Vanliga problem med Hyundai i20

Hyundai i20 problem & fel

Hyundai i20 är en liten stadsbil och en av de mest prisvärda Hyundai-bilarna på marknaden. I20 introducerades för första gången redan 2008 och har varit i kontinuerlig produktion sedan dess. Under denna tid har Hyundai lyckats sälja massor av dessa eftersom de är effektiva, prisvärda att köpa, prisvärda att driva och dessutom får man allt man behöver av denna typ av bil.

När det gäller tillförlitlighet verkar i20 också vara ganska bra, men den är verkligen inte i närheten av toppen. Många andra Hyundai-modeller är betydligt bättre, bland annat i10. Hur som helst är ingen Hyundai utan sin beskärda del av fel och även i20 är inget undantag. I den här artikeln kommer vi att lista vanliga problem med Hyundai i20 och berätta vad du behöver fokusera på.

Som sådan är de vanligaste problemen med Hyundai i20 relaterade till olika elektriska system, styrsystemet, vatteninträngning, trim och utrustning samt motorn. Det är värt att nämna att vissa av dessa är riktigt vanliga medan andra inte är det, men är extremt farliga eller dyra att reparera.

Hur som helst, om du är intresserad av att köpa Hyundai i20 ska du se till att göra en inspektion före köpet. Utan den riskerar du en massa problem som kan förstöra din totala ägarupplevelse.

Hyundai i20 – Elektriska problem

Det verkar som om många Hyundai-modeller är benägna att drabbas av olika elektriska problem och att Hyundai i20 inte är annorlunda. Ett av de mest omtalade och även frustrerande problemen är ett problem i samband med en trasig viknyckel. Det verkar som om Hyundai inte riktigt lagt ner så mycket arbete på att konstruera en robust viknyckelmekanism eftersom den som finns i i i20 är notoriskt tunn och benägen att falla av helt och hållet.

  Hyundai Ioniq hybrid Tillförlitlighet

För att göra saken värre kan själva nyckelknippan också gå sönder. De elektriska fönsterrutorna är benägna att gå sönder på i stort sett alla i20-modeller. Den yttre belysningen är en plåga på äldre i20-modeller medan nyare i20-modeller ibland lider av problem med infotainmentsystemet.

Hyundai i20 – Problem med styrsystemet

Många ägare klagar på att i20 lider av en bullrig styrkolonn, särskilt om du ofta kör på ojämna vägar. Detta problem beror dock främst på bristande smörjning i de inre växlarna som kräver lite ömhet om du vill att de ska bli tystare. Allt du behöver göra är att hålla din styrkolonn smord och du borde vara redo att gå.

Tyvärr är detta inte det allvarligaste problemet med i20-styrningen eftersom servostyrningen också är känd för att gå sönder. Själva motorn kan överhettas och den slutar därför att fungera för att inte brinna ut. Om detta verkligen händer bör du ta din bil till bilhandlaren eftersom de är de enda som har tillräcklig erfarenhet för att hantera detta problem.

Hyundai i20 – Vatteninträngning

Ett av de mest frustrerande problemen du kan uppleva med en Hyundai i10 är förknippat med att vatten tränger in i bilens interiör. Det verkar som om vindrutan och dörrhandlarna försämras alldeles för snabbt och därmed släpper in vatten. Ibland kondenserar vindrutan bara lite för mycket vilket innebär att vatten inte tränger igenom ännu, men det kommer det att göra någon gång.

  Är Hyundai Tucson en bra bil?

Ett annat vattenrelaterat problem är att dryckeskylaren i handskfacket börjar läcka vatten under det främre passagerarutrymmet. Det enklaste sättet att åtgärda detta är att helt enkelt stänga av dryckeskylaren i handskfacket.

Hyundai i20 – Frågor om trim och utrustning

Äldre Hyundai i20-modeller tenderar att drabbas av ett stort antal trim- och utrustningsrelaterade problem, till exempel sådana med spruckna instrumentpaneler och slitna säten. Dessa är särskilt märkbara på bilar med en ljusare interiör.

Andra utrustningsproblem inkluderar vissa slitna interiörbrytare eller felaktiga lås för bagageluckan. I stort sett alla dessa är oftast förknippade med äldre Hyundai-modeller, utom kanske slitna brytare som är uppenbara även på nyare modeller.

Hyundai i20 – Motorproblem

Motorn i i20 verkar vara ganska pålitlig, men det finns några problem som är värda att gå in närmare på. Till att börja med har många ägare klagat på problem med katalysatorn som kostar mycket pengar att åtgärda. Några har klagat på att olja läcker från packningen och eventuellt till och med skadar generatorn.

Insprutarna kan ibland vara ett problem, och det kan även tändspolarna vara. På det hela taget bör en väl underhållen motor vara fri från alla dessa problem.

FAQ-avsnittet

Ska jag köpa en Hyundai i20?

Hyundai i20 är en prisvärd hatchback som kan uppfylla de flesta av dina behov när det gäller att köpa en mindre familjebil. Dessutom är det också en pålitlig bil som är billig i drift och mycket effektiv. Som sådan offrar du egentligen ingenting om du väljer en Hyundai i20.

  Är Hyundai Nexo en bra bil?

Om du är van vid lyxbilar eller större bilar i allmänhet kommer du dock att uppskatta de lägre kostnaderna, men i20 är inte riktigt branschstandard när det gäller komfort, lyx, teknik och utrymme.

Vilka bilar konkurrerar med Hyundai i20?

Hyundai i20 befinner sig i ett ganska konkurrensutsatt segment som domineras av i stort sett alla vanliga ekonomiska biltillverkare. Detta innebär att i20 konkurrerar med Toyota Yaris, Ford Fiesta, Honda Civic, Kia Rio, Mazda 2, Mini Cooper, Peugeot 208, Renault Clio och Citroen C3.

Alla dessa bilar är utformade med ett liknande mål att erbjuda dig mycket värde för dina pengar. De kanske inte är lyxbilar som är det bästa av allt, eller bilar som väcker behagliga känslor, men vissa människor vill bara ha transportmedel från A till B, och dessa är perfekta för sådana människor.

Finns Hyundai i20 i N-utförande?

Ja, det är den. I den förra frågan sa vi att i20 är en tråkig bil, men om du vill piffa upp det hela rejält bör du överväga att köpa i20 N. Även om i20 N kostar mycket mer pengar är den väl värd det eftersom den behåller alla de goda sidorna som du vanligtvis får med i20 och kombinerar det med en motor på över 200 hästkrafter som faktiskt väcker trevliga känslor.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts