Vanliga problem med Hyundai Accent

Hyundai Accent problem & fel

Hyundai Accent är en koreansk subkompakt sedan som introducerades 1994. Accent är nu i sin femte generation som introducerades 2017. Det är en av de viktigaste bilarna som Hyundai tillverkar eftersom den säljs över hela världen och är också en av de mest sålda Hyundai-modellerna sedan varumärket kom till.

När det gäller tillförlitlighet lyckas Hyundai göra en ganska pålitlig bil överlag, och Accent är ingen skillnad. Många tillförlitlighetstabeller och undersökningar ger den nuvarande Accent ett resultat på 90 % eller mer, vilket placerar den bland de 10 % mest tillförlitliga bilarna du kan köpa nuförtiden. Detta betyder inte att Accent är felfri eftersom alla bilar lider av problem, även de mest pålitliga.

Som sådan är de vanligaste Hyundai Accent-problemen relaterade till bilens utrustning, krockkuddar, problem vid acceleration, växellådan och olika elektriska system i bilen. En del av dessa kan vara en mardröm, till exempel att sidospeglarna rostar, medan andra är små nörderier som lätt kan åtgärdas.

På det hela taget är Hyundai Accent en ganska pålitlig bil och du bör inte oroa dig alltför mycket för att köpa en sådan. Hur som helst, om du köper begagnat, se till att inspektera bilen noggrant eftersom dessa nivåer av tillförlitlighet bara kan finnas kvar om bilen ständigt underhålls ordentligt.

Hyundai Accent – Utrustningsproblem

Förmodligen är de värsta problemen som Accent tenderar att drabbas av förknippade med olika delar av utrustningen. Till att börja med klagade många ägare på att vingspeglarna rostade, vissa betydligt mer än andra. Detta kan åtgärdas på två olika sätt. För det första, om rostfläckarna är små kan du slipa ner dem, behandla dem och applicera färg.

  Hyundai Elantra GT Tillförlitlighet

Å andra sidan, om rosten är mer omfattande måste du antingen svetsa eller byta ut spegeln helt och hållet. Andra utrustningsrelaterade problem är att vatten tränger in i bagageutrymmet på grund av slitna tätningar. Vissa ägare har också rapporterat problem med vissa knappar och brytare i interiören som kan försämras alldeles för snabbt.

Hyundai Accent – problem med krockkuddar

Korrekt fungerande krockkuddar är sannolikt de viktigaste säkerhetssystemen en bil kan ha vilket innebär att dessa måste fungera som avsett. Det verkar som om många Accent-generationer lider av problem med krockkuddar eftersom det finns hundratals och åter hundratals olika klagomål på krockkuddar runt om på internet.

Hyundai återkallade till och med Accent redan 2015 på grund av en massa problem med krockkuddar, vilket ytterligare bekräftar att Accent inte riktigt är känd för kvalitetskrockkuddar. Hur som helst, om du känner att dina krockkuddar inte fungerar som de ska, bör du ta bilen till en pålitlig mekaniker.

Hyundai Accent – Långsam acceleration

Några ägare har rapporterat några problem som gör att bilen accelererar eller bromsar på ett konstigt och oförutsägbart sätt. Det verkar som om den största boven i detta problem är gaspedalpositionssensorn (TPS) som misstolkar dina ingångar och förser motorn med mer eller mindre bränsle, vilket kan få bilen att accelerera eller bromsa utan att du ens vill det.

Detta kan vara ett säkerhetsproblem eftersom problem som dessa kan göra bilen osäker att köra. Se därför till att gå igenom din TPS om du är intresserad av att köpa eller till och med sälja Accent eftersom problem som dessa måste åtgärdas omedelbart.

  Hyundai Sonata Tillförlitlighet

Hyundai Accent – problem med växellådan

När det gäller viktig bilmekanik verkar motorerna som Accent erbjuder vara riktigt bra, men växellådan kan ibland vara en plåga. Äldre Accent-modeller använde en växellåda som inte riktigt kändes smidig eller raffinerad, vilket är anledningen till att många ägare klagade över grova växlingar, avstannande, eller till och med ibland helt fel på växellådan.

Nyare Accent-modeller är märkbart bättre i det här avseendet, men den här frågan måste nämnas eftersom det kan kosta en hel del pengar att åtgärda den.

Hyundai Accent – elektriska problem i bilen

Till råga på allt måste vi också nämna de olika elektriska problem som ibland plågar Accent. De elektriska fönstren är ibland kända för att gå sönder, de elektriska låsen kan också gå sönder, men oftast på äldre bilar. Andra elektriska problem är bland annat problem med att ansluta din telefon via Bluetooth, infotainmentsystemet är för långsamt eller ibland till och med kraschar, och ibland problem med ytterbelysningen.

FAQ-avsnitt

Ska jag köpa en Hyundai Accent?

Hyundai Accent har alltid varit en riktigt populär bil eftersom den erbjuder ganska mycket värde för pengarna. Man kan lugnt säga att de som köper vanliga Hyundai Accent-modeller vanligtvis vill ha en A-till-B-typ av bil, vilket innebär att de inte riktigt bryr sig om prestanda, lyx eller något sådant.

Om det är du kommer du att vara helt nöjd med Accent. Om du däremot längtar efter något mer i ditt liv, inte bara en A-to-B-maskin, kanske Accent inte passar dig så mycket. Hur som helst kan ingen förneka hur kapabel Accent är och hur bra den presterar i många olika aspekter av ägandet.

  Audi vs Hyundai tillförlitlighet - Vilken är bäst?

Är Hyundai Accent billig att köra?

Hyundai Accent är en bil som är billig att köpa, billig att köra och billig att tanka. Detta är en riktigt viktig uppsättning fördelar för dagens köpare när priserna skjuter i höjden. Accent är verkligen en väl avrundad, välgjord bil som inte kommer att gå sönder ofta, vilket också sänker dina totala kostnader.

Ur ekonomisk synvinkel är Accent en riktigt bra bil eftersom det egentligen inte finns några utgifter med den som inte kan motiveras.

Hur länge kan Hyundai Accent hålla?

Hyundai Accent bör lätt kunna hålla 100 000-200 000 mil utan att behöva någon större översyn. Vi har redan talat om hur pålitlig Accent är och hur bra den presterar när det gäller den ekonomiska sidan av saken vilket innebär att även om den går sönder kommer folk sannolikt att laga den eftersom det finns många reservdelar till Accent.

På det hela taget kommer Accent att hålla länge om du är ägaren som tar hand om den.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts