Är Hyundai Venue en bra bil?

Hyundai Venue

Hyundai Venue är en subkompakt SUV/crossover som först avslöjades 2019 och som fortfarande tillverkas idag. Det är den billigaste och minsta SUV:n du kan köpa med Hyundai-märke, vilket betyder mycket med tanke på hur populärt märket är och hur populära SUV:er är i allmänhet. Så är Hyundai Venue en bra bil?

Hyundai Venue är en riktigt bra SUV med tanke på hur mycket den kostar. Den får en hyfsad motor som kanske inte nu är den mest spännande motorn som finns, men den klarar verkligen jobbet utan problem. Designen är upp till personlig smak, men Venue ser ut som en riktig SUV vilket inte är något man kan säga om många andra SUV:ar i det här segmentet.

Tillförlitlighetsmässigt är Hyundai Venue riktigt bra, men det är fortfarande för tidigt att säga hur bra den kommer att klara sig på lång sikt. Det finns en del problem som är värda att tala om, särskilt de som är förknippade med säkerhetsbältena, växellådan, elen och den yttre belysningen.

Värdemässigt får du verkligen mycket med Venue eftersom den kostar mindre än 20 000 dollar. Praktiken är hyfsad, men baksätespassagerare kommer sannolikt att känna sig lite trånga. Sikten är utmärkt, och det samma gäller för att ta sig in och ut ur bilen.

Hyundai Venue – Drivkraften

Hyundai Venue finns med tre olika motoralternativ beroende på din marknad. Två av dessa motorer är bensindrivna medan en version får en dieselmotor. I USA får vi bara en 1,2 liters bensindriven fyrcylindrig motor i rad med 121 hk och 113 lb-ft vridmoment. Detta är okej för bilen, men det är verkligen inget att skryta med.

  Är Hyundai Ioniq 5 en bra bil?

0-60mph tar mindre än 9 sekunder vilket är bra, men toppfarten är begränsad till endast 115mph. Den här motorn är kopplad till en CVT-automatisk växellåda med 7 växlar medan andra marknader också får manuella alternativ också. Venue är en strikt FWD-bil vilket innebär att det verkligen inte är en SUV i sin sannaste form eftersom den inte alls är utformad för terrängkörning.

På det hela taget är drivlinan du får med Venue okej för den här typen av bil. Vi måste också ta hänsyn till den initiala prislappen eftersom du verkligen inte kan köpa många andra SUV:er till det här priset överhuvudtaget.

Hyundai Venue – Design och chassi

När det gäller design ser Venue hyfsad ut från alla vinklar, men den är inte heller något speciellt. De har designat den så att den ser ut som en Hyundai, men den är inte lika spännande som vissa andra större Hyundai SUV:er. Interiören är välutrustad, vissa kanske till och med säger för bra med tanke på priset. På det hela taget, utseendemässigt, kommer Venue inte att röra om några fjädrar, men den kommer inte heller att förolämpa någon.

Chassit och fjädringsinställningen är enbart skräddarsydda för komfort och användarvänlighet, vilket innebär att Venue rullar in i kurvorna ganska mycket. Du märker verkligen viktöverföringen när du går snabbare genom kurvorna, vilket omedelbart talar om för dig att detta inte på något sätt är en sport-SUV.

Hyundai Venue – Tillförlitlighet och vanliga problem

  Vanliga problem med Hyundai Elantra

När det gäller tillförlitlighet är Venue utmärkt eftersom den lyckas uppnå en nästan toppnivå fram till nu. Detta kommer inte som någon överraskning eftersom Hyundai är känt för att göra pålitliga bilar. Detta var och är fortfarande fallet med nästan alla moderna modeller från Hyundai. Det finns dock några problem som är värda att prata mer ingående om.

Till att börja med tenderar bilen att drabbas av olika motorproblem, till exempel de som är förknippade med säkerhetsbälten. Hyundai återkallade till och med Venue av just denna anledning. Andra problem är bl.a. svaga strålkastare, problem med aktiva säkerhetssystem och problem med CVT-transmissionen.

Hyundai Venue – Värde och praktiska egenskaper

Med ett utgångspris på mindre än 20 000 dollar är Venue en av de billigaste SUV:erna du kan köpa just nu, vilket verkligen verkar lovande. Begagnade modeller kan till och med fås för 14 000 dollar eller ännu mindre vilket är ett bra värde. På det hela taget kan du egentligen inte förvänta dig så mycket av en SUV för 20 000 dollar, men du skulle bli överraskad eftersom Venue har många bekvämligheter.

Praktiken är inte på toppnivå, men det kan man förvänta sig av en liten SUV. Det främre sittutrymmet är mer än välkomnande medan det bakre passagerarutrymmet är lite trångt. Bagageutrymmet är tillräckligt, sikten är riktigt bra och bilen har en hel del familjevänliga funktioner.

FAQ-avsnitt

Vilken modell av Hyundai Venue ska jag köpa?

Du bör satsa allt och köpa toppmodellen Limited för 24 000 dollar, eftersom den får allt du får med lägre modeller utöver mycket snyggare exteriörfärger och inredningsmaterial i interiören. Du får också ett navigeringssystem med dash-in, en trådlös laddningsplatta, uppvärmda framsäten, 17-tumsfälgar och häftiga tyginsatser i sätena.

  Vanliga problem med Hyundai Kona

Om du väljer modeller i lägre prisklass kommer du att försämra din upplevelse ganska mycket. Visst, 24 000 dollar är inte lika ”billigt” som 20 000 eller 21 000 dollar, men du kommer troligen att omedelbart kunna konstatera att de extra några tusenlapparna var väl värda det, särskilt om du planerar att använda bilen som daglig förare.

Hur effektiv är Hyundai Venue?

Effektivitet är en otroligt viktig aspekt av en modern massproducerad bil, vilket innebär att Venue också är ganska effektiv. Du kan räkna med att få cirka 29MPG i staden och 33MPG på motorvägen vilket är hyfsat, men det finns andra bilar från detta segment som kan göra det ännu bättre.

Nissan Kicks kan till exempel ge upp till 31MPG i staden och cirka 36MPG på motorvägen. Även om skillnaden inte är enorm kommer du att kunna märka skillnaden.

Får Hyundai Venue Apple CarPlay och Android Auto?

Den goda nyheten är att du inte behöver uppgradera för att få Apple CarPlay och Android Auto på din Hyundai Venue eftersom båda dessa finns tillgängliga även med instegsmodellerna. Som sådan får alla Venue-modeller en 8-tums pekskärm direkt från fabriken vilket inte är något du får i alla bilar från det här segmentet.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts