Vanliga problem med Hyundai Palisade

Hyundai Palisade problem & fel

Hyundai Palisade är en välkänd och högt rankad mellanstor familje-SUV som verkar sälja som en galning de senaste åren. Hyundai är ett av de märken som vet hur man tillverkar en bra bil som inte kostar för mycket pengar. Dessutom verkar Palisade också vara en hyfsat pålitlig bil också, något man inte ofta ser i segmentet för mellanstora SUV:er.

Om man kombinerar detta med att Palisade ser riktigt bra ut både invändigt och utvändigt och att den är ganska välutrustad även som standard börjar man förstå varför den är så framgångsrik. I den här artikeln kommer vi att gå igenom alla vanliga problem med Hyundai Palisade och berätta vilka problem du ska se efter om du är intresserad av att köpa den.

De vanligaste problemen med Hyundai Palisade är förknippade med bilens motor, olika elektriska problem, problem med utrustningen, krockkuddarna och bilens säkerhetssystem. Det som är bra är att de flesta av dessa problem orsakas antingen av bristande underhåll eller av Hyundai-fel som senare oftast löstes med återkallelser.

Sammantaget är Palisade en riktigt kapabel familje-SUV som erbjuder allt i ett paket. Det är också en SUV som kommer att tillfredsställa dem som vill njuta av något lite lyxigare eftersom Palisade överbryggar klyftan mellan lyxiga SUV:er och mer ”vanliga” SUV:er.

Hyundai Palisade – Motorproblem

Det verkar som om många ägare klagar på hur motorn fungerar i motorvägshastigheter. De flesta kritiker uppger att motorn vibrerar för mycket och att det undergräver bilens tystnad och komfortnivåer. Även om vibrationsnivåerna är svåra kan de säkert kännas. Därför uppger många ägare att det kan bli ganska tröttsamt efter att ha kört i sådana hastigheter under en längre tid.

  Är Hyundai Ioniq 5 en bra bil?

Hyundai har inte officiellt erkänt detta som ett problem eftersom de anser att Palisade inte vibrerar så mycket. Det verkar också som om detta problem inte påverkar alla Palisade-modeller vilket väcker frågan om vissa modeller vibrerar mer än andra.

Hyundai Palisade – elektriska problem

Som nämndes i början överbryggar Palisade gapet mellan mer vanliga SUV:er och lyxiga SUV:er vilket innebär att det är en välutrustad SUV med massor av funktioner som du förväntar dig att hitta på lyxiga SUV:er. Detta är både bra och dåligt eftersom dessa funktioner visserligen höjer din komfortnivå, men de kan också gå sönder och orsaka olika problem.

Många ägare klagade på att bilens infotainmentsystem kan gå sönder, att telefonanslutningssviten också kan gå sönder och att Android Auto och Apple CarPlay också kan gå sönder. Några ägare klagade på bilens strålkastare där strålmönstret skapar en mörk fläck och försämrar din synlighet nattetid. Slutligen kan de automatiska torkarna ibland sättas på utan någon som helst anledning.

Hyundai Palisade – Utrustningsfrågor

Innan en modern bil når produktion brukar den gå igenom ett flertal vindtunnelsessioner där ingenjörerna försöker justera bilens vindprofil för att hantera vindbrus. Det verkar som om Palisade inte var trimmad till perfektion eftersom många ägare klagar över att bilen avger alldeles för mycket vindbrus runt förardörren eller till och med båda framdörrarna.

Ett annat stort utrustningsrelaterat problem är ett där vindrutan tenderar att spricka utan någon uppenbar anledning. Detta är verkligen ett allvarligt problem eftersom en ny vindruta kan kosta tusentals dollar att byta ut. Dessutom klagade vissa ägare på att soltaket kan explodera på samma sätt.

  Vanliga problem med Hyundai Genesis

Hyundai Palisade – problem med krockkuddar

Fullt fungerande krockkuddar är ett måste för alla bilar nuförtiden eftersom krockkuddarna sannolikt är de viktigaste säkerhetssystemen en bil kan ha. Om en krockkudde inte fungerar räcker inte alla andra säkerhetssystem till för att rädda dig i vissa fall. Det är därför Hyundai återkallade Palisade för ett eller två år sedan eftersom sidokrockkuddarna var felaktiga.

Enligt rapporter var krockkudden inte korrekt inställd så den kunde misslyckas med att blåsa upp sig vid en krock, vilket kan öka risken för allvarliga skador avsevärt.

Hyundai Palisade – problem med säkerhetssystemen

För att kröna vår lista över de vanligaste problemen med Hyundai Palisade måste vi också nämna alla problem som är förknippade med bilens aktiva säkerhetssystem. Ägare uppger att övervakningssystemet för döda vinkeln tenderar att aktivera sig även när det inte finns några bilar i din döda vinkel. Ibland hindrar körfältsassistanssystemet dig från att byta körfält, vilket fick många ägare att stänga av det helt och hållet.

Det automatiska bromssystemet, som är utformat för att aktiveras när en bil känner av en överhängande olycka, är också känt för att ibland stanna bilen på ett oregelbundet sätt utan någon uppenbar anledning.

FAQ-avsnitt

Ska jag köpa en Hyundai Palisade?

Hyundai Palisade är en av de mest populära mellanstora familje-SUV:erna eftersom det är en så väl avvägd bil. Palisade ser riktigt bra ut vilket innebär att den kan stå sig både på en förortsinfart och på en företags parkeringsplats.

  Är Hyundai Kona en bra bil?

Det är en otroligt säker SUV med massor av utrymme och hyfsat kraftfulla motorer. Om du därför gillar mellanstora SUV:er och inte har något emot Hyundai-märket bör du absolut överväga att köpa Palisade.

Är Hyundai Palisade en terrängbil?

Palisade har ett AWD-system, vilket innebär att den kan ta sig an svår terräng som snö, lera och grus. Hyundai har dock inte konstruerat Palisade för att vara en terrängbil eftersom 99 % av kunderna inte ens är intresserade av att använda den som en terrängbil.

Därför kan du använda den för mild till måttlig terrängkörning, men bilens fjädring och drivsystem är inte konstruerade för att klara av något allvarligare än så.

Är Hyundai Palisade den största SUV:n från Hyundai?

Hyundai Palisade är inte bara den största Hyundai SUV:n hittills utan också den största Hyundai-personbilen i allmänhet. Den mäter nästan 5 000 mm (197 tum) i längd vilket är lika mycket som vissa fullstora lyxlimousiner. Med en hjulbas på 2 900 mm (115 tum) har Palisade också plats för tre rader med sittplatser, vilket gör den till den mest passagerarvänliga bilen i Hyundai-katalogen.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts