Vanliga problem med Hyundai i10

Hyundai i10 problem & fel

Hyundai i10 är en liten stadsbil som introducerades 2007 och som fortfarande tillverkas kontinuerligt. Den ersatte den utgående Hyundai Altos som Hyundais instegsbil och har sedan dess gett upphov till tre olika generationer. Det verkar som om Hyundai långsamt fasar ut i10 vilket innebär att vi inte kommer att få se den fjärde generationen alls.

Enligt de flesta tillförlitlighetsundersökningar och diagram verkar i10 vara en riktigt pålitlig bil. Detta kommer inte som någon överraskning eftersom i10 är Hyundais instegsbil och därmed inte är lika komplicerad som vissa högre modeller. Med tanke på att Hyundai gör pålitliga bilar som helhet har denna kombination visat sig fungera ganska bra med i10.

Hur som helst är ingen bil utan fel, och vi kommer att nämna vanliga problem med Hyundai i10 i den här artikeln. Dessa sträcker sig från transmissionsrelaterade problem, elektriska problem, problem med bromsarna, problem med luftkonditioneringen och problem med fjädringen.

Den goda nyheten är att i10 är en ganska billig bil att äga, vilket innebär att den inte kommer att slå sönder banken när det gäller underhållstid. På det hela taget är i10 en ganska problemfri bil, men du bör ta väl hand om den, annars kommer den att gå sönder så småningom.

Hyundai i10 – problem med växellådan

Om du funderar på att köpa en manuell i10 måste du vara medveten om att dessa ofta har problematiska kopplingar. Dessa är kända för att slitas ut snabbare jämfört med de flesta bilar där ute som kräver att du byter ut hela kopplingen. Kopplingskuddarna är helt enkelt inte på samma nivå som resten av systemet och är därför utsatta för överdrivet slitage.

  Hyundai Equus Tillförlitlighet

Många ägare har också rapporterat problem med att lägga in backväxeln eftersom växelspaken ofta vägrar att lägga in backväxeln, särskilt vid start. Till råga på allt är kopplingen i sig inte det enda potentiella problemet eftersom det finns många andra diverse transmissionskomponenter som också ofta kan gå sönder.

Hyundai i10 – Elektriska problem

I stort sett alla Hyundai-modeller lider av någon form av elektriska problem och i10 är ingen skillnad. i10-modeller som tillverkats mellan 2015 och 2018 är benägna att ha felande strålkastarinställningsbrytare som i slutändan gör att du inte kan justera strålkastarens positionering, vilket kan vara ett problem vid ofta tillfällen.

Styrmotorn kan också gå sönder och måste bytas ut om du vill att din styrning alltid ska vara smidig och lätt. Andra elektriska problem inkluderar problem med vissa interiöra strömbrytare och knappar, sensorrelaterade problem och potentiellt ännu allvarligare problem med ledningar och generatorn/batteriet.

Hyundai i10 – Bromsar

Problem med bromsarna är inte så vanliga på de flesta Hyundai-modeller nuförtiden, men i10 verkar lida av att bakre bromsbelägg fastnar på bromsskivan. Detta kan vara en extremt farlig händelse om din i10 bestämmer sig för att den vill fortsätta bromsa. Vissa ägare har rapporterat att detta sker i motorvägshastigheter, vilket är en stor säkerhetsrisk.

Se därför till att gå igenom dina bakre bromsklossar när du servar bilen. Du bör ta din bil till en Hyundai-återförsäljare så att en erfaren mekaniker kan ta en titt på dina bakre bromsar. Det är aldrig en bra idé att ignorera bromsrelaterade problem eftersom dina bromsar är din viktigaste säkerhetsmekanism.

  Hyundai Santa Fe Tillförlitlighet

Hyundai i10 – problem med luftkonditioneringen

Luftkonditioneringssystemet är också ett relativt vanligt besvär på många Hyundai-modeller och det verkar som om i10 är en av dessa modeller. De vanligaste A/C-problemen är relaterade till skadade kondensatorer, igensatta A/C-rör, smutsiga svampfilter och ibland även A/C-flödet. Det bästa du kan göra är att serva ditt luftkonditioneringssystem varje år.

Om du inte gör det finns det en stor chans att dessa problem kommer att adderas och till slut kommer du att behöva byta ut hela systemet, vilket kan kosta tusentals dollar.

Hyundai i10 – problem med fjädringen

I10-modeller med högre körsträcka tenderar att drabbas av olika fjädringsproblem som sträcker sig från skadade stötdämpare hela vägen upp till allvarligare problem som hängande eller komponentskador. Om du hör några konstiga knackande eller dunkande ljud från hjulhusen, se till att ta din i10 till en återförsäljare så snart som möjligt.
Upphängningsrelaterade problem som dessa kan allvarligt påverka din totala körupplevelse och påverka din säkerhet på vägen.

FAQ-avdelning

Ska jag köpa en Hyundai i10?

Om du är ute efter en relativt prisvärd, billig i drift och lätt att leva med i en stadshelikopter bör i10 definitivt finnas på din radar. Det är en liten, kvick och välutrustad bil som klarar allt du vill att den ska göra utan problem. Den är billig att köra, billig att tanka, billig att försäkra och billig att reparera om något går fel.

  Är Hyundai Venue en bra bil?

Men om du kommer från en lyxbil eller om du inte gillar riktigt små bilar är det bättre att hoppa över i10 och satsa på något annat. Detta är inte en bil som är avsedd att transportera bakre passagerare hela tiden, vilket innebär att du bör uppgradera till något större.

Vilka bilar konkurrerar med Hyundai i10?

Den nuvarande bilindustrin erbjuder dussintals och åter dussintals små stadsbilar som VW Polo, Kia Picanto, Ford Fiesta, Toyota Aygo, Citroen C1 och Peugeot 108. Dessa bilar är otroligt populära i trånga stadskärnor, särskilt i Europa där gatorna ofta är smala och fyllda av bilar, cyklar och fotgängare.

Är Hyundai i10 en bra begagnad bil?

Hyundai i10 kan vara en riktigt bra begagnad bil, särskilt för dem som bara börjar lära sig köra bil. Den största fördelen med i10 är att den inte kommer att spränga banken på något tänkbart sätt. Men den lyckas ändå vara någorlunda bekväm och klarar av att göra långväga resor utan problem.

Om du väljer en högre modell bör du också vara nöjd med utrustningsnivåerna. Det är en pålitlig bil som sannolikt kommer att tjäna dig i många år framöver och det är därför den är så framgångsrik över hela världen.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts