Hyundai Santa Fe Tillförlitlighet

Hyundai är ett pålitligt märke för prisvärda bilar. Produktionen startade redan år 2000 och fortsätter. För närvarande är Santa Fe i den fjärde generationen. Ett annat intressant faktum om Santa Fe är att det är Hyundais första SUV. Santa Fe presterade bra på marknaden under en lång period.

Översikt

Den 5-dörrars Santa Fe lanserades först som en kompakt SUV 2006 och är för närvarande en mellanstor crossover-SUV. Santa Fe använder en 2,5-liters fyrcylindrig motor som kan ge 191 hästkrafter. Det finns dock möjlighet att få en kraftfullare turboladdad 2,5-litermotor som ger cirka 277 hästkrafter. I båda varianterna finns en 8-växlad automatisk växellåda och standard framhjulsdrift eller tillval fyrhjulsdrift.

Tillförlitlighet

Bilens skick är inte den enda viktiga faktorn att ta hänsyn till när du köper en begagnad bil, tillförlitlighetsgraden är också viktig. Hyundai är ofta ett bra val som begagnad bil, eftersom den erbjuder god bränsleeffektivitet och överkomligt pris. Santa Fe är också en mycket pålitlig bil, med ett betyg på 86 av 100 av J.D. Power.

Säkerhet

SUV:erna från Hyundai är alla överlägsna när det gäller säkerhetsbetyg jämfört med andra märkeskollegor. I likhet med tidigare modeller får Santa Fe också ett betyg på fem av fem av NHTSA. Santa Fe har också fått utmärkelsen Top Safety Pick Award av IIHS.

Avskrivningsgrad

Avskrivningsgraden och återförsäljningsvärdet för en bil är av avgörande betydelse att ta hänsyn till innan du fattar ditt beslut. Santa Fe presterar bra när det gäller att hålla sitt värde och ge ett bra återförsäljningsvärde. Den uppskattade avskrivningsgraden för Hyundai Santa Fe är 50 % efter år. På tre år kommer Santa Fe att förlora 1/3 av sitt nuvarande värde.

Underhåll och reparation

Hyundai tillhandahåller på något sätt prisvärda bilar med rimliga underhålls- och reparationskostnader på marknaden. Den årliga underhållskostnaden för Hyundai Santa Fe är 515 dollar.

VANLIGA FRÅGOR

Är Santa Fe en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Hyundai Santa Fe är en bil med fyrhjulsdrift.

  Buick Lucerne Tillförlitlighet

Hur många platser finns det i Hyundai Santa Fe?

Santa Fe är en bil med 5 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Small SUV 4WD

Hur många hästkrafter har Hyundai Santa Fe och har den en turbo?

Santa Fe har 277 hästkrafter och ett vridmoment på 311 lb-ft. Motorn är en Intercooled Turbo Regular Unleaded I-4 med en cylindervolym på 2,5 liter Bränslesystemet är: Bränslesystemet är: Port/Direktinsprutning.

Hur stor markfrigång har Santa Fe?

8,2 tum (20,83 cm).

Vilken typ av hjul har den?

Hyundai Santa Fe har 20 X 8 tums aluminiumhjul fram och 20 X 8 tums aluminiumhjul bak.

Är begagnade Hyundai Santa Fe tillförlitliga?

Är den begagnade Santa Fe 4×4 tillförlitlig och pålitlig? Den är inte förfärlig. Med ett totalt tillförlitlighetsbetyg på 76 % var Santa Fe 14:e i kategorin stora SUV:er i vår senaste tillförlitlighetsundersökning. Med ett enastående totalbetyg på 85 % var Hyundai sjua av 32 märken i samma undersökning.

Vad är livslängden?

Om stjärnorna står i linje och du dessutom har lite tur kan din Santa Fe hålla upp till 300 000 år. Hyundai Santa Fe 2017 håller upp till 200 000 mil om den underhålls ordentligt.

Vilka problem har Hyundai Santa Fe?

CarComplaints.com ger 2018 års Hyundai Santa Fe motorproblem betyget 6,4/10 eller ”Fairly Significant”. Santa Fe-ägare som har problem med sina SUV:er hävdar att deras motorer gör överdrivna ljud, ”stängs plötsligt av” och till och med ”spottar och dör vid sidan av stan”.

Vilka årsmodeller av Hyundai Santa Fe bör du undvika?

Undvik 2015, 2017, 2018 och 2018 års modeller av Hyundai Santa Fe Sports. Dessa modeller är benägna att drabbas av motorfel som kan minska deras värde. Ett motorfel vid 90 000 mil är mycket troligt för en modell från 2013 eller 2015. En 2017 års modell kommer att ha ett vanligare överföringsproblem.

Vad är hög körsträcka för en Hyundai?

Hyundais anses vara fordon med hög körsträcka med ett intervall på 150 000 till 200 000 mil. En kvinna har kört sin Hyundai i mer än en miljon mil. Hyundais håller mellan 200 000 och 300 000 mil. Innan större reparationer krävs är de mer troliga att vara tillförlitliga.

  Hyundai Palisade Tillförlitlighet

Vilket är det bästa året för en Hyundai Santa Fe?

Letar efter en begagnad bil. Modellåren 2014 och 2015 är de bästa för Hyundai Santa Fe. Modellerna 2015 och 2014 är nästan identiska med mindre ändringar. Dessa versioner erbjuder båda massor av last- och kabinutrymme och är laddade med bekvämligheter.

Vilket årsmodell av Hyundai Santa Fe är mest tillförlitligt?

Tillförlitligt fordon: De mest tillförlitliga Hyundai Santa Fe-modellerna för 2019 är årsmodellerna 201 och 2018. Detta kan också vara goda nyheter för din plånbok. Priserna på Hyundai Santa Fe-modellerna har stigit sedan de introducerades för första gången.

Är det en bra bil?

Hyundai Santa Fe 2022 placerar sig bland de tre bästa på marknaden för mellanstora SUV:er. Interiören är rymlig och elegant, med massor av säkerhets- och tekniska standardfunktioner. Den har också bra bränsleekonomi och solid hantering. Den lider dock av en svag drivlina och en ibland styv körning.

Är Santa Fe bättre än Tucson?

Båda är bra alternativ. Tucson är större än någonsin tidigare, har fler tekniska funktioner och kan köpas i hybrid- eller plug-in-hybridversioner. Tucson är mer prisvärd, bränslesnål och nästan lika välutrustad som Santa Fe, vilket gör den till det bästa valet för de flesta köpare.

Vad är den genomsnittliga livslängden för en Hyundai Santa Fe?

Hyundai Santa Fe är ett pålitligt fordon som håller mellan 200 000 och 250 000 mil om det underhålls och körs med konservativa körvanor. Den årliga körsträckan är 15 000 mil. Den kan hålla mellan 13 och 17 år utan att behöva kostsamma reparationer eller gå sönder.

Vilken är bättre Hyundai Santa Fe eller Highlander?

Hyundai Santa Fe är något mindre kraftfull än Toyota Highlander. Hyundai Santa Fe har ett något högre vridmoment och överför kraften till hjulen effektivare än Toyota Highlander. Fotbollsmammor varnar för att Hyundai Santa Fe har betydligt färre sittplatser än Toyota Highlander.

  Chrysler Pacifica Tillförlitlighet

Vilken SUV är jämförbar med en Santa Fe?

2022 Hyundai Santa Fe är jämförbar med Chevrolet Blazer, Jeep Grand Cherokee, Honda Passport, Nissan Murano och Volkswagen Tiguan.

Är den bra i snö?

Ja, det är den. Magna har utvecklat AWD-systemet. Den är också väl lämpad för körning i dåliga vinterförhållanden. Om du väljer en Santa Fe med vintergummi eller AWD kan du räkna med att känna dig trygg, säker och stödd när du kör på snöiga vägar.

Vilken är större Santa Fe eller GMC Terrain?

GMC Terrain kan vara lättare att parkera än Santa Fe eftersom den är något kortare. GMC Terrain är något mindre manövrerbar än Hyundai Santa Fe på grund av sin större vändradie.

Har ite AWD?

Hyundais bilar uppfyller alla behov med Hyundais AWD-modeller som Hyundai Kona, Tucson Santa Fe, Santa Fe och Santa Fe XL. För bättre körsträcka kan var och en av dessa bilar också utrustas med tvåhjulsdrift. Ta reda på mer om Hyundais SUV:er med AWD-styrning nedan.

Har 2022 Hyundai Santa Fe en funktion för att upptäcka döda vinkeln?

Övervakning av döda vinkeln: Blindvinkelövervakaren, en ny säkerhetsfunktion för Limited-modellerna i 2022 Santa Fe, finns också som standard på Limited-modellerna. Den här funktionen är tillgänglig utöver kollisionsassistenten för döda vinkeln. Den ger en tydlig, synlig bild av fordonet på båda sidor av karossen när blinkersen aktiveras.

Hur fungerar Hyundais fotgängardetektion?

Systemet använder en högupplöst kamera som skannar vägarna för att varna förarna. Vid behov bromsar systemet för att undvika kollisioner. Hyundai Forward Collision Avoidance system ger ytterligare skydd vid daglig körning, oavsett om du är i staden eller ute på motorvägen.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts