Är Hyundai Accent en bra bil?

Är Hyundai Accent en bra bil?

Hyundai Accent introducerades 1994 som en Hyundai subkompakt sedan som skulle erövra världen. Nu, i sin femte iteration, säljs Accent över hela världen i antingen hatchback- eller sedanform. Det är en bil som lovar att göra många saker till ett riktigt överkomligt pris. Så är Hyundai Accent en bra bil?

Hyundai Accent är verkligen en riktigt bra bil eftersom den erbjuder en riktigt bra upplevelse på nästan alla fronter till ett pris som inte är lätt att slå. Den får hyfsade motorer som inte är alltför törstiga på bränsle, en hyfsad växellåda och alla andra viktiga mekaniska delar av bilen som de ska vara.

Bilen ser häftig ut inuti och utanför med intressanta designval och relativt bra byggmaterial för priset. Utrustningen är riktigt bra eftersom Accent kan fås med massor av teknik-, säkerhets- och bekvämlighetsfunktioner. Tillförlitligheten är nästan utmärkt eftersom Accent lider av ett relativt litet antal problem, varav de flesta inte alls är allvarliga.

Värderingarna är starka över hela linjen, oavsett om du köper en begagnad eller ny bil. Praktiken är också riktigt bra eftersom bilen erbjuder mycket utrymme för både passagerare och din last. På det hela taget är Accent verkligen en bra vardagsförare, en bra bil överlag.

Hyundai Accent – Drivkraften

Den enda motor du kan få med Hyundai Accent är en 1,6 liter 4-cylindrig motor med 120 hk och 113 lb-ft vridmoment. Den här motorn är kopplad till en CVT-automatisk växellåda och en permanent framhjulsdrift. EPA uppskattar att Hyundai Accent kan ge upp till 33MPG i staden och 41MPG på motorvägen vilket är en riktigt bra siffra för en liten bensinmotor.

  Hyundai Elantra Touring Tillförlitlighet

En tid på 8,5 sekunder från 0 till 100 km/h är inte något att skryta med men är mer än tillräckligt för en bil som Accent. Motorn lider förvisso av bristande kraft i mellanregistret, vilket ibland kan påverka bilens omkörningsförmåga. Hur som helst är vi vana vid att se dessa typer av motorer i dessa typer av bilar så det finns verkligen inget att klaga på eller skryta om här.

Det som är bra är att hela kraftverket är ganska pålitligt, billigt att underhålla och kan hålla en avsevärd tid med endast minimalt nödvändigt underhåll.

Hyundai Accent – Design och chassi

När det gäller den yttre designen är Hyundai Accent inte en bil som kommer att dra till sig alltför mycket uppmärksamhet på en företagsparkering, men den kommer inte heller att förolämpa någon. Det är en snyggt utformad bil med subtila och intressanta designdetaljer som skildrar en sammanhängande upplevelse. Interiören är välutrustad och helt okej för en bil från det här segmentet.

När det gäller chassi- och fjädringsinställningen lutar Accent åt den bekväma sidan utan någon nämnvärd betoning på prestanda. Det är en bil som är lätt att köra, som tacklar ojämnheter riktigt bra och som är ganska bekväm både i stan och på motorvägen.

Hyundai Accent – Tillförlitlighet och vanliga problem

När det gäller tillförlitlighet kan vi lätt säga att Accent är en riktigt pålitlig bil. De flesta undersökningar och diagram placerar Accent bland de 10 % bästa bilarna i detta segment, vilket är det bästa resultatet en bil kan få. Anledningen till att Accent är så pålitlig är att Hyundai fokuserar på tillförlitlighet och användarvänlighet mer än de flesta biltillverkare där ute.

  Hyundai Elantra Tillförlitlighet

De vanligaste problemen är förknippade med olika delar av utrustningen som rostiga vingspeglar eller slitna tätningar runt bagageluckan som kan släppa in vatten. Krockkuddar är också något som många ägare klagar på ofta, medan växellådan, el i bilen och problem med acceleration också är vanliga klagomål.

Hyundai Accent – Värde och praktiska egenskaper

När det gäller värde är Hyundai Accent riktigt bra då den erbjuder ganska mycket för pengarna. Den ligger i ekonomisegmentet vilket innebär att det inte är en lyxbil. Den får dock gott om utrustning, varav det mesta till och med är standard. En begagnad Accent kan hittas för ett riktigt lågt pris vilket är anledningen till att denna bil är riktigt populär på andrahandsmarknaden.

Praktiken är okej för klassen eftersom Accent får mycket sittutrymme. Bagageutrymmet är mediokert, det finns bättre och sämre bilar i detta segment. Sikten är också okej och bilen får några familjevänliga funktioner som standard.

FAQ-avsnitt

Är Hyundai Accent en familjebil?

Hyundai Accent kan vara en riktigt bra familjebil, men större familjer kan få kämpa för utrymmet. Vi har redan nämnt att bilen får vissa familjevänliga funktioner som låsbara bakrutor, USB-portar, ett eluttag och lättåtkomliga IsoFix-monteringspunkter.

Dörrarna öppnas också fint och brett vilket innebär att det är riktigt enkelt att ta sig in i Accent. Till råga på allt måste vi också nämna att bilen är relativt bekväm och tyst, men inte alls i närheten av en lyxbilsnivå i den här storleken.

  Audi vs Hyundai tillförlitlighet - Vilken är bäst?

Är Hyundai Accent säker?

Som vi nämnt i den här artikeln är Hyundai ett märke som fokuserar mycket på tillförlitlighet, men de prioriterar även säkerheten. Det är därför Accent är en femstjärnig bil när det gäller krockskydd eftersom den erbjuder ett enormt passivt skydd av passagerarutrymmet och massor av aktiva säkerhetsfunktioner.

Den dåliga nyheten är att de flesta av dessa funktioner är extrautrustning, men så är fallet med de flesta bilar där ute.

Vilka bilar konkurrerar med Hyundai Accent?

Några anmärkningsvärda konkurrenter till Hyundai Accent är Chevrolet Sonic Sedan, Nissan Versa, Toyota Yaris Sedan och Kia Rio Sedan. Hyundai Accent är den billigaste bilen av alla bilar som listas här vilket omedelbart visar att Accent kan slå över sin viktgräns riktigt lätt. På det hela taget är Accent verkligen en riktigt bra bil om du gillar den här typen av bilar.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts