Vanliga problem med Hyundai Genesis

Hyundai Genesis problem & fel

Hyundai Genesis är en fyradörrars familjebil som introducerades 2008 och som fanns i drift fram till 2016. Det är en av de snyggaste och bäst byggda Hyundai-sedanerna genom tiderna, vilket är anledningen till att Hyundai Genesis användes som en grund på vilken hela Genesis-märket är byggt. Som sådan var 2016 års Hyundai Genesis den sista i sitt slag eftersom facklan har gått vidare till Genesis G80.

När det gäller tillförlitlighet verkar Hyundai Genesis vara en bra bil för det mesta. Det finns egentligen inte så många utbredda problem med Genesis vilket gör den bättre än de flesta bilar i detta segment. Det finns en hel del mer tillförlitliga Hyundai-modeller från den här eran, men de flesta av dem är bilar i lägre prisklass med färre funktioner.

De vanligaste problemen med Hyundai Genesis är relaterade till bilens elsystem, motorn, utrustningen, problem med lacken och servostyrningen. De flesta av dessa problem är vanliga i andra Hyundai-modeller vilket innebär att det inte bör vara alltför svårt att åtgärda dem.

Vissa, som de som är förknippade med färgen, är dock inte lika vanliga och kan verkligen förstöra bilens värde på andrahandsmarknaden. Hur som helst, om du underhåller din Genesis och gör allt som behöver göras i tid kommer du sannolikt inte att drabbas av dessa problem.

Hyundai Genesis – elektriska problem

Hyundai Genesis är en bil utrustad med massor av olika funktioner som gör den högklassig och ganska lyxig. Detta innebär också att bilen har många system som alla kan gå sönder någon gång. Det finns två typer av elektriska problem med Hyundai Genesis. Den första är förknippad med batteriet och alternatorsystemet medan den andra är förknippad med tillbehören i bilen.

  Hyundai Ioniq 5 elbil Tillförlitlighet

Vissa har till och med sagt att de batterier som ursprungligen levereras med Genesis bara håller i ungefär två år eller så. Andra elektriska problem är bland annat ett larm som utlöses utan någon uppenbar anledning, problem med instrumentklustret, problem med högtalarna och olika mjukvarurelaterade problem med infotainmentsystemet.

Hyundai Genesis – Utrustningsproblem

När det gäller utrustning har Hyundai Genesis mycket av den. Vissa delar av standard- eller extrautrustningen är dock inte riktigt så långlivade som man skulle kunna hoppas på. Till att börja med är soltaket känt för att explodera utan någon uppenbar anledning på många Hyundai-modeller. Hyundai stämdes till och med på grund av detta vilket gjorde dem berättigade till skadestånd.

Ibland kan inredningsdetaljerna spricka med tiden och den inre instrumentbrädan kan också spricka. Bagageluckan kan ibland svikta vilket påverkar panelspalten, men många märker inte ens problem som dessa. På det hela taget kan många saker gå sönder på en så komplex bil som den här, men detta kommer med i stort sett alla bilar och är egentligen inget stort problem.

Hyundai Genesis – Färgrelaterade problem

Många källor på nätet uppger att Hyundai Genesis inte alltid kommer med en tillräckligt bra lackering, så pass att den ofta kan spricka och flisa, särskilt på äldre modeller. Det här problemet beror oftast på en dålig klyvningsbeläggning som inte kan hålla lika länge. Detta påverkar färgen undertill och orsakar fläckar och ibland även sprickor.

  Hyundai Veracruz Tillförlitlighet

Allt detta kan resultera i att färgen flagnar från bilen vilket drastiskt kan påverka bilens återförsäljningsvärde. Dessa problem förvärras om du tvättar bilen med en högtryckstvätt som ibland kan gå in under små färgsprickor och göra bubblor. Denna bubbla är känd för att spricka efter ett tag och avslöja bilens nakna stål/aluminiumunderrede.

Hyundai Genesis – Problem med servostyrningen

Servostyrningssystemet på Hyundai Genesis är också känt för att kunna gå sönder. Orsaken till att det sker beror på en defekt servostyrningspump. Det tydligaste symptomet på en sviktande styrpump är när du börjar höra konstiga ljud från rattstången när du styr.

Om detta inträffar ska du se till att ta bilen till en Hyundai-återförsäljare eftersom du inte vill använda servostyrning vid något tillfälle.

Hyundai Genesis – Motorproblem

Motorerna som ingår i Hyundai Genesis verkar vara ganska robusta som helhet, men de kan ibland drabbas av problem med motortiming och motorstopp. Oavsett vad problemet kan vara, se till att alltid underhålla din bil så gott du kan eftersom det minskar risken för att din motor ska orsaka problem.

Många människor klagar på defekta motorer eftersom de inte är medvetna om att sådana motorer måste underhållas.

FAQ-avsnittet

Ska jag köpa en Hyundai Genesis?

Om du vill ha en begagnad bil som inte kostar för mycket pengar, en bil som kan klara av både familjeuppgifter och som ändå kan vara rolig att köra, kan Genesis vara en bra bil för dig. Anledningen till att de flesta köper Genesis är att den lyckas slå över sin viktgräns.

  Är Hyundai Azera en bra bil?

Det är en bil som erbjuder en hel del saker för ett pris som oftast förknippas med bilar i lägre prisklass. Den senaste tillgängliga Genesis-sedanen ser till och med ut som den nya S-klassen trots att S-klassen kom ut fem år efter Genesis.

Är Hyundai Genesis en säker bil?

Hyundai Genesis är en femstjärnig säkerhetsklassad bil, vilket innebär att den kommer att hålla dig säker i de flesta rimliga situationer. Den får fantastiska konstruktionsfunktioner för passivt krockskydd som gör att passagerarna alltid är säkra. Den kan också fås med massor av aktiva mjukvarusäkerhetsfunktioner, men de flesta av dem ingår tyvärr i extrautrustningspaket.

Varför slutade Hyundai att tillverka Genesis?

Numera är Genesis ett fristående varumärke som fokuserar på att tillverka bilar i högre prisklass. Genesis bilar delar många delar med Hyundai-modeller med mer fokus på lyx och byggmaterial. Som sådan ersatte Genesis G80 Hyundai Genesis och blev den bästa mellanstora lyxsedanen du kan få från Hyundaiföretaget som helhet.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts