Är Hyundai Palisade en bra bil?

Är Hyundai Palisade en bra bil?

Hyundai Palisade är en mellanstor familje-SUV som lanserades för första gången 2018 och var utformad för att främst säljas i USA. Namnet Palisade är inspirerat av Pacific Palisades, en serie kustklippor som finns i södra Kalifornien. Palisade verkar sälja riktigt bra, men är Hyundai Palisade en bra bil?

Ja, Hyundai Palisade är en av de bästa mellanstora familje-SUV:erna du kan köpa just nu eftersom den värderas riktigt bra, den får bra motorer, den ser bra ut, den erbjuder massor av utrymme och den är ganska pålitlig. Palisade är den största personbilen du kan få från Hyundai just nu, vilket innebär att den också har tre sätesrader.

Den kanske inte är en riktig terrängkörare som vissa andra större SUV:er, men Palisade har AWD vilket borde räcka för tillfälliga promenader bort från asfalten eller ut i snön. Palisade kör som den ser ut, vilket innebär att du verkligen känner bilens tyngd och att din körställning är riktigt hög.

På det hela taget är Hyundai Palisade en riktigt bra mellanstor SUV som erbjuder dig allt du behöver av en SUV i den här storleken. Det är ett väl avrundat paket som får mycket utrustning i i stort sett alla trimnivåer.

Hyundai Palisade – Drivkraften

Hyundai Palisade kommer med en 6-cylindrig motor med direktinsprutning på 3,8 liter som ger 295 hästkrafter och ett vridmoment på 216 lb-ft. Den här motorn kan fås med antingen ett permanent FWD-system för dem som inte bryr sig om AWD och vill spara bränsle eller med AWD. Enligt min mening är det oacceptabelt att köpa en så stor SUV utan AWD-system.

  Hyundai Equus Tillförlitlighet

3.8L V6 är en välkänd Hyundai-motor som kommer från Lamba-motorserien, en serie motorer som främst användes till högre Hyundai-modeller som Equus eller Genesis. Den här motorn är kopplad till en smidig 8-växlad automatlåda som gör det möjligt för Palisade att ge upp till 19MPG i staden, 25MPG på motorvägen eller 21MPG kombinerat.

Enligt ny statistik kan Palisade snart komma att utrustas med en mindre 2,2 liter fyrcylindrig bensinmotor som kommer att erbjuda samma prestanda, men med lägre Co2-utsläpp och bättre effektivitet. På andra marknader finns Palisade till och med med en dieselmotor, men diesel i USA är endast reserverad för pickuper och kommersiella fordon.

Hyundai Palisade – Design och chassi

När det gäller designen levererar Hyundai Palisade definitivt eftersom den ser riktigt bra ut. Du kan omedelbart se att Hyundai har designat Palisade för den amerikanska marknaden på grund av den boxformade designen och den långa, dominerande nosen framtill. Interiören i Hyundai Palisade ser riktigt lyxig ut och är fylld med fantastisk teknik som höjer körupplevelsen mycket.

Hyundai Palisades chassi- och fjädringsinställning är också riktigt imponerande eftersom bilen är bekväm och relativt följsam. Visst lutar den sig en hel del i kurvorna, men det är att vänta för en bil av den här storleken.

Hyundai Palisade – Tillförlitlighet och vanliga problem

När det gäller tillförlitlighet verkar Hyundai Palisade vara bättre än de flesta mellanstora och stora SUV:er där ute. Det finns några problem som är värda att tala om, men de flesta av dessa beror på bristfälligt underhåll eller är problem som är/kommer att lösas med framtida iterationer.

  Hyundai Venue Tillförlitlighet

Först och främst klagar ägarna på att motorn är alldeles för högljudd och vibrerar vid högre hastigheter. Säkerhetssystemen som assistent för döda vinkeln, lane keep assist och automatisk bromsning kan alla ibland aktiveras slumpmässigt. Ägarna säger också att Palisade lider av vissa utrustningsrelaterade problem och vissa elektriska problem.

Hyundai Palisade – Värde och praktiska egenskaper

Priset för en helt ny Hyundai Palisade börjar vid 33 150 dollar medan de dyraste modellerna lätt kan nå upp till 50 000 dollar. För det här priset kan du inte riktigt hitta många kompetenta mellanstora SUV:er, vilket är anledningen till att Palisade är en sådan bra affär. Begagnade exemplar kan fås för ännu mindre pengar än så vilket är ett riktigt lockande perspektiv.

Praktiken är också riktigt bra eftersom Palisade kommer med tre sittrader, ett stort bagageutrymme, fantastisk sikt och är en riktigt lätt bil att kliva in och ut ur. Den får massor av familjevänliga funktioner som gör den till en riktigt bra personbil i allmänhet.

FAQ-avsnitt

Är Hyundai Palisade en lyxig SUV?

Hyundai Palisade är inte en genomgående lyxig SUV och det syns tydligt pengarna du tittar på bilens prislapp. Palisade får dock vissa lyxfunktioner som LED-lampor, mycket utrymme, häftiga inredningsdetaljer och alla nödvändiga sensorer och tekniker för säkerhet och bekvämlighet.

Själva motorn är också riktigt bra eftersom den erbjuder 300 hk och är en V6. Detta är ganska sällsynt i fordon som inte är lyxbilar eftersom dessa motorer vanligtvis är mjukare, kraftfullare och rent av roligare att köra än små 4-cylindriga enheter.

  Vanliga problem med Hyundai Ioniq 4

Vilka SUV:er konkurrerar med Hyundai Palisade?

Hyundai Palisade konkurrerar med Honda Pilot som kostar mellan 38 000 och 52 000 dollar och som också får en V6-motor. Subaru Ascent från 2022 får en turboladdad platt fyrcylindrig motor och kostar mellan 32 000 och 45 000 dollar, men många anser att den faller i en helt annan kategori. Nya Kia Telluride konkurrerar frontalt med Palisade, särskilt eftersom den också får samma motor.

Toyota Highlander är också en stark konkurrent till både Pilot och Palisade, särskilt eftersom den får en V6:a och eftersom den finns tillgänglig med en hybrid. Priset på Highlander är nästan identiskt med Palisade vilket ytterligare gör dessa två dödliga konkurrenter.

Är Kia Telluride bättre än Hyundai Palisade?

Kia Telluride slår Palisade när det gäller design, interiör, lastutrymme, tillförlitlighet, pris och bränsleekonomi. Å andra sidan är Palisade bekvämare, kör bättre och är säkrare. Om du vill välja mellan dessa två bör du välja vilken av dessa egenskaper som är viktigast för dig.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts