Vanliga problem med Hyundai Kona

Hyundai Kona problem & fel

Hyundai Kona är en subkompakt crossover/SUV som introducerades för första gången 2017. Kona finns i både versioner med förbränningsmotor och elmotor. Denna lilla crossover befinner sig i ett av de mest populära segmenten nuförtiden vilket innebär att Hyundai har lagt ner mycket arbete på att göra Kona konkurrenskraftig.

När det gäller tillförlitlighet verkar Kona hålla sig riktigt bra. Det är inte den mest tillförlitliga modellen som Hyundai erbjuder och inte heller den minst tillförlitliga modellen som Hyundai erbjuder. Den placerar sig någonstans i mitten, vilket är ett bra resultat med tanke på att i stort sett alla Hyundai-modeller tenderar att vara tillförlitliga om de underhålls på rätt sätt.

De vanligaste problemen är förknippade med motorn, hastighetsregleringen, varningssystemet för blinda kollisioner, batteriet och bromsarna. Det är dessa frågor du bör fokusera på om du vill köpa en Kona, särskilt om du är ute efter en begagnad modell.

På det hela taget är Kona en riktigt intressant bil och den verkar sälja bra. Detta beror delvis på att den befinner sig i ett otroligt populärt segment, men också på att det är en väl avrundad bil. Om du vill köpa en begagnad bil ska du se till att göra en inspektion före köpet, eftersom det är i stort sett en nödvändighet för alla begagnade bilar, oavsett hur tillförlitliga de ska vara.

Hyundai Kona – Motorproblem

Det förmodligen största problemet som Hyundai har ställts inför som varumärke på senare tid är ett problem där många av bilarna fattade eld på grund av ett tillverkningsfel i motorn. Kona var också en del av denna grupp och det verkar som om Hyundai återkallade mer än 277 000 enheter enbart i USA. Den 4-cylindriga 2,0L-bilen i både gas- och hybridmodellerna är orsaken till varför på grund av dåligt värmebehandlade kolvoljeringar.

  Hyundai Santa Fe Tillförlitlighet

Dessa gör att olja läcker ut och kommer i kontakt med heta komponenter vilket i slutändan kan leda till en motorbrand. Om du stöter på en motorvarningslampa tillsammans med rök som kommer från bilens framsida ska du omedelbart kliva ur bilen, gå bort från bilen och ringa första hjälpen, eftersom din bil förmodligen håller på att gå upp i rök.

Hyundai Kona – Problem med hastighetsreglering

Adaptiv farthållare har blivit en synonym med moderna bilar vilket innebär att de flesta är vana vid denna funktion och egentligen inte vill leva utan den. Om du bor i en livlig stad som har mycket stopp-och-go-trafik är funktioner som dessa livräddare eftersom de tar bort det ständiga behovet av att accelerera och bromsa.

Kona levereras med adaptiv farthållare, men systemet är känt för att inte kunna hålla hastigheten av någon särskild anledning. Detta kan bli obehagligt eftersom det inte finns något sätt att förutse när detta kommer att hända. Detta ledde oundvikligen till ett gäng olyckor eftersom bilen helt enkelt vägrade att hålla en viss hastighet. Detta beror på felaktiga sensorer.

Hyundai Kona – Problem med assistanssystemet för döda vinkeln

SUV:er, crossovers och bilar är skrymmande och ofta inte de bästa när det gäller särskild medvetenhet och synlighet. Tjocka pelare orsakar döda vinklar, särskilt c-pelaren på bilar med lutande taklinje. Detta äter upp din dagliga körförmåga en hel del och det är därför som system som blind spot assist finns för att tala om för dig om det finns en bil i din döda vinkel.

  Hyundai Elantra Sport Tillförlitlighet

Det verkar dock som om Kona har mycket problem med detta system eftersom systemet är känt för att stänga av sig självt när bilen når 5 000 miles eller så.

Hyundai Kona – Problem med batteriet

Vi har redan talat om den potentiella brand som kan orsakas med 2,0L 4-cylindriga Kona-modeller, men vi måste också nämna en potentiell brand som sker med Kona EV också. Några Kona EV-modeller har gått upp i lågor utan någon uppenbar anledning vilket sände chockvågor över hela landet och många ägare var inte glada över det.

Hyundai släppte först en ny programvara för batterihantering för att hantera detta, men återkallade senare alla Kona EV-modeller på grund av allmänhetens upprördhet.

Hyundai Kona – Bromsar

Det elektroniska bromssystem som Hyundai utvecklat lovade ett bättre sätt att kontrollera dina bromsar, men det verkar som om systemet faktiskt kan hämma bromsarnas prestanda i en riktigt osäker grad. Systemet kan ofta misstolka olika inmatningar och vägra att agera på rätt sätt när du bromsar.
Detta resulterade också i en landsomfattande återkallelse där nästan 10 000 enheter återkallades. Det är aldrig en bra idé att kompromissa med bromsprestanda eftersom det är ett av de viktigaste systemen en bil har.

FAQ-avsnittet

Ska jag köpa en Hyundai Kona?

Om du är intresserad av en subkompakt SUV/crossover som inte kostar för mycket pengar och som kan uppfylla alla dina dagliga körbehov, behöver du inte leta längre än till Hyundai Kona. Denna lilla, men kapabla bil kan leverera i så gott som alla situationer eftersom den finns i både EV- och ICE-form.

  Hyundai Accent Tillförlitlighet

Om du å andra sidan inte är ett fan av detta segment och inte heller av vad Kona erbjuder som ett komplett paket, är det bättre att du inte har den. Det är en bil som kan tillfredsställa många behov för ett fåtal, men få behov för många.

Är Hyundai Kona en terrängbil?

Nej, Hyundai Kona är definitivt ingen terrängbil och det är uppenbart så fort du kliver in i den. Folk måste inse att SUV:er och bilar med högre markfrigång inte längre är konstruerade för terrängkörning eftersom det var förr.

Bilar som dessa har blivit riktigt populära för stadsbruk eftersom folk verkligen gillar hur de ser ut och den känsla de ger dig när du sitter bakom ratten. Därför är de flesta av dessa inte offroadare, inte ens på långa vägar.

Är Hyundai Kona EV en säker bil?

Hyundai Kona är verkligen en riktigt säker bil eftersom alla moderna Hyundai-modeller har ett stjärnigt 5-stjärnigt säkerhetsbetyg. Det innebär att Kona är väl skyddad när det gäller krockar, men också relativt välutrustad när det gäller aktiva mjukvarusäkerhetssystem.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts