Är Hyundai i20 en bra bil?

Är Hyundai i20 en bra bil?

Hyundai i20 är en liten hatchback som presenterades första gången 2008 och som fortfarande tillverkas kontinuerligt i dag. I20 har gett upphov till tre olika generationer där den senaste kom ut redan 2019. Det är den näst minsta hatchback i Hyundais familj och även en av de mest framgångsrika. Så är Hyundai i20 en bra bil?

Hyundai i20 är verkligen en riktigt bra bil eftersom den erbjuder mycket värde för pengarna. Den kommer också med hyfsat kraftfulla, men ändå effektiva och sofistikerade motorer som passar bilens karaktär perfekt. Den yttre designen på i20 var lite tråkig med de två första generationerna, men den tredje generationen i20 snyggade till det rejält.

Interiören med de två första generationerna var lite vag, men den tredje generationen i20 ser mycket bättre ut. Tillförlitlighetsmässigt är det inte lika bra som tidigare, men det är väntat eftersom den nya i20 är mycket mer komplex och bättre på alla sätt och vis. Vi kommer att lista de vanligaste problemen med Hyundai i20 i den här artikeln.

Värdemässigt får du verkligen mycket för pengarna med den nya i20 medan de två tidigare generationerna också är hyfsat prisvärda på andrahandsmarknaden. Praktiken är i nivå med andra bilar i det här segmentet, vilket innebär att i20 inte är den bästa när det gäller att transportera mer än två personer samtidigt.

Hyundai i20 – Drivkraften

Hyundai i20 3:e generationen kommer med två olika bensindrivna motorer, en mindre 3-cylindrig motor på 1,0 liter med 100 hästkrafter och ett vridmoment på 126 lb-ft eller en större, men mindre kraftfull 4-cylindrig motor på 1,2 liter med 84 hästkrafter och ett vridmoment på 87 lb-ft. Denna i20 erbjuder inga dieselmotorer i sitt sortiment eftersom Hyundai beslutade att fasa ut alla dieselmotorer för några år sedan.

  Vanliga problem med Hyundai Tucson

Den andra generationen av i20 erbjuder tre olika bensinmotorer med en effekt som varierar mellan 84 hk, 101 hk och 120 hk. Den andra generationen av i20 finns också med två olika 4-cylindriga dieselmotorer med en effekt på mellan 75 och 90 hk. Alla i20-versioner är FWD och du har möjlighet att välja mellan en 6-växlad automatlåda eller en 5-växlad manuell låda.

Den kraftfullaste och mest spännande i20 du kan få är prestandaversionen i20 N med uppemot 200 hk. Du kan förvänta dig upp till 45MPG från de nyaste i20-modellerna medan äldre dieselvarianter kan ge upp till 65MPG.

Hyundai i20 – Design och chassi

När det gäller den yttre designen har den nya i20 verkligen höjt sig jämfört med de två äldre generationerna som inte var så speciella. Interiören är i stort sett samma sak eftersom de två tidigare generationerna är tråkiga och den tredje generationens i20 ser verkligen futuristisk och attraktiv ut.

Körupplevelsen är enbart inriktad på användarvänlighet och komfort, förutom för N-modellen som erbjuder en styvare fjädring som gör att bilen hanterar bilen mycket bättre. På det hela taget körs i20 på ett helt förutsägbart sätt, säkert, tryggt och enkelt.

Hyundai i20 – Tillförlitlighet och vanliga problem

Den senaste Hyundai i20-modellen verkar vara en relativt pålitlig bil överlag, men det verkar också som om den andra generationen var den mest pålitliga av gruppen. Detta beror förmodligen på att 3:e generationen fortfarande är relativt färsk och kommer att fortsätta att bli mer tillförlitlig i takt med att nya modeller kommer ut. Dessutom måste vi nämna att 3:e generationen i20 är den överlägset mest komplexa i20 hittills.

  Hyundai Sonata Tillförlitlighet

De vanligaste Hyundai i20-problemen är relaterade till bilens motor, elsystemen, utrustningen, styrsystemet och dåliga tätningar runt vindrutan och dörrarna.

Hyundai i20 – Värde och praktiska egenskaper

Hyundai i20 befinner sig på den prisvärda bilmarknaden fast vilket innebär att den kan köpas av de flesta bilister där ute. För priset får du verkligen mycket om du gillar märket och hur bilen ser ut. Andrahandsmodeller är också riktigt populära över hela världen eftersom de är pålitliga, effektiva och billiga att köra.

Praktiken är i nivå med andra bilar i det här segmentet, vilket innebär att i20 egentligen inte är en bil som är utformad för att transportera människor så ofta. Det är en bil som dock erbjuder god sikt runtomkring och som är väldigt lätt att leva med i allmänhet.

FAQ-avsnitt

Säljs Hyundai i20 i USA?

Hyundai i20 finns ännu inte i USA, förmodligen för att den liknar Hyundai Accent för mycket och för att den här typen av bilar inte är särskilt populära i USA. Accent brukade också finnas tillgänglig som en hatchback, vilket innebär att den var alltför lik i20 överlag.

Den amerikanska marknaden är inte förtjust i småbilar i allmänhet eftersom de flesta amerikanska vägar är breda och det verkligen inte råder brist på parkeringsplatser i de flesta städer runt om i USA. Om vi kombinerar detta med det faktum att USA tenderar att ha billigare bensinpriser blir det begripligt varför bilar som i20 inte är särskilt populära där.

  Hyundai Elantra Sport Tillförlitlighet

Är Hyundai i20 en lyxbil?

Hyundai i20 är egentligen ingen lyxbil, även om den senaste generationen av i20 har vissa likheter med mycket dyrare och lyxigare bilar. Hyundai har verkligen gjort ett nummer av sitt designteam eftersom Hyundai brukade göra några av de tråkigaste bilarna som finns, men de senaste Hyundai-modellerna ser fantastiska ut.

Det är detta som bidragit till att många människor anser att bilar som i20 hör hemma i en högre prisklass. Om du inte är helt övertygad kan du se till att jämföra den nuvarande generationen av Hyundai Santa Fe SUV med den föregående.

Är Hyundai i20 billig i drift?

En av de viktigaste anledningarna till att Hyundai i20 alltid har varit ganska framgångsrik är att den är billig i drift. Till att börja med kostar i20 inte mycket pengar att köpa och den kostar inte mycket pengar att försäkra. Motorerna är alla effektiva vilket innebär att bränslekostnaderna inte alls är dåliga.

Om vi kombinerar det med att reparationskostnaderna också är låga och att reparationskostnaderna inte är så vanliga är det ganska uppenbart att du inte behöver mycket pengar för att äga i20.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts