Hyundai Kona Tillförlitlighet

Hyundai har alltid fokuserat på att tillverka tillförlitliga och billiga bilar. Under de senaste åren och de senaste decennierna har Hyundai lanserat några av de mest hållbara SUV:erna. Hyundai Kona är en annan utmärkt subkompakt SUV från märket, som har ett bra utseende, bekväm och ren körning. Kona är utmärkt kompetent mot Ford EcoSport och Nissan Kicks.

Översikt

Kona är en extremt elegant designad SUV-linje, den finns även i en elektrisk version som kallas Kona EV. Den började sin marknadsföring 2017 och är i den första generationen. Den 5-dörrars SUV:n finns endast tillgänglig med en bensinmotor, och den 1,0-liters 3-cylindriga producerade cirka 118 hk. Accelerationen av Kona är inte särskilt uttrycksfull eftersom det tar 11,9 sekunder att nå 0-62 mph.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet är en viktig faktor att se fram emot om du planerar att din bil ska hålla i många år. Hyundai är känt för prisvärda och bränslesnåla bilar. Kona är också en pålitlig bil med ett tillförlitlighetsbetyg på 4,7 av 5 enligt Kelley Blue Book Consumer Rating Index. RepairPal gav också Kona ett otroligt betyg på 4,0 av 5 och rankade den som den fjärde mest tillförlitliga SUV:n av 32.

Säkerhet

Hyundai Kona överträffar inte bara andra SUV:er när det gäller funktioner. Den har också ett utmärkt säkerhetsbetyg också. Enligt NHTSA får 2021 års modell av Kona ett övergripande säkerhetsbetyg på 5 stjärnor, vilket är det högsta betyget för ett fordon.

Avskrivningsgrad

Hyundais avskrivningsgrad är lägre än andra märken som Toyota. I fallet med en Kona i genomsnittligt gott skick och med en genomsnittlig körsträcka på 12 000 mil per år kommer det att bli en avskrivning på 47 % efter 5 år. Återförsäljningsvärdet för Hyundai Kona kommer att ligga på cirka 22 904 dollar.

Underhåll och reparation

Enligt RepairPal är Hyundai Kona ganska prisvärd att underhålla. Eftersom den nya Kona kommer att kräva en årlig underhålls- och reparationskostnad på 468 dollar, medan den genomsnittliga årliga utgiften för alla årsmodeller ligger på cirka 652 dollar.

FAQ

Är Hyundai Kona en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Hyundai Kona är en bil med framhjulsdrift.

Hur många platser finns det i Kona?

Hyundai Kona är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Small SUV 2WD

Vad är hästkrafterna i Hyundai Kona och har den en turbo?

Hyundai Kona har 147 hästkrafter och ett vridmoment på 132 lb-ft. Motorn är en vanlig blyfri I-4-motor med en cylindervolym på 2,0 liter Bränslesystemet är: Sequential MPI.

Hur stor markfrigång har Hyundai Kona?

6,7 tum ( 17,02 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Hyundai Kona har 17 X 7 tums aluminiumhjul fram och 17 X 7 tums aluminiumhjul bak.

Vilken typ av växellåda har Hyundai Kona?

Den nya dubbelkopplingslådan finns på Hyundai Kona 2022. Kona N, den första högpresterande SUV:n från den koreanska biltillverkaren Hyundai, kommer att ha en åttaväxlad dubbelkopplingsväxellåda av våt typ med dubbelkoppling (även känd som N DCT).

Är 2021 Kona pålitlig?

Det förutspådda tillförlitlighetsbetyget för Hyundai Kona 2021 är 82 av 100. JD Power förutspår att 2021 Hyundai Kona kommer att få ett tillförlitlighetsbetyg på 91-100. Detta anses vara det bästa, medan 81-90 är utmärkt, 70-80 är genomsnittligt och 0-69 är ganska bra och under genomsnittet.

  Vilken är den mest pålitliga Volvo?

Var tillverkas Hyundai Kona?

Hyundai bygger 2022 Kona i Sydkorea.

Finns det några återkallelser på en Hyundai Kona 2021?

Hyundai Motor America (Hyundai), återkallar vissa 2019-2020 Elantra, 2019-2021 Kona och Veloster med 2,0L Nu MPI-motorer. Motorskador kan orsakas av felaktig värmebehandling av kolvoljeringarna. En motor som är skadad kan stanna, vilket kan öka risken för en olycka.

Har Hyundais många problem?

Nej, det har de inte. Det finns ingen anledning till att du ska oroa dig för att köpa en. Det finns vissa problem med motorerna i Hyundais nya fordon. Enligt Hyundai Problems är Hyundai Sonata mest drabbad. Kunderna klagar på att motorn fryser, stannar och låter.

Är Hyundai Kona bra i snö?

Ja, den är bra på snö. Hyundai Kona har fått betyget ”bra” på snö. Du kan köra din Hyundai Kona i snö och på grusvägar med det extra tillvalet fyrhjulsdrift. AWD-tekniken förbättrar dragkraften och förhindrar halka. Hyundai Konas höga markfrigång och låga tyngdpunkt förbättrar dess prestanda på snö.

Är Hyundai Kona snabb?

Hyundai Kona 2022 kan nå hastigheter på upp till 149 mph, och den kan accelerera från 0 till 60 på bara 5,5 sekunder. Detta är en snabb SUV, särskilt en som inte kommer från ett lyxmärke. 2022 Kona N:s 2,0-liters inline-4-motor kan producera 276 hästkrafter och 289 lb-ft vridmoment.

Hur länge har Kona funnits?

Kona introducerades i juni 2017 och produktionsversionen presenterades senare samma år. Den ligger mellan Venue eller Bayon och Tucson i Hyundais crossover SUV-sortiment uppåt.

Var ligger Hyundai när det gäller tillförlitlighet?

Hyundais RepairPal tillförlitlighetsbetyg är 4,0 av 5,0. Detta placerar den på fjärde plats av 32 märken. Det här betyget är ett genomsnitt av 345 modeller.

Hur länge håller en Kona?

Om Hyundai Kona underhålls på rätt sätt och körs försiktigt är den en pålitlig subkompakt SUV. Den kan hålla mellan 200 000 och 250 000 mil. Kona kan hålla i genomsnitt 13-17 år om den körs försiktigt och får 15 000 mil per år.

Är Hyundai tillförlitliga efter 100 000 mil?

Så länge fordonet underhålls på rätt sätt kan de flesta Hyundais hålla mellan 100 000 och 200 000 mil utan större problem. Hyundai är så säkra på att deras bilar håller så länge att de erbjuder en världsledande garanti på 100 000 mil för alla nya fordon.

Vilken är bättre rav4 eller Kona?

De två motorerna som finns på de båda modellerna är olika. Toyota SUV:n har visserligen fler hästkrafter, men det räcker inte för att matcha vridmomentet hos den turboladdade motorn i Kona-serien. Kona kan leverera ett vridmoment på upp till 195 pounds-feet, medan Toyota RAV:s maxeffekt är 184.

Är Kona AWD bra?

Ja, den är mycket bra. AWD-system hjälper till att förhindra förlust av dragkraft vid körning på hala ytor som is, sand, lera eller gräs. Ett fyrhjulsdrivningssystem bidrar till att ge större stabilitet och kontroll vid kurvmanövrar.

  Cadillac vs. Mercedes: Tillförlitlighet

Är Kona Turbo värd?

Basmodellen har en fyrcylindrig motor på 1,6 liter, men det finns även ett alternativ med en turboladdad 1,6 liters motor. Det är helt och hållet värt det. Turbomotorn i Hyundai Kona 2021 tillför så mycket till paketet. Det finns väldigt få skäl att inte uppgradera till turboladdade drivlinor.

Är Kona bränsleeffektiv?

Kona är klassad till 30 MPG i staden och 36 på landsväg. Det är en fördelaktig jämförelse med andra kompakta SUV:er som Honda CRV och Subaru Forester.

Är Hyundai Kona värd att köpa?

Ja, den är värd att köpa. Av många skäl är den lilla och finurliga Kona ett utmärkt val. Kona erbjuder en premiumupplevelse till en mycket lägre kostnad än många av sina konkurrenter. Den är också mycket attraktiv. För- och nackdelarna med Hyundai Kona 2022 måste jämföras för att avgöra om den är värd investeringen.

Finns Hyundai Kona i en hybridversion?

Ja, Kona Hybrid finns tillgänglig. Den använder en 3,3-liters V6-motor som är parat med ett par elmotorer. Den producerar 281 hk och 295 lb-ft vridmoment. KONA hybrid är utrustad med både en bensinmotor och en elmotor. Det kraftfulla batteriet stödjer dem tillsammans för att ge utmärkt bränsleekonomi och minska utsläppen. De kan växla sömlöst mellan elmotorn och den konventionella motorn och ibland använda båda.

Är Hyundai Kona hybrid tillförlitlig?

Hyundai är känt för sin tillförlitlighet och alla deras bilar har en femårig garanti med obegränsad körsträcka. Hyundai Kona var först, före de 74 högst rankade modellerna i vår undersökning Driver Power Survey 2021, och den kom på andra plats när det gäller tillförlitlighet och byggkvalitet.

Är Kona hybrid självladdande?

Den här metoden är bäst för att ladda bilen över natten. Kona Hybrid är ett alternativ för att ladda ditt fordon över natten. Den har lägre utsläpp, men bättre prestanda och kan vara självladdande.

Är Hyundai Kona en elbil?

Kona 2021 kan också köpas som en ren batterielektrisk bil. Den har en räckvidd på 258 mil tack vare sitt batteripaket på 64 kilowattimmar (kWh). Detta gör den till en av de mest prisvärda rent elektriska bilarna i Amerika. Kona EV är berättigad till rabatter från delstaten och lokala myndigheter.

Är Hyundai Kona Electric värd att köpa?

Vi är överens om att 2022 års Hyundai Kona Electric elbil är värd att köpa. Du kan också köpa den här bilen i AWD. Hyundai Kona Ultimate har flest funktioner, men inte alla trims.

Hur länge håller batterierna i Hyundai Kona?

Batteriet i Hyundai Kona 2022 bör hålla i mellan 3 och 5 år. Detta kan dock variera beroende på typ av batteri, batteristorlek, körvanor och väderförhållanden. Ditt batteri kanske inte är helt dött men det betyder inte nödvändigtvis att det fungerar på bästa sätt.

Ska jag ladda min elbil varje natt?

Du bör inte ladda din elbil varje natt. I de flesta fall är det inte nödvändigt. Det kan minska elbilens batteritid om du laddar den varje natt.

Är Kia Niro och Hyundai Kona samma sak?

Både Kia Niro och Hyundai Kona kompakta SUV:er har el- eller hybridalternativ. Niro finns med en hybridmotor samt en helt elektrisk modell. Medan Kona är utrustad med en förbränningsmotor erbjuder modeller från 2019 och senare ett helt elektriskt alternativ.

  Hyundai Elantra Touring Tillförlitlighet

Behöver elbilar mindre underhåll?

Eftersom batteriet, motorn och tillhörande elektronik inte är föremål för regelbundet underhåll kräver elbilar mindre underhåll än traditionella fordon. Regelbundet underhåll krävs inte heller för vätskor som olja och motorolja. Jämförbart med konventionella bensinmotorer finns det betydligt färre rörliga delar.

Vilka bilar liknar Hyundai Kona?

 • Kia Niro.
 • Ford EcoSport.
 • Chevrolet Trax.
 • Jeep Renegade.
 • Fiat 500X.
 • Toyota C-HR.
 • Honda HR-V.
 • Nissan Kicks.

Vilken är bättre Kona eller Sportage?

Hyundai Kona och Kia Sportage från 2021 låg mycket nära varandra med liknande säkerhetsteknik och infotainmentsystem. Andy Mohr Hyundai anser att Kona är det bästa valet om du letar efter en SUV med topputrustning, bättre bränsleekonomi och en kraftfullare motor.

Vilka är nackdelarna med elbilar?

 • Deras batterier behöver sällsynta metaller.
 • Tillverkningen av elbilar ger upphov till fler utsläpp.
 • De är bara lika gröna som deras energikällor.
 • Elbilar kan vara dyra att köpa.
 • Du kan inte köra lika långt med en elbil.
 • Det finns inte tillräckligt många laddningsstationer.

Är Hyundai Kona rymlig?

Kona har plats för upp till fem personer. Konas framsäten är bekväma, rymliga och stödjande. De bakre sätena är dock för trånga för de flesta vuxna.

Har Hyundai Kona Android Auto?

Android Auto finns tillgängligt i Hyundai Kona. Det gör att du kan få tillgång till Android-appar som YouTube Music, Google Maps och Waze via bilens infotainmentskärm. Med Google Assistant kan du ringa samtal, skicka meddelanden och använda röstkommandon för navigering.

Har Hyundai Kona adaptiv farthållare?

Hyundai Kona, en populär subkompakt SUV, är tillbaka 2022. Adaptiv farthållare kommer att finnas tillgänglig på trimnivån Ultimate.

Har Kona en head-up display?

Den helt nya Kona har en kombinerad head-up-display.

Har Hyundai Kona läderstolar?

Läderklädsel: För att visa upp stil och elegans har 2022 års Hyundai Kona Limited läderklädda säten. 2022 Hyundai Kona limited har också Android Auto(tm), Apple CarPlay(r) för att göra det enkelt att komma åt musik och göra din resa roligare.

Har Kona bra acceleration?

Kraftfull motor: Även om basmotorn i 2022 Hyundai Kona är kraftfull är accelerationen bättre med det turboladdade alternativet. Crossoveren är exakt i styrningen och kan svänga i kurvor med lätthet och kontroll. Även om den är bekväm på de flesta vägar kan körningen ibland vara lite grov på svårare underlag.

Vilken typ av garanti har en Kona?

Utmärkt garanti:
Garanti från kofångare till kofångare 5 år/60 000 mil.
Motorgaranti 10 år/100 000 miles.
Garanti mot perforering 7 år/obegränsad körsträcka.
Begränsad garanti för reservdelar och tillbehör 12 månader/12 000 mil

Har Kona klimatkontroll?

Instegsmodellerna har fjärrstyrd nyckellös dörröppnare, manuell klimatkontroll och en sexvägs manuellt justerbar förarstol. Högre trims har läderklädsel, automatisk klimatkontroll och en åttavägs eljusterbar förarstol.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts