Vanliga problem med Hyundai i40

Hyundai i40

Hyundai i40 släpptes första gången 2011 och tillverkades fram till 2019. I40 släpptes främst för de europeiska, asiatiska och afrikanska marknaderna, vilket innebär att den aldrig kom till den amerikanska marknaden. I40 representerar en tvivelaktig era för Hyundais biltillverkning eftersom den inte lyckas vara lika pålitlig som de flesta andra Hyundaimodeller.

I den här artikeln kommer vi att prata om tillförlitlighet och alla vanliga problem med Hyundai i40. Dessa inkluderar problem med DPF (Dieselpartikelfilter), problem med styrsystemet, problem med elen samt problem med trim och utrustning. De flesta av dessa kan lösas proaktivt, men problemet är att de tenderar att återkomma ofta.

Allt är dock inte dåligt eftersom i40 inte är en särskilt dyr bil att reparera. Den förlitar sig på Hyundai-detaljer som kan ses på många andra Hyundai-modeller, vilket innebär att du lätt kan hitta reservdelar. Även om den inte är lika pålitlig som de flesta andra Hyundai-modeller är den ändå tillräckligt bra i ett bredare spektrum.

På det hela taget bör du inte oroa dig alltför mycket för i40 om du servar den regelbundet och gör en inspektion före köpet innan du köper den. Begagnatmarknaden är fylld av massor av valmöjligheter vilket innebär att i40 verkligen är lätt att få tag på.

Hyundai i40 – problem med DPF (dieselpartikelfilter)

Dagens bilar är utrustade med ett så kallat DPF-filter, en komponent som är utformad för att ta hand om de flesta skadliga ämnen för att bilen ska kunna klara dagens utsläppsregler. DPF är ofta en öm punkt på många dieselbilar eftersom det är en komplicerad maskin som kan täppa till sig själv eller helt sluta fungera.

  Hyundai Santa Fe Sport Tillförlitlighet

För att inte uppleva detta bör du ta din i40 på ständiga motorvägskörningar så att DPF:n kan regenerera sig själv. Om du stänger av i40:an under DPF-regenerering kan det leda till att systemet gradvis höjer oljenivåerna, vilket kan skada motorn. Se därför till att vara uppmärksam på DPF när du köper en i40.

Hyundai i40 – Problem med styrsystemet

Hyundai i40 lider också av vissa styrsystemrelaterade problem som konstiga knackande och klickande ljud från rattstången. Servostyrningssystemet är täckt av flexibla gummikopplingar som med tiden kan försämras och orsaka olika konstiga ljud som låter riktigt oroväckande.

Även om detta sannolikt inte orsakar några problem med systemet prestandamässigt, påverkar det definitivt din allmänna komfort bakom ratten. Hyundai utfärdade en servicebulletin på grund av detta problem som inte specifikt nämnde i40. Hyundai gjorde dock detta eftersom i40 inte finns tillgänglig i USA, inte för att den inte lider av detta problem.

Hyundai i40 – Elektriska problem

Olika Hyundai-modeller tenderar att drabbas av problem med elektriska system, t.ex. problem med yttre belysning och problem med vissa elstyrda inredningstillbehör. Hyundai släppte en servicebulletin redan 2012 då de uppgav att de bakre bromsljusen kan sluta fungera, särskilt på modeller med automatisk växellåda.

Andra elektriska problem inkluderar potentiella problem med elektriska fönster och potentiella problem med bilens radio och luftkonditionering. Se till att gå igenom dessa system om du är på marknaden för en begagnad i40 eftersom du inte vill att dessa problem ska lägga sig till eftersom det kan kosta mycket pengar att åtgärda.

  Vanliga problem med Hyundai i10

Hyundai i40 – Problem med trim och utrustning

Trim- och utrustningsrelaterade problem är inte heller ovanliga med många Hyundai-modeller, och i40 är ingen skillnad. Det verkar som om rattlädret är benäget att spricka efter ett tag, särskilt på bilar som ofta varit utsatta för solen. Andra problem inkluderar problem med ljust färgade interiörer som kan missfärgas med tiden, ibland till och med så mycket att du måste byta ut vissa komponenter.

Modeller som är utrustade med soltak är kända för att ibland läcka genom tätningar av dålig kvalitet. Hyundai uppger dock att dessa problem oftast beror på att folk inte rengör sina fönstertätningar ofta. Oavsett vilket, se till att gå igenom även dessa komponenter eftersom du inte vill att vatten ska komma in i kupén och orsaka alla möjliga problem.

FAQ-avdelning

Ska jag köpa en Hyundai i40?

Hyundai i40 har en hel del fördelar som en rymlig interiör, ett relativt lågt pris, låga driftskostnader, hög säkerhetsnivå och hyfsad tillförlitlighet. Detta innebär att i40 är ett bra paket överlag och det finns inga större problem som är en fullständig röd flagga. Däremot upplever i40 oftare problem än de flesta Hyundai-modeller, vilket är ett problem.

Om du dessutom är van att tillbringa mycket tid i något med ett premiummärke kommer i40 att kännas som en uppenbar nedgradering eftersom den inte är särskilt ny eller lyxig. Hur som helst, om du gillar Hyundai och vill spara lite pengar på en begagnad bil kan i40 duga för de flesta.

  Är Hyundai Genesis en bra bil?

Varför finns Hyundai i40 inte i USA?

Hyundai i40 fanns aldrig tillgänglig i USA, vilket inte är så vanligt för Hyundai eftersom USA förmodligen är deras viktigaste marknad på planeten. Anledningen till att i40 aldrig kom till USA är att det inte är en särskilt bra bil och att det finns vissa uppenbara överlappningar med bilar som Hyundai Sonata.

Hyundai upphörde senare med i40 för resten av världen till år 2020 och tog aldrig tillbaka den. Det är också högst osannolikt att Hyundai kommer att erbjuda en ny i40 inom kort.

Är Hyundai i40 en bra familjebil?

Hyundai i40 har vissa element som passar familjeanvändning riktigt bra. Till exempel erbjuder kombiversionen av i40 mer än tillräckligt med utrymme för de flesta familjer där ute. I40 är också en riktigt säker bil eftersom den har vunnit många säkerhetsutmärkelser. Visst, den har inte all den senaste aktiva säkerhetstekniken, men den fanns inte ens tillgänglig när i40 kom ut.

Dessutom är i40 också hyfsat bekväm och lätt att leva med. Den är långt ifrån den bästa familjebilen i det här segmentet, men prismässigt kan du verkligen inte klaga.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts