Vanliga problem med Hyundai Equus

Hyundai Equus problem & fel

Hyundai Equus är en fullstor lyxig fyrdörrars sedan som försöker erbjuda en riktigt lyxig upplevelse utan att kosta lika mycket som de flesta fullstora lyxbilar. Equus blev avskedad inför modellåret 2017 då Genesis kom med i spelet och började göra lyxigare Hyundai/Genesis-produkter i högre prisklass. Detta innebär att Equus är en av, om inte den lyxigaste Hyundaimodellen någonsin.

Med en sådan hög uppgift kom en hög prislapp då många toppmodeller såldes för över 70 000 dollar. Ja, du hörde rätt, en Hyundai för mer än 70 000 dollar. Det kan dock tyckas löjligt att betala sådana pengar för en bil med Hyundai-märke, men de som gjorde det säger att bilen var väl värd det eftersom den får saker som du inte ens kan få på en Rolls Royce.

Även om det är oerhört intressant att fundera kring alla lyxfunktioner du får med Equus, fokuserar vi i den här artikeln på tillförlitlighet. Som sådan är Equus inte lika pålitlig som lägre Hyundai-modeller, men den är mycket mer pålitlig och billigare i drift än i stort sett alla stora tyska sedans.

De vanligaste problemen är relaterade till sojatillverkade ledningar, infotainmentsystemet, olika elektriska problem, upphängningsproblem och bromsar. På det hela taget är Equus verkligen en häftig bil nuförtiden, särskilt eftersom den kan fås till ett otroligt lågt pris nuförtiden.

Hyundai Equus – problem med sojatillverkade ledningar

Ett av de konstigaste och mest frustrerande problemen du kan stöta på med många Hyundai-modeller från den här tiden beror på att ledningsnätet är tillverkat av sojabaserade material. Problemet här är att gnagare tenderar att hitta sin väg under huven och börja äta upp ledningarna. Detta kan orsaka problem med många system.

  Hyundai Kona Tillförlitlighet

Detta är dock inte heller det största problemet eftersom Hyundai, när dessa misslyckas, ersätter dem med sojabaserade ledningar igen. Detta gynnar Hyundai eftersom vissa av dessa reparationer kan kosta hundratals, om inte tusentals dollar, och naturligtvis gnagarna. Allt detta ledde så småningom till en grupptalan mot Hyundai och några andra biltillverkare.

Hyundai Equus – Problem med infotainmentsystemet

Hyundai Equus får ett välkänt och ganska frustrerande Blue Link infotainmentsystem som är känt för att irritera ett gäng ägare. Problemet här är att Hyundai begränsar din tillgång till vissa funktioner om du inte betalar dem sin årliga prenumerationsavgift. Dessutom måste du betala 500 dollar för en ominstallation och till och med kräva vissa hårdvaruersättningsdelar.

Allt detta frustrerade ett gäng Hyundai-ägare som också bestämde sig för att stämma Hyundai. Problemet här är att Hyundai inte informerade sina kunder om att omabonnemanget kommer att kosta så mycket pengar som det gör. Till råga på allt klagade ägarna på att de skulle betala så mycket pengar, men systemet fungerade inte ens då.

Hyundai Equus – elektriska problem

Det är numera allmänt känt att fullstora lyxsedaner har funktioner som man verkligen inte kan se på billigare bilar. Hyundai Equus är en av dessa bilar eftersom den får ett ton av lyx-, komfort-, säkerhets- och bekvämlighetsfunktioner, men vissa av dessa funktioner är kända för att gå sönder.

Högtalarsystemet i Equus kan gå helt sönder och sluta avge ljud. Infotainmentsystemet kan krångla eller till och med stänga av sig självt. Backkameran kan sluta fungera, belysningen kan sluta fungera och även telefonanslutningen kan sluta fungera. Elektriska säten är ibland kända för att misslyckas medan elektriska lås också kan göra det.

  Är Hyundai Elantra en bra bil?

Hyundai Equus – problem med fjädringen

Hyundai Equus är en riktigt bekväm bil, vilket den borde vara med tanke på sitt marknadssegment. Det verkar dock som om fjädringssystemet på Equus också ibland är benäget för olika problem. Förmodligen är det värsta problemet förknippat med att bilens framdel faller till marken på grund av problem med luftfjädringssystemet.

Till råga på allt bytte vissa ägare ut dessa komponenter upp till tre gånger, men problemet kvarstod ändå. Andra rapporterade knackande ljud medan några rapporterade problem med trasiga stötdämpare.

Hyundai Equus – Bromsar

För att kröna denna lista måste vi också nämna att Equus är känd för att drabbas av problem med bromssystemet. Den hydrauliska elektroniska kontrollenheten som övervakar bromspedalen kan gå sönder, vilket gör att du måste trampa på bromsarna för att stanna bilen. Hyundai återkallade till och med Equus och några andra bilar på grund av liknande problem med bromssystemet.

FAQ-avsnittet

Ska jag köpa en Hyundai Equus?

Om du är intresserad av att köpa en fullstor lyxbil som inte kostar en massa pengar att köpa eller underhålla är Hyundai Equus den perfekta bilen för dig. Ja, det är en Hyundai och de flesta förväntar sig inte att en Hyundai ska kallas ”lyxig” och kosta över 70 000 dollar, men Equus var en fantastisk bil när den kom ut.

Den goda nyheten är att dessa nu kan fås för bara 15 000 till 20 000 dollar, och till det priset är Equus ett certifierat lyxbilsfynd.

  Hyundai Ioniq hybrid Tillförlitlighet

Varför slutade Hyundai att tillverka Equus?

Hyundai slutade tillverka Equus eftersom Hyundai slutade tillverka bilar av högre kvalitet. De överlät det till Genesis som introducerade Genesis G90, en andlig efterföljare till Equus. Detta innebär att Equus-namnet inte kommer att komma tillbaka någon gång i närtid eftersom det förmodligen kommer att pensioneras för gott.

Detta gör den till en riktigt intressant begagnad bil just nu, och det verkar som om många gillar idén eftersom Equus inte bara är billig utan också ganska sällsynt samtidigt som den är pålitlig.

Är fullstora sedans på nedgång?

På den amerikanska marknaden har försäljningen av fullstora sedaner minskat stadigt under flera decennier, vilket fick de tre stora biltillverkarna (Ford, GM och Chrysler) att helt upphöra med sitt utbud av fullstora sedaner. De enda märken som i dag kontinuerligt säljer fullstora sedaner är Mercedes, Audi, BMW, Bentley och Rolls Royce.

Det är dock inte alla märken som är säkra på att de fullstora sedans är på väg att försvinna, vissa av dem, som Lincoln med sin nya Continental, vill återinföra den fullstora sedanen. På det hela taget är de på nedgång, men de kommer inte att försvinna någonstans inom kort.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts