigt häftig.

När det gäller körning kan vi verkligen inte säga något ännu eftersom Ioniq 6 inte har körts av så många människor. Det vi kan säga är att den delar plattform med Ioniq 5, men Ioniq 6 borde vara lite mer dynamisk och bekväm. Tillförlitligheten är också fortfarande ett mysterium, men Ioniq 6 bör också vara ganska lik Ioniq 5 som verkligen är en pålitlig bil.

Prismässigt kommer Ioniq 6 troligen att kosta mellan 45 000 och 55 000 dollar beroende på vilken utrustningsnivå du väljer. För detta pris finns det verkligen inga mer spännande elektriska sedans där ute. Praktiken är riktigt bra, men bilen hålls tillbaka lite eftersom den inte får något bagageutrymme framtill alls.

  Hyundai Veracruz Tillförlitlighet

Hyundai Ioniq 6 – Drivkraften

Som vi nämnde i början får Ioniq 6 antingen en 53kWh eller en större 77kWh. Båda dessa kommer att finnas tillgängliga som antingen RWD eller AWD-bilar. Effekten går upp till 325 hk för toppmodellen som också klarar maximalt cirka 370 mil på en full laddning. Alla Ioniq 6-modeller kommer också att ha stöd för 350kW snabbladdning som kan ladda bilen upp till 80 % på bara cirka 20 minuter eller så.

Långsam laddning kommer sannolikt att ta mellan 6 och 9 timmar beroende på vilket batteri du väljer. Hyundai säger att Ioniq 6 kommer att vara en av de mest effektiva elbilarna där ute tack vare en förutspådd hastighet på 4,4 mil per en enda kWh. Detta är möjligt tack vare en riktigt låg luftmotståndskoefficient som delvis uppnås genom det sätt på vilket bilens tak lutar ner mot marken.

Du kan förvänta dig att nå 60mph från stillastående på lite mer än 5 sekunder, vilket förvisso är en hygglig takt, men inte alls i närheten av bilar som Tesla Model 3 Performance. På det hela taget kommer Ioniq 6 att ha mer eller mindre samma drivlina som Ioniq 5.

Hyundai Ioniq 6 – Design och chassi

När det gäller design kan Ioniq 6 helt enkelt inte kritiseras eftersom den ser riktigt cool ut. Vissa säger till och med att nya Mercedes EQS ser mindre ut som en Mercedes än Hyundai Ioniq 6. Interiören i Ioniq 6 är också riktigt välutrustad, men det finns inte många skillnader mot Ioniq 5 förutom en fast mittkonsol till skillnad från den rörliga i Ioniq 5.

  Hyundai Elantra GT Tillförlitlighet

Körupplevelsen är ett mysterium, men vissa källor uppger att Ioniq 6 känns som en bekvämare, tystare och något mer samlad version av Ioniq 5. Detta är helt logiskt eftersom dessa två bilar delar samma plattform, samma motorer och ett riktigt likartat fjädringssystem.

Hyundai Ioniq 6 – Tillförlitlighet och vanliga problem

För att korrekt bedöma en bils tillförlitlighet måste det helt enkelt gå några år. Det betyder att vi fortfarande inte kan säga något om Ioniq 6 eftersom den inte ens har börjat säljas än. Vad vi kan säga är att den borde vara riktigt lik Ioniq 5 som verkligen är en pålitlig bil överlag.

En del klagar på att Ioniq 6 bara kommer i sedanform, att det fortfarande inte finns något konkret om en prestandamodell och att den inte kommer med framkofferten. Produktionen försenas ständigt vilket också är frustrerande för dem som vill ha Ioniq 6 så fort som möjligt.

Hyundai Ioniq 6 – Värde och praktiska egenskaper

Ioniq 6 kostar mellan 45 000 och 55 000 dollar beroende på vilken utrustningsnivå du väljer. I den här prisklassen finns egentligen inga andra bilar som verkligen kan konkurrera med Ioniq 6. Praktiskt sett verkar Ioniq 6 vara riktigt bra, men vissa klagade på att det bakre sittutrymmet är lite för lågt, förmodligen för att kompensera för en lutande taklinje, och förstås ingen bagageutrymme fram.

FAQ-avsnitt

När kommer Hyundai Ioniq 6 ut?

Hyundai Ioniq 6 börjar säljas förhoppningsvis i slutet av 2022. Vi säger förhoppningsvis eftersom produktionen redan har försenats några gånger av okänd anledning. Hyundai säger att allt är okej med bilen så det beror troligen på störda leveranskedjor, mikrochipproblem eller någon av miljoner andra internationella svårigheter just nu.

  Hyundai Ioniq hybrid Tillförlitlighet

Finns Hyundai Ioniq 6 som hybrid?

Nej, Hyundai Ioniq 6 finns också bara som elbil vilket är lite förvirrande eftersom Hyundai erbjuder Ioniq 5 som både elbil och hybrid. Hyundai har också sagt att de inte heller planerar att erbjuda Ioniq 6 som hybrid inom kort. Chansen är stor att Hyundai kommer att reservera Ioniq-utbudet strikt för elbilar i framtiden.

Är Hyundai Ioniq 6 en lyxbil?

Dagens bilar är så avancerade att de tenderar att överbrygga klyftor ganska ofta. Därför kan en bil från det här segmentet numera betraktas som något av en lyxbil helt enkelt på grund av all teknik och alla framsteg som den erbjuder. En lyxbil är dock mer än så, och Ioniq 6 är helt enkelt inte det. Ja, bilen ser fantastisk ut och erbjuder mycket värde för pengarna, men lyxbilar är något helt annat.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts