Hyundai Ioniq hybrid Tillförlitlighet

Vi vet att Hyundai tillverkar prisvärda och pålitliga bilar. Hyundai Ionq är en kompakt femdörrars liftback-bil. Det är den första bilen som erbjuds utan en vanlig förbränningsmotor, utan säljs i hybrid- och helelektriska varianter.

Översikt

Hyundai Ioniq är en framhjulsdriven bil med en 4-cylindrig motor med 1,6 liter GDI DOHC 16-ventilig rakträdmotor med 16 ventiler, med en topphastighet på 115 km/h. Den accelererar från 0-62 mph på 5,2 sekunder. Motorn kan producera 105 hk med en 6-växlad DCT. Hyundai Ioniq erbjuder en fantastisk bränsleekonomi, många standardiserade säkerhetsfunktioner, ett användarvänligt infotainmentsystem och ett lågt utgångspris.

Tillförlitlighet

Hyundai har aldrig gjort kunderna besvikna när det gäller tillförlitlighet. Enligt Driver Power-undersökningen fick Ioniq 91 % när det gäller tillförlitlighet. Dess utmärkta funktioner och höga byggkvalitet gjorde att den hamnade på 9:e plats av 75 bilar.

Säkerhet

Hyundai har sett till att Ioniq är fullspäckad med säkerhetspaket, inklusive sju krockkuddar, autonom bromsning, adaptiv farthållare och körfältsassistent, allt som standard, medan upptäckt av döda vinklar, körfältsassistent och en sällsynt varning för korsande trafik erbjuds på premiumversionen SE. 2016 års modell av Ioniq fick 80 procent i Euro NCAP-testningen.

Återförsäljningsvärde

En Hyundai IONIQ kommer att skrivas ned med 54 % efter 5 år, vilket är ganska acceptabelt när det gäller återförsäljningsvärdet. Återförsäljningsvärdet beror dock verkligen på fordonets skick. Så om du äger en Hyundai Ioniq ska du bara ta väl hand om den så är du redo att gå.

  Chevrolet Camaro Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Kostnader för underhåll och reparationer bidrar mycket till att bestämma ett fordons tillförlitlighetspoäng. Den genomsnittliga årliga kostnaden för underhåll av Hyundai Ioniq är cirka 327 dollar. Därför är det ett lämpligt val för att välja din bil eftersom kostnaden är överkomlig.

FAQ

Är Hyundai Ioniq en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Hyundai Ioniq är en framhjulsdriven bil.

Hur många platser finns det i Hyundai Ioniq?

Hyundai Ioniq är en bil med 5 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Stora bilar

Hur många hästkrafter har Hyundai Ioniq och har den en turbo?

Hyundai Ioniq har 139 hästkrafter och ett vridmoment på 109 lb-ft. Motorn är en gas/elektrisk I-4 med en cylindervolym på 1,6 liter Bränslesystemet är: Bensin med direktinsprutning.

Hur stor markfrigång har Hyundai Ioniq?

5,3 tum ( 13,46 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Hyundai Ioniq har 15 X 6 tums aluminiumhjul fram och 15 X 6 tums aluminiumhjul bak.

Hur länge håller Hyundai Ioniq?

En Hyundai Ioniq håller ungefär 100 000 mil eller 8 till 10 år. Hyundai hävdar att Ioniq-batteriet kan hålla i 20 år utan att behöva bytas ut, men många kunder ser att deras bilar går bra i bara tio år.

Vilka är problemen med hybridbilar?

  • Svaga batterier.
  • Syregivare.
  • Katalysatorn.
  • System för avgasutsläpp.
  • Låg bensinmängd på landsväg.

Är Hyundai Ioniq värd det?

Ioniq är en bra bil i sin klass. Den har många utmärkta standard- och tillvalsfunktioner i ett mycket prisvärt paket. Bilens utmärkta bränsleekonomi gör att förarna kan spara pengar när de tankar bensin.

  Hyundai Elantra Touring Tillförlitlighet

När började de tillverka Hyundai Ioniq?

Till modellåret 2017 introducerades Hyundai Ioniq. Hyundai lanserade den framhjulsdrivna hybridmodellen Ioniq vid lanseringen. Senare lades en plug-in hybrid och en elmodell till.

Hur länge håller Hyundais hybridbatterier?

Hybridbatterier håller i genomsnitt i 6-10 år. Det kommer att finnas undantag i varje riktning, så garantin täcker dem om de ligger under den förväntade livslängden.

Är en hybrid värd att köpa?

En hybridbil, lastbil eller SUV har många fördelar. De är mer miljövänliga än traditionella fordon som endast drivs med bensin och kan få ut mer körsträcka på en tank. I vissa fall ger hybrider bättre prestanda. Det skulle vara lätt att se att hybrider är mer prisvärda än att köpa fordon som endast drivs med gas.

Har Hyundai Ioniq Android Auto?

Hyundai Ioniq har stöd för Android Auto, vilket gör att du kan komma åt dina Android-appar som YouTube Music, Google Maps, Waze och Spotify från bilens infotainmentskärm. Med Google Assistant kan du ringa samtal, skicka meddelanden och använda navigering med röstkommandon.

Vilken är bäst Ioniq hybrid eller plug-in hybrid?

Det kombinerade EPA-betyget för hybriden är 59 mpg. Plug-in-versionen ger en räckvidd på 29 miles helt elektrisk räckvidd. Prius Prime plug-in hybrid är effektivare än Ioniq plug-in, men Prius har bara 25 miles räckvidd för ren elektricitet jämfört med Ioniqs 29 miles.

Är Hyundai Ioniq hybrid en bra bil?

Hyundai Ioniq hybridbilen från 2022 är bra. Ioniq hatchbackens pris är både överkomligt och effektivt. Basmodellen kostar 23 000 dollar och ger en fantastisk 59 mpg kombinerad körning i stad och på landsväg.

  Hyundai Santa Fe Sport Tillförlitlighet

Är Hyundai Ioniq hybrid självladdande?

Hyundai Ioniq är en självladdande hybrid – den behöver inte vara inkopplad för att ladda sitt batteri. Du kan dock ha den som antingen en plug-in hybrid (PHEV) eller en ren elbil med längre räckvidd.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts